TİLKİ'CE GEYİKLER !!!!





Ne hikmetse hayvanlar alemine bir atıfla attık yazının başlığını.. Ne olacak insanoğluyuz işte..Mizahı,muhabbeti bile beceremiyoruz bir türlü..
Aslında mizahi şeyler; ruhun gezinti ile huzurunu sağlayan unsurlardır. Eğlenceyi,oyunu sever nefisler..Meyillidir ipe sapa gelmezleri konuşmaya..Rahatlar; neşe ve kaliteyi getirir. Utançlar yok edildiğinde, zevkler başlar uğuldamaya.. Düşünün hangimiz zaman zaman en galizinden küfürler savurmuyoruz hele de yalnızken..Bağırıp çağırmalar deniz kenarlarında,yüksek kimsesiz tepelerde naralar, sövüp saymalar duvarlara..Ne kadar rahatlatır,güldürür,keyiflendirir insanları..
Gülümsemek yetmez..Gülmeli kahkahalarla dişlerimiz görünse de..Her şeyden umut kesip ağlayıp surat asmak yerine;her şey halletmiş gibi rahat olmadan vazgeçilmemeli gülmekten,geyik muhabbeti dediklerini yapmaktan.. Tabi orta hallice.. Ne suratsız,sert ne de yalaka,yalakça !!!
Gelin güldürelim birbirimizi..Güldürmek;çok sert,ciddi,otoriter,resmi olmaktan daha çok işe yarar bence.Erdemli insanlar;eğlendirir,güldürür,gülerler de.. Güler yüzlü,neşeli.şen şakrak sıfatları varken; somurtkan,kötüleyen,yüzünden düşen bin parça,meymenetsiz,suratsız gibi sıfatlarla anılmak daha mı iyi yani..
Şakalar erbabına yapılmalıdır. Toptan şakalardan kaçınılmalıdır. Anlayan olur amenna ; ama anlamayanlar da ki tepkileri de unutmamak gerekir bence ..
Aşağıda kendimce tespitle düşeceğim kısa notları hoşgörü ile karşılayacağınızı umut ediyor; sizleri az da olsa gülmelere davet ediyorum..!


1)**** Gazete standında bir gazetenin ismi dikkatimi çekti.. Sanırım bir spor ,belki de iddia gazetesi..”AMK !!!” Ya facebook’ta çok sık kullanıyorlar bu ismi gençler birbirlerine..Kızdıklarında belki söylediklerini pekiştirmek için sanki yüklem gibi.. Eğer aynı şey ise; ulan küfrediyor ya malum gazete ulu orta !! Ne bu şimdi basın özgürlüğümü yani? 
2)**** Bu papaz benim kaderim .. Ne yapsam Papazı buluyorum..Hiç kumar oynamam oysa !!
3)**** Mehtar marşını seviyorum ..Ne güzel iki geri bir ileri..Birde aritmi bozukluğu.. İki ileri bir durma..Uzuyor işte ömürler değil mi ?
4)**** Ölülerin arkasından neden helva yapılır ve dağıtılır ki.. Tatlı yiyelim,tatlı konuşalım diye mi ? Ama rahmetlinin anlatılacak hiç güzel bir yanı yok ki ..
5)*** Şu uyarı levhaları yok mu her yerde..Deli oluyorum ya !!! Bin otobüse,yazmış “ şoförle konuşmak yasak”..İyi de şoför kendi konuşuyor almış yolcuyu yanına.. “Çimlere basmayınız” Olur.!. İnadına basıyoruz ,elektriği atacağız ya çıplak ayakla … Tuvalete giriyorsun yazmış “ Nasıl görmek istiyorsan öyle bırak !!” Adam pis görmek istiyorsa ne olacak ? Bir daha yolum düşmez ki derse niye çeksin sifonu..’’ Zorla mı ya.. Adamın okur yazarlığı yok ki zaten..’’
6)*** WC girişine koymuş levhayı.. (Küçük 500 kuruş; Büyük 1 lira ) Ulan ne ayırımcı olduk böyle !!!
7)**** Şu hela kapılarına bir bakınız..Ne edebi yazılar,şiirler,küfürler.. Bokun içinde gülücük gibi )
8)***- “Paşa gönlün bilir..Paşam der dede toruna..Kadın erkeğine.. Ne çektik şu benzetmelerden..Paşa çayına küçükten alıştım.. Ondan olsa gerek paşaları da çok sever oldum .. Hey garson nerde kaldı benim paşa çayım ???
9)** Pek bilim adamı çıkmaz bizde ..Çıksa da aceleden ihraç !!! Onlara ne gerek var ki ? Ne olacak yani bize ne sorulsa nasılsa diyoruz NE BİLİM !!!!
