“Ne Mutlu Canına” Yozgat Şairler-Yazarlar Birliği Derneği üyesi, Eğitimci, şair-yazar Fatma Çetin Kabadayı’nın son çıkan hikaye kitabının adıdır. Hikaye dalında ciddi, seviyeli ve başarılı eserler veren Kabadayı, hikayeleri ile yeni bir çığır açmaya çalışıyor.
    Türk edebiyatına kazandırdığı, Örnekleriyle Kuklalar ve Kukla Oyunları, Ebesin-Çocuk Oyunları, Elveda Evliliğim, Yüz Gülen Yüz, Hoşça Kal Anne, Yüreğimden Güvercinler Uçurdum, Altın Tesbih, Büyümüş de Küçülmüş eserlerine Fatma hoca bir yenisini daha ekledi: “Ne Mutlu Canına”

Derneğimizin üyesi olması hasebiyle eserlerinden gurur duyduğum ve bir çok eserini okuduğum, hikayelerinde zengin hayal dünyasını bulduğum, eğitimci, şair, yazar Fatma Çetin Kabadayı’yı geleceğin güçlü hikayecisi olarak değerlendiriyorum.

Yaşam felsefesini; “Hayattan yalanı, nankörlüğü tembelliği çıkar,, hal hatırı, güler yüzü, espriyi ekle, mutluluk peşinden gelsin” diye özetleyen Kabadayı; bir çok yerel gazetelerde ve internet paylaşım sitelerinde yazılarını paylaşmış, okuyucularıyla buluşmuş, imza günlerinde eserlerini okuyucularıyla buluşturmuş, başarılı bir eğitimcidir.

Mesleğini halen Hatay-Serinyol’da devam ettiren Fatma Çetin Kabadayı ile bir paylaşım sitesinde tanışmış, eserine yorum yapmıştım. Daha sonra Sürmeli Festivali Şiir Yarışmasına bir şiir göndererek jüri özel ödülü ile ödüllendirilen Kabadayı, Yozgat’a gelip imza gününde Yozgatlı okuyucularıyla da buluşmuştu.

Başarı trendini sürekli yükselten yazar, hikaye ve roman kitaplarıyla edebiyatta kendine yer bulmuş, zengin hayal dünyası, güzel ve etkili anlatımıyla okuyucuları etkilemeyi başarmıştır. Derneğimizin de sevilen, saygı duyulan bir üyesidir.

Yazarın ilk olarak “Hoşça Kal Anne” romanını okudum. Eser oldukça hoşuma gitti, anlatımı zengin ve güçlü olunca kendisini arayıp tebrik ettim ve “Hocam yazmaya devam” dedim. Sonra “Yüreğimden Güvercinler Uçurdum” romanını okudum.

“Yüreğimden Güvercinler Uçurdum” da kendimi buldum. Bir öğretmenin ilk yıllarını ele aldığı ve bir arkadaşıyla mektuplaştığı bu eser bana “Mektup Arkadaşımı” hatırlattı. Eser sanki benim hayatımdan bir kesit sunuyordu. Bu romanını bir kaç kez okuyup eseriyle ve romanın kahramanlarıyla dost olmuştum. Yazarın zengin hayal dünyası beni etkilemiş, anlatım zenginliği ilgimi çekmişti

Sonra “Altın Tesbih” hikaye kitabı ulaştı elime bu kitabı okuduktan sonra Kabadayı’nın güçlü bir hikaye yazarı olacağına inancım arttı. Her eseri elime ulaştığında kendisini arayıp, “Hocam böylesine güçlü bir kalem susmamalı, yazmaya devam!” diyordum.

Kendisine manevi güç verdim, destek oldum. En çok üzüldüğüm konu da yazarın kendisini yalnız hissediyor olmasıydı. Yalnızlık yazarların, şairlerin kaderi olmalı...

Oysa eserleriyle binlerce insana ulaşıyor, onlara umut veriyor, kalemiyle öğrencilerine örnek oluyordu. Bir anne oluşunun yanı sıra çalışan, üreten, yazan ve sürekli bir çabanın içinde olan azim ve gayretin timsaliydi sayın Kabadayı.

Eğitim camiasının öğretmeni, öğrencilerinin ablası, çocuklarının annesi, eşinin de ev kadını olarak gayret ve azmiyle örnek olan bir yazarımızdır Fatma Çetin Kabadayı. Ayrıca Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği’nin bir üyesi olması bizim gurur kaynağımızdır. Özellikle Yozgatlı psikolojik danışman Nevzat Özer kardeşimle, Fatma Hocamı her zaman gururla yad ediyor, onlardan övgüyle söz ediyorum.

“Ne Mutlu Canına” kitabını imzalayıp derneğimize yollamış. Kendisine teşekkür ediyorum. Tabiî ki eseri alır almaz okudum. Bazı hikayelerini birkaç defa okuyup notlar aldım. O hikayelerde çevremden çok insanı buldum. Hikayeler, günlük hayattan alınmış, gerçekçi, akıcı ve etkileyiciydi.

Yazarın dili sade ve akıcı, anlatımı duru, hayal dünyası zengin, hikaye tekniği bakımından başarılı, konu bütünlüğü ile doyurucu, zaman ve mekan kavramlarıyla da gerçekçi bir anlatım içeriyor. “Ne Mutlu Canına, Otuz Numaralı Hasta, Zenginler Üşümez, Bu Aşk Bize Reva mı?” en hoşuma giden hikayeleri oldu.

Üretim fabrikası gibi çalışan, azmin ve gayretin timsali Fatma Çetin Kabadayı’yı kutluyor, tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum. Fatma Hocam eline, yüreğine ve kalemine sağlık… Yüreğinden sevgi, kaleminden mürekkebin hiç eksik olmasın…Allah gayretini artırsın..

Ahmet SARGIN

Yozgat Şairler Yazarlar Birliği Derneği Başkanı


( Ne Mutlu Canına !.. başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 18.05.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.