Sağ tarafına noldu senin? Saklıyorsun benden, öğrendim bunu. Sana şunu söylemek istiyorum, şunu bilmeni istiyorum:

Sana bir şey olursa bana çok şey olur. Başına bir hal gelirse benim başıma her şey gelir! Neden demezsin bana olanı biteni? Canına değeni, tenini çizeni, ruhunu kanatanı neden anlatmazsın bana? El miyim sana, ağyar mıyım, düşman mıyım?

Neyin olursan olayım sana bir şey olmasın istiyorum, bunu diliyorum rabbimden.

Sana hakkım var bu kadar cesaretim var, bu kadar inanasım var, kanasım var sana.

Gözlerine misafir olan yüreğine ikamet eden ruhuna dadanan benim senin.

Şimdi kalkıp bir şeyim yok deme bana?

Çok şeyin var senin! Tek şeyimsin benim.

Canın yanıyor mu, ruhun acıyor mu?

Sağ tarafına noldu senin? Neden demezsin bana? “Bir şeyim yok merak etme” demiştin oysa? Başımı yaslayacağım yere… Başımı yaslayacağım ve saçlarımı okşayacağın yere noldu şimdi?

Bir damla yaşın dahi mahvederken beni, bir sitemkâr sözün dahi beni kendisine mahkûm ederken aylarca, bir ah edişin beni deli eder şimdi? Senin canın benim canım değil de nedir şimdi? Senin gözyaşın benim gözyaşım değil de nedir şimdi?

Herkes tutturmuş bir sol yanım ağrıyor diye. Sağ yan bu kadar ihmal edilmez bence. Sağ yanın olaydım da o kazada darbeyi ben alaydım! Canım inan ki o kadar yanmazdı! Şimdi sancılanıyorum, sabırsızlanıyorum, huysuzlanıyorum, tadım tuzum yok kaç günden beri!

Sağ yanın acıyor mu? Merhem olayım sana, serum, yara bandı… Öpsem geçerdi biliyorum, öpsem dinerdi acısı… Silsem gözyaşlarını dururdu sancısı… Kadan belan derdin tasan bana gelsin! Sana gülme yakışıyor, mutlu olma, sağlıklı…

Sarılsam sana diyorum hani, şöyle sımsıkı, hiç ayrılmayacasına, bırakmaycasına vebir ömürcesine ve seninle ölürcesine… Hayali bile mesut etmeye yetiyor beni. Ne kadar da bandırılmışım sana, ne kadar da dalmışım sana. Yoğunluğuna yaşıyorum seni, alım fikrim sende yaşıyorum. Yorgunluğuma değiyor sevmek seni, seni sevmenin acemisiyim. Seni sevmeyi öğreniyorum. Öğrendikçe seviyorum sevdikçe öğreniyorum seni. Hayranlığım ruhunun beni saran katmanlarında. Hissediyorum sendeki beni, o kadar kuşatıyorsun ki beni… Elim ayağım titriyor, sesim kesiliyor, rengim atıyor.

Sabah nasıl uyanıyorsun merak ediyorum. Gece nasıl yatıyorsun… Çayı nasıl yudumluyorsun mesela? Nasıl bakıyorsun? Nasıl gülüyorsun? İçime işliyorum seni. Ben sen olmuşum yaşıyorum seni. Nefes nefes, ses ses yaşıyorum seni… Kana kana, yana yakıla…

Ne de ihtiyacım var şimdi sana? Ol da kız bana, tavır takın, küs, bağır çağır hiç de! Varlığın her halinle kabulümken yokluğun her haliyle reddimdir.

Hiçbir şeyim olmasın varsın sen ol yeter. Ziynetim sensin, kıymetin, makamım mevkim varsa itibarım, hünerim marifetim sensin.

O kadar beceriksizim ki! Aşkı yüzüme gözüme bulaştırıyorum. Bir çocuğun çikolatasını yüzüne gözüne bulaştırması gibi.  Ama devam ediyorum sevmeye. Bu halimi hoş gör, acemiliğim çok ama bunların üstesinden gelen, derinden ve içten gelen bir şey var bende. Tutamıyorum içimdeki seni, duramıyorum. Beni sana iten bir şey var içimde, beni sana çeken bir şey var.

Sana bir şey oldu mu daha mı hüzünlü oluyorum ne? Daha mı sinirleniyorum kendi kendime? Sarılıp kalacağım yere…

Canın acıyor mu şimdi?

Çiziğin dahi olsa yüreğime atılır, sıyrığın dahi olsa ruhumadır.

Neden demezsin bana, yabancı mıyım, el miyim sana?

Hani bir gün canım yanarsa sensizlikten yanar.

Gerisi canımı yakmaz inan! Hastalıkmış, yaralanmaymış, berelenmeymiş boş…

Ben galiba sensizliğe dayanamıyorum artık! Duramıyorum sensiz, edemiyorum, yapamıyorum.

Ben galiba sana çok pis âşık olmuşum.

Pise bak deme sakın!

Aşı falan da istemiyorum. Yanayım yakılayım öksüreyim tıksırayım ama seni seveyim tek!

Sana bir şey olmasın bana olsun.

Sağ yanından öpüyorum seni şifa niyetine.

Sağ yanında gör beni aşk niyetine bir ömür boyu.

 

( Sağ Taraf başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 2.01.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.