10-11 yaşlarındaydım. O yaz babaannemlerin yanına, -Taşovaya bağlı bir köy- gitmiştik. Babaannemlerin evi yol üstü, ne market var ne bir şey. Haliyle canım sıkıldı. Annem,babam babaannem cümbür cemaat Taşova'ya gidelim dedik, orda babamın teyzesi oturuyor. Onun yanına uğradık, orda canımın sıkıntısını gidermek için incik boncuk bir şeyler bulabilmiştim. Bir iki saat kadar sonra geri dönmeye karar verdiler. Büyük teyzemlerden çıktık, onların evinin altında da küçük bir market var. Hadi gitmeden bir şeyler alalım diye markete girdik. Bende bir hevesle girdim hemen, belki kendime göre bir şeyler bulup aldırabilirdim. Marketin geniş kapısı da sonuna kadar açık, içeriye bir şeyler taşıyorlar. Babaannemler evin ihtiyaçlarını almak için reyonlaru gezmeye başladılar. Bende kendime göre bir şeyler ararken gözüme kozmetik reyonu takıldı. Yaşım da küçük ya hemen gidip bakınmaya başladım. Rafın birinde göz kalemleri vardı rastgele bir tanesini elime aldım. Sonra annemi aramaya başladım. İlla bir şey aldıracağım ya! Market de küçüktü zaten annemi hemen buldum. Fakat annem almaya yanaşmadı. Yaşımın küçük olduğunu söyleyip duruyordu. Bende daha fazla ısrar etmeyip göz kalemini geri bıraktım. Yine de ilgimi çekmişti ya bir kere bütün renklere tek tek bakıyordum. Babamın "Hadi,çıkıyoruz!" diye seslenmesiyle aceleyle elimdekileri bıraktım. Ya da ben öyle sanıyordum! Giriş kapısı da açık olduğu için aceleyle oradan çıktım. Araba elimi elbisemin cebine attım ne göreyim! Göz kalemlerinden bir tanesi çıkmasın mı! Dalgınlıkla mı almıştım artık ne olduysa teleşla geri soktum cebime.

 Eve geldik, benim içim rahat değil ki! Annem iç odalardan birine girince gösterdim, dalgınlıkla aldığımı söyledim. O da çalmayacağımu bildiği için bir şey demedi ama şaşırmıştı haliyle. "Sen şimdi onu bana ver, yarın gider bırakırız." dedi. Ne diyeceklerdi ki? "Kızımız 'dalgınlıkla' göz kalemi çalmış, iade ediyoruz" mu?" Çok utanmıştım. Bir yandan da o göz kalemini cebime nasıl koyduğumu düşünüyordum. Sonraki gün annem kalemi dedeme verdi. Olanları da anlattı sanırım. Dedemle beraber markete gittik. Yine bir şeyler aldık fakat bu sefer dedemin dibinden ayrılmadım. Beraber kasaya gittik ödeme yapacakken dedem göz kalemini çıkardı. "Dün buradan çıkarken bunun ücretini ödememişiz, bunu da ekleyin." dedi. Olduğum yerde kıpkırmızı kesildim. Kadım hiçbir şey demeden onu da kasadan geçirdi. Aldıklarımızı poşetletip çıktık, dedem göz kalemini bana verdi. O da bir şey demedi. Annem mi olayı böyle anlatmıltı yoksa dedem torununa hırsız demek istemediği için mi öyle bir açıklama yapmıştı bilmiyordum ve sormadım da. Döner dönmez göz kalemini çöpe attım, görmek bile istemiyordum. Sanki bu olay hiç yaşanmamış gibi davrandık ama çocukluğumun acı bir hatırası gibi hep kaldı

( Küçük Hırsız başlıklı yazı busenurcb tarafından 27.05.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.