KAYNANA SEVGİSİ //

 

 Kasabanın gelinleri ile kaynanaları düzenlenen bir turistlik geziye katılmaya karar verirler.

 Gelinleri bir otobüse, kaynanaları da bir başka otobüse bindirirler ve yola çıkarlar.

 Bir süre sonra kaynanaları taşıyan otobüs, bir dönemeçte aşırı hız nedeniyle savrulur ve derin bir yardan aşağı taklalar atarak param-parça iner tabana, maalesef bu elim kazadan kurtulan  olmamıştır.

 

Arkadan gelen otobüsteki gelinler kazanın olduğu yere gelip de olayı gördüklerinde, hepsi birden ayağa kalkıp, el çırparak başlamışlar sevinç çığlıkları atarak oynamaya, içlerinden bir gelin hariç. Tek ağlayan da odur içlerinden.

 

 Bu durumu hayretle izleyen otobüs kaptanı, herkes oynarken, ağlayan o gelini gördüğünde merakla, “ nihayet kaynanasını seven, onun için ağlayan bir gelin  varmış demek ki “ der ve ağlayan geline sorar; 

 “Diğerleri kaynanalarının ölümüne sevinip, gülüp oynarlarken, sen neden  ağlıyorsun, çok mu seviyordun kaynananı? “

  Gelin; “ ben kaynanamı bu geziye getirmemiştim, onun için ağlıyorum”  der …
 
 

 

*muzaffer yıldırım

( Kaynana Sevgisi başlıklı yazı Muzaffer 45 tarafından 13.01.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.