NIGLIÇ ILKASAY RELEMİLEK (*)

[email protected]

nikşitey, ilrey, kasay,  namşiş, kacıs, nışıras, cip, rentrap, sefen, ilesil, fariti, eyakih, radyah, nutah, ilzig, yag, yeg, eerf, kikirif, ilşeta, lrig, kete, trocse, rıtıç, kalpıç, ücütüyüb, zıdlab, navyah, lamina, ennairda, 13 …(*)

         Ve devam eden bir çok sözcükler listesi Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından hosting (internette alan adı) hizmeti veren şirketlere gönderdiği tebliğ ile uyarıldı. Artık sansürde teknolojiye ayak uydurdu!... Sizlere yasaklanan bazı sözcüklerin tersini yazdım, ne olur ne olmaz sitemize zarar gelmesin diye!... Sözcükleri tersten okumakta zorlanıyorsanız amuda kalkıp rahatlıkla okuyabilirsiniz! Aman çocuklarınızdan bu sözcükleri uzak tutun, ne olur ne olmaz ahlakları elden gitmesin!

         Ülkemizde çılgın proje diye adlandırılan “İstanbul Kanalı”ndan sonra yeni çılgınlıklara devam ediliyor… Yakında bu yasak sözcüklerin yanına; Yolsuzluk, Darbe, CHP, MHP, BDP, “Ananı da Al Git!”, Gemicik, Deniz Feneri, Kılıçdaroğlu, Bahçeli gibi daha birçok sözcük eklenirse şaşırmayın!

         Anlayamadığım Türkçemizdeki; Çekmek, götürmek, koymak, yerleştirmek, yatmak,  indi, bindi, kalktı, geçirmek gibi her an lastikleşebilecek daha birçok sözcüğü de yasaklılar listesine kacayok* mıyız?

         Bu arada nışıraS* sözcüğünün yasaklanmasına da çok üzüldüm! Artık onları internette göremeyecek miyiz? Bizi  ‘skes’* sembolü olarak mı görüyorlar?” diye hayıflanmayacaklar mı?  Esmerler üzülerek; “Yoksa bizim tadımız mı kaçtı?” diyecekler. Allah’tan zenci kadınlarımız yok!  Yakında esmerlerde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na karşı “Bizi de listenize alın!” diye protesto yürüyüşü yaparlarsa, yerden göğe kadar haklı olmazlar mı? (!)

         Artık “ radyaH  radyaH  Canım  radyaH  (*) / Gel bizi bu dertten kurtar” diye devam eden türkümüzün sözlerine ulaşamayacağız! İnsanlarımızın “lesniC* Sorunları olduğunda radyaH* Dümen ‘in önerilerine de bakamayacağız! “zıdlaB”* sözcüğünü yazmam gerektiğinde,  karşılığında hangi sözcüğü yazmam gerekecek? Durun sözlükten bir araştırayım; Evet buldum; “Erkeğe göre karısının kız kardeşi” yazıyor. Neyse bizde uzunca yazarız!

         Böyle giderse şimdilik 90 bin sitenin mevta olacağı söyleniyor. Sapla samanı karıştırmayalım! Tabi ki, çocuklarımıza zararlı olabilecek sitelerin önüne geçilsin.  Oldu olacak kökünden yasaklayın da bari İnternet’i hayatımızdan çıkaralım gitsin! Hiç olmazsa çocuklarımızı sosyal paylaşım tiryakiliğinden  kurtarmış oluruz! Gerçi bu kez de Telekomünikasyon Operatörlerinin verdiği aylık 10 binleri bulan mesajları doldurma yarışına giren ve ellerinden düşürmeyen öğrenciler, radyasyonlu telefonları kullanmaktan maazallah derslerine vakit ayıracak zamanı zor buluyorlar!  Kocaman yazık!... (**)

         Konfiçyus ne demiş;  “ Bir şeyin haklı olduğunu bildiğin halde, o şeyden yana tavır koymazsan korkaksın demektir…

         Bugünkü zenginlerin böbürlenmesine katkıda bulunan, asgari ücrete mahkûm edilen, yeri geldiğinde fazla saatte çalıştırılan, yerine göre; "Bu ücreti kabul etmezsen buyur kapı, dışarıda milyonlarca senin işini yapacak insan var" tehdidi ile az ücretle çalışmak zorunda bırakılan emekçilerin" 1 Mayıs Bayramı’nı kutlarım. Tek dileğim, patronlarında; “Yanımda çalışanların çocukları var, onlarında iyi yaşam hakları vardır” diyerek kazançlarını paylaşmaları ve onlara daha insanca yaşam, daha yaşanabilir ücret ve sosyal yaşam sunmaları dileğimdir.

         Bu haftalıkta sağlıcakla kalın…

(*) lütfen tersini okuyun!    

(**)  Ben bu konuda milletvekili ve basın yoluyla çok

     Mücadele ettim, ancak reklam, sponsorluk vs

    gibi konulardan olsa gerek, bir sonuç alamadım

 

Ertuğrul Erdoğan

30 Nisan 2011 /Bursa

www.erdoganlaedebiyat.com

( Nıglıç Ilkasay Relemilek (*) başlıklı yazı ErtğrulErdoğan tarafından 1.05.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.