Kadir gecesinin yüzü suyu hürmetine tüm Türk-Müslüman aleminin sağlıklı, mutlu, beladan uzak, bol kazançlı, barış içinde yaşamasını dilerim. Bu gecenin bin aydan daha değerli olduğunu, Kuran-ı Kerim bu gece yaradan tarafından indirildiğini bilmemiz gerekir elbet. Bu gecenin en güzel tarafı meleklerin yeryüzüne inerek insanların yaradanına nasıl ibadet ettiğine ahirette şahit olmalarıdır.
 
Ben de kendimce sabaha kadar dua ederim düşüncesiyle işe gittim. İftar yemeğini yedikten sonra odama çekildim. Televizyonu açtım. Karşıma haberler çıktı. Saat.21.00 de Türkiye Fransa basketbol maçı varmış. Haberlerin içinde hoşuma giden bir hebar vardı.
 
Dünyaca ünlü U2 solisti Bobo Türkiye'ye gelmiş. İrlandalı pop sanatçısı. Adamın adağı varmış. Boğaz köprüsünü yaya olarak karşıdan karşıya geçmek. Tabi bunu fırsat bilen Turizm Bakanlığı güzel bir iş yaptı. Köprünün tam ortasında bakan bu sanatçıya bir plaket verdi. Tablo gibi yapılmış.
 
Bu plaketin veriliş nedeni ise 1845-1850 yılları arası İrlanda da kıtlık olmuş. Bu kıtlıktan bir milyon İrlandalı ölmüş. Osmanlı padişahı Abdülmecit 5 gemi buğday ve 1000 paund tutarında para yollamış. En azından geriye kalanlar açlıktan ölmesin diye. Avrupanın çok yerinde aynı dert varmış. Bu yardımın yapıldığına dair bir belgeyi solist BOBO'ya teslim ettiler.
 
Düşünebiliyormusunuz. Batının her zaman bizim hakkımızda barbar Türkler yakıştırmasına açık bir tokat atarcasına cevaptır bu. Esas barbar kimlerdir. Halen dünya seyrediyor. Ortalığı yakıp yıkanlar kimler. Türk'lerin her dönemde buna benzer bir sürü örnekleri vardır. Ne yazık ki bu tür konuları işlemiyor ve reklamını yapmıyoruz.
 
Canımı sıkan olayda ne oldu. Bu haber bir tek kanalda bahsedildi. Arkasından gelen haber saatlerinde de bir daha bahsedilmedi. Sanatçıdan devamlı bahsettiler. Çünkü millet duysun konsere gelsin diye. İlk haberi izlemeyenler bu önemli haberi kaçırdılar ve tekrarı olmayınca millet nerden bilecek Osmanlı İmparatorluğunun yardımsever olduğunu. Geldi geçti. 
 
Sabaha kadar siyasilerin birbirlerine uygunsuz hitap şekillerini dinlemek ve seyretmek zorunda kalıyoruz. Asıl olan böyle değerli olaylar bir kereliğine geçiştiriliyor. Bu da medyanın neye hizmet ettiğinin ispatıdır. Nereden para gelecek ona bakıyorlar. Kim bize bakarsa onlar iyi. Kim bakmazsa onlar kötü düşüncesi.
 
Ne güzel bir anlayış değil mi ? Sen gel şu güzel gecenin yüzü suyu hürmetine onları da affet. Bir kereliğine de olsa bir kanalda bu haber verildi ya buna da şükür. Nice Kadir Gecelerine kavuşmak dileği ile....
 
 
06.09.2010  
( 285 İrlandaya Yapılan Yardım başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 9/6/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.