Büyükelçilere 'satın' mektubu

Hükümet, yabancıya mülk satışını artıran yasanın kabülü sonrasında Körfez, ABD ve Uzakdoğulu yatırımcıları çekmek için tanıtım atağı başlatıyor.

Güncelleme:05 Mayıs 2012 10:40

Yabancılara, Türkiye’de 60 hektara kadar mülk sahibi olabilme olanağı sağlayan yasanın TBMM’de kabul edilmesiyle hükümet; Körfez, ABD ve Uzakdoğulu yatırımcıları çekmek için tanıtım atağı başlatıyor.

Düzenlemenin mimarı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Ekonomi ve Dışişleri Bakanlıklarıyla birlikte gerçekleştireceği tanıtım kampanyasında, büyükelçilere mektup gönderilerek, Türkiye’de taşınmaz alımında sağlanan kolaylıkları bulundukları ülkelerdeki yatırımcılara anlatmaları istenecek.

Hürriyet'in haberine göre, bugüne kadar mütekabiliyet engeline takılan 62 ülkenin vatandaşına daha Türkiye’de mülk sahibi olma yolunu açan yasayla sağlanan olanakların daha geniş kesimlere ulaştırılabilmesi için özel sektörden de destek alınacak.

Türkiye’de taşınmaz sahibi yabancılara ilişkin yüzölçümüne göre ilk 10 ülke Almanya, Avusturya, İngiltere, Hollanda, Yunanistan, Danimarka, Norveç, Fransa, Rusya Federasyonu, İrlanda olarak sıralanıyor.

Taşınmaz sayısına göre ilk 10 ülke ise Almanya, İngiltere, Yunanistan, Avusturya, İrlanda, Hollanda, Rusya Federasyonu, Danimarka, Norveç, Belçika oluyor.

Kişi sayısına göre ilk on ülke de İngiltere, Almanya, Yunanistan, İrlanda, Hollanda, Danimarka, Norveç, Rusya Federasyonu, Avusturya ve Belçika olarak sıralanıyor.


" Ve yılda bir kerre rikâb-i Hümâyunuma defterdarlarım irad ve masrafım okuyalar hil’at-i fahire giysinler. ve hazineme dahil ve hariç olan akça, defterdarlarım emri ile dahil-hariç olsun "



Altmış hektara kadar toprak satın

Gavurun parası bilin som altın
Sonra da cukkanın üstüne yatın
Tek ki papa’ya olmasın biatın.

Bastığın yerleri toprak diyerek
Yeşim ve Çınara nispet ederek
Kızım Ayşe’yi yavrudan çekerek
Lale Devri’ne de hız vermek gerek.

Sıtandart ent purs’tan kesin söz aldık
Seneye Be buçuktan A’yı kaptık
Ay em ef’e Nataşa ayarladık
Ecnebi toprakına nanik yaptık.

Ülkemizin kurtuluşu bu yolda
Bin yıldır yedi bizi sağ da sol da
Baş edilemedik hiçbir ortamda
Sanki bir matah var Anatolya’da.


MCU


( Yurdumdan Haberler... başlıklı yazı MCU :) tarafından 4.07.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu