***Sevgiler ; sipariş verdiğiniz ve bedelini ödediğiniz ekmek arası köfte veya çift dürüme benzemez !!! Sevgileri sipariş ve bedelini ödeyerek edinemezsiniz !!!

***Karşınızdakileri önce siz sayar severseniz; ektiğinizi biçer daha fazlası sayılır ve sevilirsiniz !!! 

***Öncelikle Allah'ın size lütfettiği doğru ve makbul yeteneklerinizi,karekterinizi keşfedip ortaya çıkarmalı ve sahip çıkmalısınız !! O takdirde kendinize saygınız ve güveniniz artacaktır !!! 

***Gözünüz saat kadranında durmadan koşturan akrep ve yelkovanı seyre dalar; öyle oturursanız onlar yarışırlarken kaybeden olursunuz !!! Boşuna su gibi akar gider dememişler ya zaman için .!!!

***Bize sunulan hayat ve vakit işletmemizdir. Dilediğiniz gibi harcar,kullanır ve dizayn edersiniz !!

***Aynalar; sadece tutuldukları yerleri yansıtırlar !!! Arta kalanlar ise sırlardır !!! (

***Keşkelerinizi bir tencereye atın ve KEŞKEK yapın !!! (

***Hayat arabanızın vites tertibatından geri vitesini iptal ediniz !!

-***Üzerinizde yük olan olumsuz düşünceleri atın ve hafifleyiniz!! 

***Ömürler kısa oysa öğrenilecek şeyler oldukça fazladır. Bu kısa ömürlerde kendi başımıza gelenlerle herşeyi öğrenmek mümkün değildir. O halde başka kişilerin tecrübelerinden istifade etmeyi unutmamalıyız !!

***Bebeklik,çocukluk,ergenlik,gençlik,orta yaş ve ihtiyarlık eğer yaşıyorsanız her insanın başına birer defa gelir. O her devrin değerini bilmek ve keyfini çıkarmak gerekir ..!

*** Eğer içmeden sarhoş gibiyseniz; sizin adınız büyük olasılıkla GENÇLİKTİR !!!!
*
**Başarılı olanların deneyimlerini irdeleyin; akıl eleğinizden düşünleri harmanlayın !!! 

***Yaşam bir okuldur..O kadar zaman ve masrafa rağmen hala diploma alamamışsanız siz tembel bir öğrencisinizdir !'!!! (

***Ben bir aktörüm !!! Bazılarına öyle rol yapıyorum ki !!! Ya siz ??? 

***Başkalarının ekip biçtikleri tarlaları gezin,inceleyin...Kendi ihtiyacınıza uygun mahsüllerden istifade ediniz !!!

***Yaptığınız hata ve kabahatlarınızdan bihaber değil ve onlardan dersler çıkarabiliyorsanız; tecrübe kazanmış sayılırsınız !!

***Yapacağınız her neyse götürü iş yapan ustalar gibi toptan halletmeye kalkmayın. Çıkaracağınız fizibiliteye binaen planlı,proğramlı tasnif ve sıraya koyunuz !!

***Her şahsın mutlaka kendince üstün meziyetleri ve hataları vardır. Mesele o üstün hasletlerinden yararlanırken hatalarını izale etmenin yollarını bulmasıdır!!! 

***Hayatta ve yaşamımızda bir ilim kolu olan yaşamın kaidelerini bilmemiz; yol haritamızda az kaza yapmamıza ve bedel ödememize vesile teşkil eder !!!

***İyi yaşamasını bilmek ve tatbik etmek akıl ve yetenek işidir !!

***Başkalarının deneyimlerinden yararlanmanın bir yoluda okumak,okumaktır !!!

****Hadi bırakın bu entrikaları.. Yıllar öncesine dönelim..Evcilik oynayalım saf ve temiz dünyalarımızda !!! Çift kale maç yapalım çıplak ayakla ve çimonta torbalarından imal ettiğimiz toplarla !!! Gökyüzünde gezelim kağıttan uçak ve uçurtmalarda !!!

****O gün enerjik değilseniz oturun evinizde !! Olumlu düşüncelerle dolmadan çıkmayınız 

****Topluma mal olmuş; sahalarının en önde gelenlerinin hayat hikayelerini, biyografilerini usanmadan okuyunuz. Oralarda sizi başarıya ulaştıracak çok şeyler bulabilirsiniz !! 

***Her ne olursanız olun; maddiyattan ziyade manevi değerlerinizi enerjiye çevirerek daim olarak kullanmalısınız !!! (

****Bir şeyi yapmayı tasarlamış ve karar vermişseniz; vakit geçirmek,ötelemek sizi cenderede sıkıştıracaktır. Kararını ver ve derhal tatbikata geç ki; ızdıraptan,acabalardan kurtulabilesin !!!

