Dostluk gereğince tanımlanamazlardandır,ve ancak yaşamakla anlaşılır.Bu yüzden dostluk,şiir gibi,aşk gibi anlatılamaz yaşanır.Dahası bir ucu şiire düşer dostluğun bir ucu aşka...

Şiiri ve aşkı bilmeyen bilemez dostluğu,dost olmayınca da şiir ve aşkı.Ucuz arkadaşlıkları dost sananalar,kandan öte can kardeşliği olarak gelen dostlukları anlayamaz.Okkalı bir yürek taşımayan,o yüreği her dem dağıtıp toplamayan tadamaz onu.Çünkü şiirin ve aşkın barınmadığı yerde dostluk barınmaz.Ne dili,ne dini,ne cinsi,nede kavmiyeti vardır dostluğun.

Bir köprü kurulur coğrafyalar arasına.Arzın bir ucunda yanan ateşte,yanar kavrulur öteki ucunda.Ayağa adım olur,dile söz olur.yaraya merhem,omuza dokunuş olur velev ki iki eli kandada olsa.Dostluk iki dünyayı tutan bir yemin,sonuna kadar sadakat,sonuna kadar kefillik ve şahitliktir.

Dostluk gören ve gösteren aynadır.Her dostluk dilini kendi kurar,imtihanı ve icazeti kendindendir.Dostluk aynı yerde durmak değildir belki.Daha çok aynı yöne bakmak,aynı yöne yönelmek ve yürümektir.

Bazen yollar dost kılar insanı,bazen dostluklar yola koyar.Dostluk bir yoldur.Gerçek dost yarı yolda koymaz,nasıl yarı yolda koymazsa gerçek aşklar.Dostluk istenilmez olunur.Çünkü her kadının başka bir Leyla oluşu ve farklı bir okla vuruşu gibidir dostluk.Tarifesiz bir mektup gibi gelir.

Dostluk belli bir mahremiyetin eritip aynı kaba dökülmesiyle oluşan ortak bir mahremiyettir.Her mahremiyet gibi dostluk ta soruların,kelimelerin ve sözlerin bittiği yerdir.



ŞİİR GİBİ,AŞK GİBİ....


03.03. Ferizli/SAKARYA
( Dostluk (Dostlara Merhaba) başlıklı yazı mehmet-sahin tarafından 3.03.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.