1 La Havle Vela Kuvvete

Koş koş  nenem geliyor. Kalın camlı gözlüğünüde takmış. O gözlükten çok korkarım ben.Sen de korksan iyi olur.O gözlük varya, neneme herşeyi gösteriyor.

Geçenlerde okuldan dönmüştüm.Koltuğun kenarında nenemin dizine başımı yaslamıştım.

‘Nenee , gece rüyamda ne gördüm , biliyormusun ? Sol gözüm  beni çok  özlemiş , hoplaya zıplaya geri gelmiş.’

Nenem gözlüğünü çıkarmış, kadife fistanının ucuyla gözlüğünün camlarını siliyordu.Küçülen gözlerini gözlerime dikti.

‘De git otarafı , senin içine şeytan  girmiş oğul?‘

Şeytan mı ? Çok korkarım ben şeytandan.Boyum babam kadar olsa neyse de , değil. Anında tüydüm oradan.Balkondan bahçeye atladım.Papatyaların arasından geçip hızlıca ceviz ağacına vardım.Bir çırpıda tepesine tırmandım.Elimi kaşımın üzerine koyup iyice etrafı taradım.Havinteyzegilin balkonuna baktım, polislerin geçen hafta aradıkları markete de.Şeytan yoktu işte hiçbiryerde.

Oh kurtuldum derken…Nenemin ‘De git o tarafı , senin içine şeytan  girmiş oğul?‘deyişi geldi aklıma içimi korku sarlamıştı.Hey salak kafa neye getirirsinki  aklına.

Bir o dala tutundum bir bu dala indim aşağı bir şekilde, papatyaları ezeeze balkona zıpladım,doğrutuvalete.Parmaklarımı boğazıma soktum.Sabah annemden gizli yediğim misafir bisküvileri bile çıkarttım .

Tuvaletin deliğine gönderdim pis şeytanı .

ONUR ÇİÇEK

( La Havle Vela Kuvvete başlıklı yazı Onur Çiçek tarafından 29.04.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.