****Akıl ve mantık kullanılmadan yapılan konuşmalar inandırcı olamazlar. Buna felsefik yaklaşımları da ilave edebilirseniz düşündürmeyi de başarırsınız.Bu meziyetler doğuştan değil, tecrübelerle edinilen kabiliyetlerdir .

****Sadece güzel sözler sarf etmek yerine , karşınızdakine de konuşma fırsatı vermek için susmasını da bilmeliyiz !!! 

****İçten güzel sözler dökülüyorsa dudaklarınızdan. karşınızdakinin gönlünü feth etmiş ve kârdasınızdır !!

***Hey garson !! Hesap lütfen .. Öde ve çık !! Oysa bazı hesapları ödemek imkansızdır !!! 

****Bankta oturan ihtiyar adama yaklaştı 15 lik delikanlı.. " Ateşini versene ! " diye emretti ukalaca.. İhtiyar sakince sol eline aldı çakmağını ve yaktı..Delikanlı ateşe yaklaştığında sağ eliyle suratına patlattı tokatı..Ateş değil çakmak çaktı gözlerinde.." Deli bu adam ya " diyerek kaçmaya başladığında koştu peşinden ihtiyar nefes nefese : " Hay senin... "... Oturdu; zamanında büyüklerini gördüğünde avucunda söndürdüğü sigara ateşinden kalan izlere baktı !!!

****"Şalgamın sıkından seyreği daha iyidir !!"... " Nerde çokluk orda bokluk !!" ... Arkadaş ve dost listenizi uzun tutmayın.. Çoğunu silmek zorunda kalırsınız sonradan !!!

****Dostluk zor edinilir. Dostlar arasında tek bir hataya af ve tahammül yoktur !!!

****Bırakılan ilk intibalar ; arkadaşlık,dostluk ve geleceğinizi belirleyici faktördür !

****Anlattığınız olayların senaryosu yalana dayalı ise ; bu yalanı hafızasında kayıt etmek külfetine katlanmak zorunda kalırsınız. Yoksa tekrarında foyanız açığa çıkacaktır !!! 

****Duygulardan mahrum insan bir hiçtir !!

****Kendinizi sevdiğiniz kadar karşınızdakileri de sever ve o hazineyi paylaşabilirseniz yürekten ; inanın daima bahtiyar olacaksınızdır ." Sevgi gösterip de karşılığını alamamak;hiç sevmemekten elvadır .."

***Ürettiğiniz sahte mazeretlere sığınmayınız !! (

****“ İçin kan ağlarken yüz gülmek !!”,” Kan kusarken kızılcık şerbeti içtim !!’” … Hemde rejisörsüz,dublörsüz ve süflörsüz!! Kolay mı rolunüzü oynamak ??

****Aklımızda olanlar dökülse dilimizden nasılda karışırdı ortalık ve nasılda içinden çıkılmaz hal alırdı ilişkiler kimbilir !!

****Ne sahte tavırlar,söylemler var her birimizde ; aman kırılmasınlar,alınıp üzülmesinler diye .. Aslında istesek te istemesek te mecburen ;kimimiz amatör, kimimiz profesyonel aktörleriz işte !!

****Uğurlanan ve uğurlayanlar için; bir sevgiyi gurbete yollamak yaşanan en derin travmatik duygulardır.Avdetinde gönüldekilere kavuşmak beklentisi ise teselli kaynağı olmalıdır ! (

****"Bal tutan parmağını yalar !!".. Benim tuttuğum bal hep kavanozlarda !!! Avucumu yalar dururum hep !!! 

****Sevmesini bilen insan daima olumlu düşüncelerle mutlu olacaktır !

****Tebessüm eden sima; büyük sevgiler edinmenize anahtardır !! 

****Duru sevgiler yüzünüzde yansır ise; o kadar güzel parlarsınız ki !!!

****Kendinizi sevdiğiniz kadar karşınızdakileri de sever ve o hazineyi paylaşabilirseniz yürekten ; inanın daima bahtiyar olacaksınızdır ." Sevgi gösteripte karşılığını alamamak;hiç sevmemekten elvadır .."
??? (
****Yağmur damlalarının göle kavuşma çabasını ; ideallerinize ulaşmakta kullanabilirsek sağnak sağnak; hayatımızda deryalar oluşacaktır !!

****Anlamadığın şeyler duyar ve görürsün zaman zaman ... Öyle şaşkın kalıverirsin tek başına..Korkma,panikleme sakın..Bir gün onlara anlam yüklemesini öğreneğini düşünerek gayret sarfet !!!


****O kadar rolün finalinde; kapanırken hayat sahnesinin perdeleri eğilip birde onlarca seyirciyi selamlamak !!! Hiç olmazsa alkışlansak gam yemem ya !! 


( Aforizmalarım --- 5 --- 6 --- başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 9.11.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.