ŞİİR YAZANLARIN ÇOĞALMASI VE ŞİİRDE DERİNLİK ÜZERİNE…


Şiir yazan insanların çoğalması elbette güzel. Varsın şiir yazan, şiire yürek uzatan insanların sayısı artsın. Yazan ne yazdığını, şiirinin “gerçek şiir”in neresinde olduğunu, has şiire ulaşabilmek için daha ne kadar yol kat etmek ve çile çekmek zorunda olduğunu bildikten sonra, sayının artmasının bir zararı olmaz herhalde. Önemli olan yazan yazdığını ulaşılmaz, erişilmez görmesin. Yazdıkça, okudukça, şiiri bilenlerin tavsiyelerine uydukça, çok yazıp az beğendikçe daha ileriye gidileceğini unutmasın.


Şiirde derinlik meselesine gelince şunları söyleyebilirim: Derinlikli şiirler yazmak, dergilerde derinliği olan şiirler yayınlamak elbette güzeldir. İstenen ve özlenen budur. Ancak herkesin her şiiri derinlikli olacak diye bir şart yoktur. Fakat yazmadan da, yazmayı bir tutku, bir aşk haline getirmeden de derinlikli şiirlere ulaşmak bir hayli zordur. Hangi şairin ilk yazdığı bütün şiirler güzeldir. Şiirde, sanatta mükemmele ulaşmak için zamanla yarışmak lazımdır. İnce elemek, sık dokumak gerekir. Hiçbir şey birdenbire olmaz. Bir salatalık, bir kabak bile, belirli bir zaman içerisinde yetişiyor. Bırakın gençler şiir yazsın. Şiir yazan ve yayınlayan insanların sayısı gündün güne çoğalsın. Şiir gündemde ve günümüzde hak ettiği yeri alsın. Göreceksiniz zamanla has şiire ulaşanların sayısı artacak... Derinlikli şiirler daha çok ve sık olarak gazete ve dergi sayfalarında görülecek... Hayatımız ve sanatımız kaliteli şiirle daha da güzelleşecek...


Fikri HAKLI

 

( Şiir Yazanların Çoğalması Ve Şiirde Derinlik Üzerine… başlıklı yazı Fikri HAKLI tarafından 16.04.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.