Hayat karmaşık değildir, yaşaması kolay ve basittir. Doğa kolay olan düzeni seçer, tıpkı bir şelalenin yüksekten aşağı düşmesi gibi ya da havanın yüksek basınçtan alçak basınca akması gibi hep olması gereken olur. Doğanın bu tercihlerinin sonucu ya güzel bir şelale manzarası oluşur ya da bir kasırga kopar. Doğal hayat böyle işler, bu makineyi çalıştıran dişliler hep tek istikamette dönerler.


Bu durum insanlara gelince değişir, hayat bizlerin çoğu için çok karmaşık ve zordur. Herkesin hayata dair bir şikâyeti vardır çünkü insanlar doğal değillerdir, onlardan doğa uyum sağlamalarını hayatı akışına bırakmalarını isteyemezsiniz. Bizler hayata tepetaklak bakan yapay canlılar gibiyiz. O yüzden doğanın basitliği karşısında şaşkınızdır, o yüzden gök kuşağı güzel, şimşekler ve yıldırımlar korkutucudur. Kendi yapımızda yaratılmış karmaşayı etrafımızda da görme arzusu içindeyizdir ve ilginç olan sanki bu bizim doğal tek davranışımız gibidir.


Arayışımız ve üstün varlık olarak yükselişimiz hiç durmadan devam ettikçe dünyanın düzenin nasıl işlediğini anlamaya ve basit ama muazzam düzen karşında şaşırmaya devam edeceğiz. Kendi içimizde beslediğimiz karmaşamız bizlere ileri gitme olanağını sağlamaya devam edecek. Hayata dair şikâyetlerimiz hiç bitmeyecek elbette ama arayışımız hep sürecek. Kim bilir beklide yaradılış nedenimiz durmadan dönen çarkların arasında gizlidir. İnsanoğlu denilen karmaşık makine beklide bu yüzden yaratılmıştır. 

( Hayata Dair Varoluş Nedenimiz başlıklı yazı adige_hawk tarafından 28.08.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.