NEFSİNİZİN,  İNATLAŞMANIN  ESİRİ  OLMAYINIZ...

       Merhaba gönül dostlarım. Saygılar,sevgiler, selamlar ileterek konuyla ilgili görüşlerimi paylaşıma sunuyorum. Nefsimiz daima bizi avucunun içine alarak arzu ve isteklerini her geçen gün  artırmaktadır. Onun her isteğine peki deyip boyun bükmeye kalkarsak Allah korusun inancımıza da gölge düşürür. Dünyalık hırslarının üstesinden gelebilmek için bir çok zorluklar yaşarız.
       Şeytanın bizleri avlamasına, kandırmasına sebep olan nefsimiz, onunla birlikte hareket etmekten de memnuniyet duymaktadır. Uhrevi alemi unutturur, sadece dünyalık işlerle meşguliyetlerini sürdürür. Abdest almak, namaz kılmak, oruç tutmak onun en ağırına giden ibadetlerden sayılır. Besmelesiz sofraya oturup abur gibi yedikçe şeytanlara da ikramlar sunar.
        Allah hiç kimseyi nefsine esir etmesin. İmtihana geldiğimiz  yalancı, fani dünyada uhrevi alem için başarımızı sıfır noktaya düşüren nefsimizin isteğini  köreltmemeliyiz. Her kötü yolların karşısın da mutlaka iyi yollar da vardır. Nefsimizin de düşmanı ibadettir. Harfiyen yerine getirirsek rahat edebiliriz. Namaz günahlarımızı döktüğü gibi, oruç da  terbiye etmemizde yardımcı olur.
        İnatlaşma hususuna gelince. Bir çok yuvanın dağılmasına vesile olan inatlaşma hiç de iyi bir alışkanlık değildir. Menfaat duygularını öne çıkararak inat ettikçe huzurumuzun kaçtığı gibi maddi yönden de çok kaybımız. olur. Özellikle evli çiftlerin inatlaşmaları ileri gittikçe boşanmaya da sebebiyet verebilir. Bir taraf sinirlenip sertleştiğinde diğer taraf mutlaka yumuşamalı.
        Hane içinde de inatlaşıp söz dinlemeyen evlatlar var. İnadı uğruna eşinin yanına gitmek istemeyen bayanlar var. Babasının varlığına, annenin hoş görü davranışını fırsat bilerek koca kahrı çekmek istemeyen evlatlarımız var. İnat gurur ile birleşince daha da güçleşiyor, yumuşatmak da zorluklar yaşanıyor.  Evladını mutlu görmek isteyenler inatlaşma yerine sabretmesini öğretmelidir.
        Birlikte sevgi dolu yürekle hareket edip,aşık olup anılar yaşadığınız eşinizle, bir anlık öfkenin,inadın, gururun esiri olarak mutlu hayatınıza lütfen son vermeden bir daha olumlu düşünmeye davet ediyorum sizi. Birlikteliğin meyveleri çocuklarınızın da hayatını karartmaya hakkınız yoktur.  Birilerinin sözlerine bakarak  yuvanızı dağıtırsanız sonra akıl verenleri de bulamazsınız.
         Diretme şiirimde boşanma aşamasında olan bir kızı teselli etmeye çalışıyorum. Umarım bu durumda olanlarda ibret alırlar. Aşırı şiirimi de bazı kıskançlık yapanların aşırıya kaçışını zarar verdiğini dile getirmeye çalıştım. Seven elbette kıskanır ama bunun aşırı oluşu tehlikeler doğurabilir. Şiirimde bu temalar bulunmaktadır. Bundan da ibret alınacağını tahmin ediyorum.
         Derin düşünceye dalıp konuyu toparlamaya çalıştığımda çıkan sonuç Nefsimizin  emrine bakarak, inatlaşmanın da esiri olduğumuz sürece geçim sağlama olanağı ortadan kalkmaktadır. Diretmeler, kıskançlıklar, gurur, onur gibi düşünceler de ilave olduğun da  her iki tarafın haklı olduğunu algılarız. Allah tüm çiftlere bir ömür boyu geçim dirlik versin. Hoşça ve dostça kalınız.

*****  D İ R E T M E  *****

Sabırla bekle sen yuvan düzelir,
Terk eden sevgili döner ve gelir,
Kin, nefret, sitemler sevgiyle ölür,
Boşanmak isteyip diretme kızım.

Annen de, babanda iyi insanlar,
Araya giriyor Mehmet, Hasanlar,
Ruhunu okşasın farklı desenler,
Boşanmak isteyip diretme kızım.

İçinde bir şüphe, kanıların var,
Dokuz yıl beraber anıların var,
Sırrında gizlenen konuların, var,
Boşanmak isteyip diretme kızım.

Bir oğlan, bir kızın artık büyüdü,
Okula gönderdin tıpış yürüdü,
Stres, üzüntüyle beden eridi,
Boşanmak isteyip diretme kızım.

Şanı, şerefini daima  koru,
Beyine, sana da sorarlar soru,
Zeki yardımcıdır sözünde duru,
Boşanmak isteyip diretme kızım.

*****  A Ş I R I   *****

Nedense sevginin tozu kaçıyor,
Mutluluk yerine hüzün saçıyor,
Kimi bunalıyor, kimi içiyor,
Aşırı kıskançlık zarar veriyor.

Eşine güvenen işe gidiyor,
Merakta koyanlar haber ediyor,
Sadık kalmayanlar bedel ödüyor,
Aşırı kıskançlık zarar veriyor.

Telefon kaydı da incelenmekte,
Bazısı pusuda gecelemekte,
İftira duyanlar  bocalamakta,
Aşırı kıskançlık zarar veriyor.

Kimi hapsederek tutabiliyor,
Bazısı hazmedip yutabiliyor,
Öfkeli dışarı atabiliyor,
Aşırı kıskançlık zarar veriyor.

Zekice düşünen denge sağlıyor,
Mutlular gülüyor,dertli ağlıyor,
Sorunu çözenler gönül eğliyor,
Aşırı kıskançlık zarar veriyor.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Nefsinizin İnatlaşmanın Esiri Olmayınız ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 2.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.