1 Müzeyyen Senar

1919 yılında Bursa’da doğan güzide sanatçımız çok güzel besteleri şahsına münhasır sesiyle dillendirmiştir. Gençliğinde sesinin berraklığı o kadar ruh haliyle bezenmiştir ki dinleye dinleye doyulmayan nice şarkıları vardır.

Gazi Mustafa Kemal’in huzurunda bizzat şarkı söylemiş bir sanatçımız Müzeyyen Senar.

Bugünlerde 90 yaşını aşmış bir değerli Klasik Türk Sanat Müziği sanatçısı. Sesiyle ve şarkılara kattığı eşsiz yorumuyla nerdeyse herkes tarafından tanınan ve bilinen bir değerli sanatçımız.

Bugünden söyleme gereği duydum bu sanatçımızı da öldükten sonra anmış olmayalım. Birer birer gidiyorlar aramızdan...

Karadan gitgide uzaklaşan bir gemide; geriye dönüp karaya baktığınızda yavaş yavaş kaybolur ya hani,

Hani gitgide hayale dönüşen bir bulut gibi görünür ya kara parçası.. İşte bizim değerlerimiz de böyle, gidince ve aradan yıllar geçince öyle oluyor işte..

Sanatçılar toplumun aynasıdır. Topluma mal olmuşlardır ve yaşadıkları toplumu kimi zamanda bunu aşarak koca bir dünyaya mal olmuşlardır..

Hep söylerler ne yapabiliriz?

Elbette yapılabilecekler vardır yetkili organlar tarafından bize düşen unutmamak unutturmamak. Hepsi bu işte…

"tabesten"

( Müzeyyen Senar başlıklı yazı tabesten tarafından 20.06.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.