Noel gelecekmiş peh! Tüner belki bir dala!
Hala mı inanırsın be akılsız budala?
Yıllarca çatımızda gezindirip durdular
Gafil müslümanı ta ciğerinden vurdular.
Kocaman bir yalana koca nesli sattılar
Yalan ile yoğrulmuş bir batağa attılar.
Beyinler dumanlandı fuhuş ise kol gezdi
Çirkeften bir ayak ki edep, hayayı ezdi.
Uyan müslüman uyan iman elden gitmekte
Tutuşmuş ocaklar bak duman bile tütmekte...
Ne işin var Noelin kapkara vicdanında?
Yolunu bulamazsın karanlık zindanında.
Bak işte nurlu ufuk enginlerde görünür
Girersen hak yoluna için nura bürünür.
Haydi bırak batının yalançı Noelini
Durma çek kurtar artık kaptırdığın elini. Türk'ün bilge büyüğü Dede Korkut dururken Yüreğe neden battı Noel denilen diken? Benim kültürüm bana dedemdem miras kalmış Bilmem ki şu Noel'i kimler nereden çalmış? Anlattılar mı sana Hüseyin'den rivayet? Fakirlere tasadduk O'nda olmuştu ziynet Kimse görmesin diye karanlığı seçerdi Medine'de garipler elinden su içerdi. Nasır bağlarken sırtı duyguları çoşardı Peygamber torunuydu lakin fakir yaşardı Sırtındaki yükünü bir kapıya bırakır Kimse bilmezdi kimden geldi taamla, mangır.
Şehit düşünce Hüseyn o yardımlar silindi Gece gelen yiğitin O olduğu bilindi Hangi nesil biliyor O kahraman veliyi? Öğrettiler yerine Noel denen deliyi.
Nuri Baş............ Şiirin Hikayesi: Peygamber torunu olan Hazret-i Hüseyin o kadar cömert ve iyilik seven bir insandı ki ihtiyacından fazlası olan her şeyi fakir fukaraya tasadduk eder asla dünya malı biriktirmezdi. Kimseler görmesin, amelime riya karışmasın, fakirler ihtiyaçları olan şeyleri alırken gururları kırılıp incinmesinler diye ihtiyaç sahibi olan evleri gündüzden tesbit eder gece karanlığı çökünce sırtına aldığı bir torbanın içine ihtiyaç maddelerini koyarak fakir olan kişinin evinin kapısının önüne bırakırdı. Sabah uyanan kişi kapı önünde bu torbayı görüp içeri alınca her türlü ihtiyacının torbanın içinde olduğunu görür, dualar eder ama kimin bıraktığını bilmezdi.Bu yıllarca böyle devam etti. Ta ki Hazret-i Hüseyin Kerbela'da şehit düşene kadar. Orada şehit olunca Medine'nin fakirlerine gece vakti yapılan bu yardımlar birden bire kesildi. Medine halkı Anladılar ki bu cömert ve fedakar insan O'dur.
Ey anne babalar, ey yetkili kişi ve kurumlar batının sahte Noel'ini anlatacağınıza Türk'ün bilge Koca'sı Dede Korkut'u, İslam'ın gerçek kahramanı olan Hazreti Hüseyin'i anlatınız nesillere, gençlere.
( Noel Gelecekmiş başlıklı yazı Nuri Baş tarafından 1.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.