10)* “Beni görünce altına kaçırmaz ise yüzüme tükür “.. Ulan ne iddia be.. Adam ya kabızsa?? Sanki tükürük hokkası ya …
11)** Ya şu iddia oyunu yok mu..Ne hayaller,ne umutlar var ; ne de kayıplar !!! Alın size bir tüyo..Girin sizin hepinizin hayallerinizin içine edeceğime.dair iddiaya... Kazanın 1 e 12… Bu kıyakta benden !
11)** Bir levha “ Her türlü karikatür çizilir..” Millet kuyrukta karikatür ellerinde.. Ya kardeşim kendiniz çizemiyor musunuz ? Alt tarafı bir çizik be !!
12)** Adama bak “Ah ı gitmiş vah ı kalmış !!” Nerden biliyorsunuz ki.. Belki vah ı gitmiştir. Ah ları kalmıştır.. Öyle canı yanmış ki ; hiç bitmez ahları !!!
13)**** Örf anam örf işte ..Uyacaksın.. Of anam of !!!
14)**** Fotoğrafçı “ Gülümseyin ..Çekiyorum..” neden der ki ? Gülmeyeceğim ..Çekersen çek be.. Neyse o.. Ne rol kestiriyorsun ..Rejisör müsün !!!
15)**** Artık Devlet Üretme Çiftlikleri Laf Üretme çiftlikleri olarak siyasilere tahsis edilecekmiş ..İlanen Duyurulur..
16)**** Karşımızdakine söylediklerimize inanması için neden “ Allah seni inandırsın ki..” diyoruz ..
17)**** “ eskiciiii geldi !!! Eskiler alınır !!! “.. Kadın çıktı ve kocasını gösterdi eskiciye .Acil nakite ihtiyacı vardı!!!
18)**** Yurttan sesler..Hikaye betimlemeler !! “ Kitap gibi kadın “,” Taş gibi kadın”,” Hükümet gibi kadın”,Lokum gibi kadın”,” Aktris gibi kadın “,Şiir gibi kadın “ ; Ulan ne yapacaksın kitap,taş lokum,şiir gibisini.. Yalandan ucuza getiriyorsun be !!
19)**** Uyuyamıyorum çoktandır..Ne zaman dalsam azıcık;kaçıyorlar..Ya kimseniz ne olur getirin uykularımı,vallahi bahşişinizi dolgun vereceğim..
20),**** Siz hiç patlıcan imam gördünüz mü ? İmam bayıldı ise tabakta işi ne..Elinizde çatal.bıçak . Çağırsanıza ambulansı Allah rızası için !!! Birde yok mu şu kadın budu köfte.. Ya açlıktan ne ad takacağımızı sapıttık iyice !!!
21)** Ne gaddar insanlarız..Bekler dururuz cemre düşsün diye.. Vah ya !!Düşenin dostu olmaz ki..
22)**** Kirli çamaşırları iki de bir ortaya atıp nemalanmak ne çirkin ya. Koy bir kaşık matik,teslim et makine ya 1600 devir .; dönüp dursun;merdanelerde..Hem aklanır,hem akıllanır ya !!
23)**** Şu bağış listelerine temiz vicdanlar da eklense ne iyi olurdu..
24)*** Can boğazdan gelirmiş.. Restorantçı uydurması be.inanmayın sakın..
25)**** Bir kalem pirzola şu kadar kahkaha.. Ya yürü git kimi kandırıyorsun .. Alamayınca basarsın kahkahayı.. Fakir avuntusu işte..
26)** Yürüyen merdivende isen sen niye yürüyorsun ki ..
27)**** Çıkmışlar meydana..Atışıyorlar.. Lafı düzüyorlar karşılıklı.. Öte yandan çeyiz düzüyorlar durmadan.. Ulan onu düz bunu düz.. Azdı bu millet ya !!!
28)**** Biber gazı.. Göz yaşartıcı bomba.. Metan gazı.. Oh ne ala ya !!! Sanki ağlamıyorduk !!!
29)****Hep uydurmaca ya bazı laflar.. Yıllardır o kadar kuş pisledi ki orama burama ..Koktum..Hala zengin olacağım.. Hani nerde ???
30)**** Biz hep torunlarımızın geleceği için yarış içindeyiz.. Baksanıza ne de güzel ediyoruz her şeyin içine..
31)**** Tüm insanlar kardeştir.. Hoppala ya hoppala !!! Nerden artıyor lan bu nüfus ? Tövbe tövbe. !!
32)**** Ona tecavüz buna tecavüz.. Birde tut sen haneye tecavüz et ha !!! Ulan sapık ne istiyorsun betonarme,tuğla,kerpiçten be !!! Matkap mısın ne ?
33)**** Akraba evliliği mi ? Artık utanma da kalmadı ki ?
34)**** Geçenlerde kimlere gitsem ziyarete; kapıda karşılayıp el üstünde tuttular.. Of ya rahatlık vermediler.. Hem de yazık oldu kollarına !!!
