Öfke zaman zaman herkesin yaşadığı ve bizi uyarmak için tasarlanmış doğal bir duygudur. Bazen bu duygu mücadele etmek veya hayatımızda değişiklik yapmak için bize ilham kaynağı olabilir. Bazen de sağlık sorunlarına yol açabildiği gibi aile ilişkilerimize, sosyal ilişkilerimize zarar verebilir.


Öfke birisi size hayal kırıklığına uğrattığı zaman ya da korkunç bir durumla karşılaştığınızda kendini gösterir. İşte bu anlarda kendinizi kızgın hissetmeniz çok doğaldır. Vücudumuz öfkeye tepki verebilir, bu esnada gergin olabilir ve nefes darlığı çekebiliriz.


Kendimizi algılanan tehdide karşı savunmak için öfkenin nereden geldiğini anlamak bu sorunla başa çıkmada bize yardımcı olabilir. Buna bir öz değerlendirme ile başlanmalıdır. Küçük sorunlar büyük sorunlar haline dönüştürülmemelidir. Olumsuz bir durumla karşılaşmamak için de önceden tedbir alınmalıdır. Öfkeye yenilmemek için önceden atmamız gereken bazı adımlar vardır:


Sorunlarınızı aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşın. Onlardan duygusal ve zihinsel destek alın.


Kendimizi stresli hissettiğimiz zaman, kolayca öfkelenme eğiliminde oluruz. Stresten uzak durmalıyız.


Yetersiz dinlenme veya uykusuzluk insanı sinirli yapar.Uyku düzenimize dikkat etmeliyiz.


Yaşam tarzınızı zevk alacağınız bir şekilde düzenleyin. Hobiler veya kısa seyahatler kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olabilir.


Günlük yaşamınızda fiziksel aktivitelere mutlaka yer verin. Spor yapmasanız da düzenli yürüyüşler yapabilirsiniz.


Ve en önemlisi hayatınızdaki insanlara ne kadar çok sevgi verirseniz o kadar çok karşılık görürsünüz, hayatınız güzelliklerle dolar böylece öfke yanınıza bile yaklaşamaz.


Atalarımızın ''Keskin sirke küpüne zarar. '' sözünü hiçbir zaman unutmayalım. Her zaman sevgiyle kalalım ki negatif düşünceler hayatımıza girmesin.

feride serin

( Öfke başlıklı yazı f... tarafından 9.08.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.