Gece boyunca bir sarı özlemle beklemişti..
Yine yoktu ortalarda..Düşünmekten vazgeçmişti.Artık nerelerde kiminle diye diye ağlamaktanda..Adımlarını sıklaştırdı. İşe geç kalmamalı kafasını işine vermeliydi..
Masanın üstünde kocaman bir buket çiçek....Gülümsedi , yine kimleydin ah yine kimleydin ve ört pas etme çabasındasın. Gittikçe suskunlaşıyor ve gittikçe Polyannacılık oynuyordu.
Bulut gibi sardı hayaller gökyüzünü...
Okul çıkışında onu bekleyen Ela gözlüsü geldi karşısına ve şimşek şimşek bakan gözleri...Avukat olupta kepini atarken onu sevgi ile kucaklayıp döndürüşü...Neydi değişen...Zaman içinde neyi yitirmişlerdi..
Zaman su gibi geçti...Mezuniyetlerinin üzerinden on sene bitmiş ikiside kariyerlerinde istedikleri yere gelmişlerdi. O ünlü bir ceza avukatı olmuştu..Peki dedi benim kalemimi kim kıracak...Şimdiye kadar kırmadığı kalemleri düşünerek. Hakimlik zordu . Ama evlilik dahada zorlamaya başlamıştı. Aralarındaki uçurumun hükmünü vereceği bir kanun bir tehammül yoktu..
Kafasını bir salladı...Dağılmasını istediği hayalleri düşünerek..Kızı geldi aklına umutla sevgi ile özlemle düşündü.. Eli telefonuna gitti. Kısaca konuştu .. Sesini öperek kapattı.
_Hakime hanım geliyim mi ?
Gözlüklerinin üstünden baktı...Gülümseyemedi...
_Saçmalama girsene içeri!!!!
Akşam için yiyeceği fırçaları düşünerek içeri girdi. Ama ilk defa gözlerinde farklı bir bakış vardı. Kafayı kaldırmadı. Evleneli 10 sene olsada karşısındaki kadın 15 senedir onu tanıyordu, gözlerindeki ışıgı bilirdi.
Hakime hanım :) sadece bakıyordu.Gelgit yaşadığını gördü eşinin..Sustu..Yıllardır boşanma davalarına bakardı..
İçinden benim davama kim bakacak diye düşündü..Sızladı sol yanı..
_Ayrılmak istiyorsun değil mi ?
Adam şaşırdı aslında bir sorun yoktu ve af dilemek istiyordu ...
_Hayır
ve sadece susup gözleri ile konuştular. Her zaman böyleydiler. Asla kavga etmez gözleri ile konuşurlardı. Sakinlik değil bu aşktandı..İkiside birbirine tek kötü söz söylemeye asla kıyamazdı..Kadın sustu...Adam sustu..
_Canım... ben bir hatanın içindeydim yada hala içindeyim... Eksik bir yanın yok onu söyleyim ama biri ile iki aydır beraberlik yaşadım. Dün gece yapamayacağımı söyledim. Ne senden nede perimizden vazgeçebilirim.
Gözlerine dikkatlice baktı kadın. Görmeye çalıştı gözlerinde gözlerini...Görüyordu da.. Ama bu nasıl bir yazgıydı ve ne yapabilirdik..
Sustular..
_Akşama konuşalım...
Direktif karşısında adam uzanıp saçlarından öptü kadınının.
Arkasından uzun uzun baktı...Gözlerinden süzülen geçmişi , gelecek umutları...
Gün nasıl geçti..Akşam nasıl oldu.
Adam kapıda o heybetli duruşuyla duruyordu. Seviyordu bu adamı seviyordu yaaaaa.......
Hiç bir zaman ondan başkasını hayel etmediğini düşündü..Hiç bir zaman bir başka erkegi o kadar yakışıklı bulmadığını...Kokusu geldi burnuna bergamut ağırlıklı parfümü..Yaşına rağmen kaslı vucudundaki bir gram bile olmayan fazlalığı...Yakışıklılığından ziyade karakterine olan aşkını...
Elini uzattı adam...Hiç düşünmedi tuttu...Aşk....Senden vazgeçilmez ki...
_Affedebilir misin ?
_ Bir kere af edersem bunun sonu gelmez...Sana hala aşığım...Sadece sus...
O andan sonra hiç konuşulmadı ...Eve gelinip herkes kendi ile meşkul oldu...
Gece olmuş odalarına çekilmişlerdi...Kadın kitabını eline aldı...
Elindeki kitap güne ne uyğundu...
BANA SIRTINI DÖNME....
Ensesinden öptü eşi aşkı yari yareni....
Kulağına fısıldadı " bana sırtını döndüğünde dünya ters dönüyor"
Kadın sokuldu..."Bir daha sana yüzümü nasıl dönerim"
KIRMIZI DÜŞLERİNİ YAZAN KADIN
( Bana Sırtını Dönme başlıklı yazı ÜLKÜ tarafından 1.10.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.