35)**** Uykuya dalmak için koyun saymak alışkanlığından olsa gerek,gün boyu kendimi çobanlık yaparken buluyorum ..
36)** Gözlerinize öyle baygınca bakanları hep sevdalı sanmayın.. Belki grip, belki şaşı beklide sarhoş..
37)**O hep birikip gelen hayallerimize,umutlarımıza baştan depozite ücreti konsaydı nasıl öderdik ki.. 
38)** Nerde o demokrasi,eşitlik ya.. İşimiz her şeyde ayırımcılık,ötekileştirme.. Tıp ta bile.. Yok küçük tansiyon,büyük tansiyon ! Yok iyi kollestrol,yok kötü kollestrol .. İş mi yani ?
39)**”Hayata atıldım şu tarihte falanca yeri bitirip..” O ne ya.. O zamana kadar nerde idin ? Merak etme madem öyle; bir gün tamamen atılırsın hayattan !!
40)** O kadar çok ve süratli dönme etrafımda..Fel fecir okumasın gözlerin..Yoluna dikkat et.. Ben fahri trafik müfettişlyim.. Yersin cezayı..
41)**Vizesiz gidilecek mecburi yer ebediyettir.
42)** Artık doğal gazımız var..Her şey doğallaşacak..İntihar eğilimlileri gözünüz aydın.. Hem kimse odun modun yakmayacak..Komşularda kül almak için komşuya mecbur kalmayacak.. 
43)** Madem zom olunca çift görürsün her şeyi.. Geç şöyle karşıma.. Oh işte iki tanesiniz. Ayılınca nasılsa biriniz karşımda olacaksınız.. Yaşadık be..
44)** Sokma akıl.. Nasıl,neresinden sokulur öğretsene !!
45)** Aynı tas aynı hamam.. Gitme kardeşim sende aynı yere..Başka hamam mı yok yani ?
46)** Ben bu yum ,şu yum !! Şişir dur bakalım balon gibi.. Ulan bir toplu iğne ucunda ya hükmün ..
47)** Ellerinize sağlık,nefis olmuş.. İyi de..Gerisinde sağlık olmazsa ne olacak ?
48)** Elinin körü !! Allah Allah !! Körlüğün sadece gözlerde olduğunu sanıyordum..
49)** Her şeyde tecavüzcülük.. Adam rapor hazırlıyor ve netice sebeple sonuç arasında ilişki var diyor.. Ah ulan sebep bir kerede rahat dursan olmaz mı ?
50)** İnsanın yüzüne konuşmak varken neden arkasından konuşuruz.. Duymaz ki !!!
51)** Adam postunu sermiş oturuyor.. Ya koltuğa otursan !!!
52)** Söylediğimize ikna etmenin başka bir metodu.. “ İki gözüm önüme aksın !!” Göz akar mı ya.. O halde ikna edemezsin ki..
53)** Öfkelenince “ Anasını satarım ya böyle işin “ derler.. Şuna bak ya meslek edinmiş kendine !!
54)**Limonu sıksa suyunu çıkarır tamam da.. Taşı sıktığında nasıl çıkaracak ki !!!
55)** Ne ilim be.. Pireyi deve yapıyor adam !
56)** Damdan düşmek, yırtık dondan çıkmak.. Diksene kardeşim söküğünü !!
57)** Her şey de enflasyon, çoğu organda enfeksiyon..Allah akıl enfeksiyonundan korusun !
58)** Allah yarattı demem asar keserim.. Vay ateist vay !
59)** Kafamda kırk tilki ..Ama bunlar sadece bir tilkinin ki ‘’
60)** Ha işte öyle önüne gelene vara yoğa edersen kaş göz.. Olursun böylece baş göz !!!
61)** Yorganına göre uzat ayağını dediler.. Yatığımızı serdiler enlemesine..Yattık beş kardeş; ben,zaten hep en kenarda..Ayaklarım hep dışarıda..Üstüm açık.. Ondan kaybettik galiba..
62)**Hız kontrol levhasını gören şoför birden yavaşlar..İki mercekten nasılda korkar.. Birde yazmış arkasına “kim geçer seni” “ Yolların fatihi”..Hadi oradan be..Sahte kabadayı !!!
63)**” Ne ka ekmek o ka köfte “ Al sana on ekmek ! Yok ki o kadar köfte tezgahında .. Ne yalandan hava .atıyorsun ya ?
64)** Virgülün marifetine bakın :
a) Oku(,) baban gibi eşek olma !
b) Oku baban gibi(,)eşek olma!
Nasıl anlamlar değişti.. Her şeyi yerli yerine koymada üstümüze yoktur. Sanırım virgülden geliyor olsa gerek..

Bu yazdıklarımı gece kalkıp şehrin duvarlarına yazsam; biliyorum sabah gözlerimizi duvarsız bir şehirde açardık.!!

Samsun; 10-Temmuz-2013
( Tilkice Geyikler başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 27.09.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.