**** " Hayat tesbih gibidir.Bazen çekmek,bazen sallamak gerekir !!! "... Hangi eyleme kalkışsam ip kopuyor ve yerlere saçılıyorlar !!! 

****3-5 delikanlı futbol oynarlarken sokakta; biri şut attı ve oradan geçmekte olan adamın suratında patladı top !!! Sendeledi,can havli ile " HAY SİZİN TOPUNUZUN.... !!!" diye haykırdı !!!

 

**** Hayatımızın her alanında " ÇOKTAN SEÇMELİ" metodu var da ; şu seçim denilen şeyde neden yok ??? Her partinin amblemini altına dizilselerde canım adaylar biz işaretlesek !!!! Okur yazar oranımızı,kültürümüzü bahane etmeyi bıraksalar ya !!!! Bir çarpı ve çizmeyimi beceremiyeceğiz ??? Merak etmeyin çarpı yiye yiye ve çizile çizile öğrenmişizdir !!! 

**** Apartman giriş kapısında asılan duyuru da " Sabah balkonunuzda sigara izmariti ve külü görürseniz ne yapardınız ? İmza : Yönetici !!!"... Ne kadar nazik bir düşündürme tarzı !! Ama ben aşağıdaki seçeneklerden birini yapardım.
A-- Balkonu temizlerdim.
B- Dumansız havaya davet ederdim.
C- Bir küllüğü hediye paketi yapar takdim ederdim.
D- Hay sen in gibi komşunun....derdim

 

****Sizler yazıp,çizip, oynattınız kafanıza göre hayatımı !!! Figüranlığa paydos artık !!!Ben başrole terfi ettim !! Sizin senaryonuzda değil kendi senarist ve yönetmenliğimdeyim artık !!! Oturun sadece seyredin sessizce,hemde en arka sıralarda !!!

**** Kocaman bir silgi,fosforlu ve tükenmez kalemler siparişi verdim !! Gelsin hele kargo !!! Sildikçe silmesem, fosforlu kalemle üstünü çizdikçe çizmesem ve tükenmez kalemle bu hayatı yeniden yazmazsam namerdim be !!!!

**** Karar haftasına 2 gün kala kaldı !!! Alacağım bir Radikal ve dolduracağım bulmacalarını !!!Soldan sağa, yukarıdan aşağıya ve çaprazlamasına !! Neresinden bakılsa tek bir cümle:" MERHABA İKİNCİ BAHARIM HOŞGELDİN !!!! " .

**** . Bu kadar benden be !!! Biliyorum gelmeyeceksin !!! Eyvallahım yok artık ; gelmezsen gelme !!!! Güle güle sağlık güle güle !!!! İnadımdır bende !!!!

. 

**** Duvar benim , tavan benim !!! İstediğim renge,desene boyar; silerim de çizerim de !!! Hayallerime laf söyletmem zaten !!!

****Tasarrufçu olduk ya .. Konuşmayız; çenemiz ağrımaz !! Yazmayız; kağıt kalem zayi olmaz !! Kestirmeden bir kaş göz, bir iki el kol hareketi ve ucuz bir kaç kelime !! Oldu,bitti işte !!! Maazallah... Süphanallah !!! Tüh tüh !!!

*-*** Vucut dilinin yanısıra , bazen dilimizin yarım yamalak ; kesikçe fırlattığı küçük kelimelerle çok şeyi ifade etme yetimiz vardır !!! " Hay...!! ," Vay !! ", "Eh !!!", " Tüh !!".." Senin ...!", " Ananı..!!", " Bacını !!".. vs.. gibi !!

**** Çoğumuz pandomim ustasıyız !!! Konuşma,yazma,çizme yerine kaş göz ve el,kol,ayak hareketleri ile anlaşırız !!!

 

**** Sen var ya sen !!! Boşuna adını koymamış TDK " Dumansal Tüttürgeç !!" diye .. Tüttürdüm yıllarca.. Dumanınla kaçırdın,kovdun sağlığımı !!! Tutsaklaştıdın ciğerimi.. Katran karası.. Ulan adam olsan nakavt ederdim vura vura !!! Ama beceremedim.. Yuh olsun bana be !! 

**** Şahsıma bonkör olmayan kaderimin; bundan sonra yapacağı cömertliğin adı piyangodur. Oda yetmişinden sonra anlam ifade etmez !!! 

**** Tıpta tanı için her branş doktorunun ayrı muayene tarzları vardır.. Alışkanlık yapabilme olasılığı olan muayene tarzına Allah düşürmesin !!!

**** Neden kapsama alanı dışına çıktın ki !!!! Aloooo !!! Nerdesin SAĞLIKKKK !!! SAĞLIĞIMMMMM !!! Hadi cevap versene !!!!

**** Ne kadar harika günler yaşadık seninle SAĞLIK !!! Neden bırakıp gittin ki ?Seni kafama göre hoyratça kullandım, bilemedim kıymetini !!! Şimdi özür dilesem, yalvarıp döksem affedip tekrar gelirmisin bana ?

 

**** " Bir ihtimal daha var. O da ölmek mi dersin ??".. Anlaşıldı vuslat bitmiş,kalan ihtimal ölüm !!! Ve soruyor ne dersin diye !!! İhtimal mi kalmış ki ? İrade senin atla gitsin be arkadaş !!! 

**** "Beni sevdiğin zaman o benim işte !!! "... Sevmez ise şu,bu mu olacaksın yani ? 

**** " Biraz kül,biraz duman !! O benim işte !!" ... Şuna bak ya ; adam fitreli sigara sanki 

( Heybemdeki Tilkinin Geyikleri --- 2 --- başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 12/1/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.