İnsanoğlu hayatını idame ettirebilmesi için çalışmak zorundadır.Çalışmassa,gaflet uykusundan uyanmamışsa,asalak yaşamayı kendine prensip edinmişse hiç bir zaman başarılı olamaz.
                                K.Kerimde ALLAH(CC)''insanoğlu için ancak çalıştığının karşılığı vardır''(Necm sur,39)buyurmaktadır.
                                Yani insan nekadar çalışırsa o kadar karşılığını alacaktır.Tüm mahlukat görevini yerine getirirken güneş,ay,yıldızlar,zamanı gelince doğup batarken,gece gündüz birbirini takip ederken,muntazam bir şekilde görevlerini aksatmadan ifa ederken insanoğlu çalışmıyorsa giriştiği işlerde başarılı olamıyorsa kendinde bir eksiklik var demektir.
                                  Bu eksikliği hemen telafi edip kendine çeki düzen verirse önünde dağ gibi gözüken engeller olsada onları çok rahat aşar
                                  Çanağa ne doğrarsan kaşığına o çıkar.(atasözü)İnsanoğlu ne kadar çaba sarfederse ileriki yıllarında veyahut  hemen  ama  muhakkak meyvesini görecektir.
                                    İşleyen demir ışıldar(atasözü)Çalışan ayın ondördü gibi parlar.Güneş gibi etrafına işık saçar.Gelişmiş ülkelere bir bakın temelinde özverili dürüst çalışmak yatar.Elin oğlu çıkmış ay'a neden kaldık biz yaya.                      
                                     Sevgili dostlar herkez sorumluluk bilinci ile haraket ederse dürüst çalışmayı kendine prensip edinirse Musatafa Kemalin dediği muasır medeniyet seviyesine ulaşır ve gelecek nesillerimize çok güzel miras bırakmış oluruz.
                                     Arı gibi çalışmak dileği ile.SELAMLAR.
( Çalışmak başlıklı yazı İlyas DOĞRU tarafından 17.10.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.