Son zamanlarda, dikkatinize mucip oldu mu bilmiyorum ama ;bir SELFİE kelimesidir dolaşıyor ortalıkta.. Şirket'midir, isim mi dir ; ne ifade eder ,çatladım öğrenene kadar .Nihayet merakımı giderdim sonunda; da az da olsa rahatladım. Hani derler ya fazla meraktan gelir insanın başına her şey diye; doğru imiş ,keşke öğrenmeseydim. Üzülüyorum şimdi de !!! Meğer; kendi kendinin fotoğrafını çekmek imiş !!! Bir bakıma telefonunun reklamını yapmak, benim bu vasıfta telefonum  var demek kısacası.:)).. Şimdilik ben yoldan geçen veya oradakilere  rica ederek  çektiriyorum !!!
                 
                 Alışkanlıktır bizde; her konuda özentili olmak.. Buna kullandığımız kelimeler,terimler,tanımlar dahil elbette.. Canına okuruz durmadan duru,harika dilimizin !!!
                
                  Self ne demek ? Kulaktan dolma,alınmış ,çalınmış,monte edilmiş işte.(.Kendi, kendinden, kendini--- Otomatik--- Kendi, öz, kişi, kişilik, karakter, çıkar, şahsi çıkar, bencillik ....) gibi anlamlar ihtiva ederken; SELF SERVİS doğurulmuş ve kullanılır olmuş peşinden !!
               
                  Self Servis ise :((== kendi işini kendi halletme olayı, patronun garson çalıstırmaktan kurtulması,== kendi paramızla bize garsonluk yaptıran, bir nevi amelelik işi,== annenin, kalk kendin al lafının sektöre uyarlanmış hali,== doluyu siz alın, boşu biz alırız mantığı.)) dır.
               
                  Bu iki kelime "dilimize sızıp yerleşen kelime" gruplarından !!!! Entellik adına, batılılık özentisi adına ne hallerdeyiz...
                Uzun yol Otobüs yolculuklarındaki molalarda;lokanta da masaya garsonun gelmesini beklediğim ve aç kaldığım anlar geldi aklıma .."Neden bakmıyorsunuz hey garson!! " diye çağırdığımda; " SELF SERVİS VARDIR !!" uyarısı levhasını gösterip nasıl azarlandığım ve yerin dibine girdiğim anlar hala güldürür beni acıyla .Sonradan anlamını öğrendim ama mahcubiyetlerimi asla unutamadım !
                
                Madem öyle ; bir kaç tane de ben doğurtayım şu SELF hanıma bakalım.. Belki beğenilirde ;mucidi, isim babası olarak literatürlerdeki yerimi alırım. Ne dersiniz ?

               " --- Nerede kaldın ya ? "
               "-- Def'i hâcet ' teydim !!! "
               Bu kelime arapca dır ve mülga ediyorum artık !!!
              SELF'İ DEF'İ HÂCET yürürlükte !!! (İşte doğu-batı kelime sentezi !!!).. Hayırlara vesile olsun inşallah.. Hadi buyrun Self'i Def'i Hâcet'e !!!!!
             
              Dilimize çaktırmadan giren SELF ve sonrası SELF SERVİS lere dönüşen bu uyduruk kelime şimdilerde kıçına takılan İE harfleriyle; SELFİE (Kendi kendinin fotosunu çekmek) dönüştürülmüş ve kullanıma arz edilmiş durumda !!!
              
              Hani "KENDİN PİŞİR KENDİN YE !!!" olarak açılan işletmeler var ya; onların adı da yakında SELF'İET olursa şaşırmayın...
              
Bu self kelimesi elimizde oldukça ; peşine bir kaç harf ilavesiyle daha çok şeyleri değiştiririz .. Ama sadece SELF'İDÖL 'ü başaramazlar :))) !!!!
( Self Kelimesi Ve Doğumları ... başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 19.04.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.