Aşk Bir Çikolatadır

 

            İlk görüşte aşk… 21.yüzyılın en büyük yalanlarından biri.

 

            Bir insanın aniden birine aşık olma olasılığı yoktur. İlk görüşte olan şey aşk değil, hoşlanmaktır, ilgini çekmektir. Karşındaki kişi güzel olduğu için, kibar olduğu için veya konuşması düzgün olduğu için ilgini çekmiştir. Mesela, bulunduğunuz mahallenin bakkalına yeni bir çikolata geldiğini düşünün. Daha önce hiç tatmadınız. Ama ambalajı o kadar renkli, o kadar güzel ki… Diğer çikolatalar arasında arasında kendini gösteriyor. Sende tadını bilmeden para verip tadıyorsun güzel mi değil mi diye… Artık gerisi şansa kalmış. Eğer güzelse hep aynı çikolatadan almak isteyeceksin ama kötü ise sadece bir kere denemiş olacaksın. Belki de başka bir çikolata daha güzeldi ancak havalı olmadığı için tatmadın.

 

            Aşk tam anlamıyla bir çikolatadır. Dışarıdan güzel görünür. Ancak tanıdıkça çok değersiz olduğunu anlarsın.

 

            Aşkın asıl kavramında güven vardır. Güven ve gerçekler aşkın temelini oluşturur. Çünkü güvendiğiniz bir şeyden asla vazgeçemezsiniz. İnsan hiç bağımlısı olduğu çikolatayı, tanımadığı bir çikolata ile değiştirir mi? Kesinlikle hayır… Ama aşkın temelinde güven yoksa, yani çikolatayı çokta sevmiyorsa başka tatları denemek isteyecektir.

 

            Siz, siz olun ilk görüşte aşka inanmayın. O aşk diye hissettiğiniz şey güven duygusunun bir aldatmasıdır…

 

            Deyran AYDOĞAN ( @aydogandeyran )

 

 

 

 

 

 

 

( Aşk Bir Çikolatadır başlıklı yazı deyran tarafından 18.06.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.