Ataerkil ailenin sözlük açılımı :

                                ""  1--babanın evin reisi, ev kararlarını verebilen tek kişi, otorite merkezi olduğu, annenin salt işinin ev kadınlığı olduğu aile türü.

                                  2-türk dış politikası (tdp) derslerinde türklerin geçmişteki orta asya kültürünün etkilerini üzerinde barındırmasından ötürü yerleşmiş olan aile tipi olarak gösterilmektedir.

                                  3-bildiğin normal ailedir. olması gerekendir

                                  4-evin reisinin baba olduğu, soyun babadan sürdüğü, kadınların önemsiz ve ikinci planda olduğu ailedir. anneyi bir hiç yerine koyar. kadın yalnızca üremede kullanılan araçtır. çocuk sadece babanın malıdır.

                                  5-ilkel, kararları babanın verdiği, evin annesinin veya diğer bireylerinin hiyerarşik olarak babadan aşağı konumda yer aldığı aile "" şeklindedir. 


                                  Kısacası ;Kanun koyucu tam koymuş !!! Bu işi aile nüfus kütüklerinden başlatmış. İşte ATAERKİL toplumun resmi tescilidir bu !!!
                                 
                                  Kız;erkeğin soy adını alır nikahta !! Boşanma halinde ise kızlık soy adına döner.

                                  Ya madem böyle bu iş; kızın soy adını değiştiririp yeni bir kimlik verirken; başta biz erkekler kendimizi; sonra eşimizi değiştirip yepyeni müşterek bir dünya yaratmanın yolunu bulmayız ki !!!

                                   Nikah; kadın ve erkeğin evliliğinin topluma ilanıdır.Ve evlilik kutsal bir müessesedir. Karşılıklı akittir. Taraflardan birinin daha çok söz sahibi olması abestir.

                                   Yukarıda maddeler halinde verdiğim sözlüksel,litaratürsel şeyler traji komiktir.Ve sadece orada kalmalıdırlar. Mahkum edilmelidirler !!!

                                   Anlamsız olan diğer bir husus " soyun babadan sürdüğü" savıdır. Madem öyledir de cenazenin mezarlıkta defninde neden rahmetlinin anne adı zikredilmektedir ???

                                   Bu zırvalıkları, abes şeyleri sakızlaştırmaktan çıkarıp " nikahta keramet vardır " vecizini insanca yaşamak çok sorunu kökten çözecektir !!!
( Ataerkillik Ve Nikah başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 30.04.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.