Uyartım; uyarma ve uyartılmayı içerir. Etki ve etkilenmeyi içerir. Hareket ettirmeyi ve hareketlenmeyi içerir. İşte parça ve bütün uyartmasından kaynaklanan bu tür potansiyeli durumların daima bir potansiyel fark osilasyonları vardırlar.

 

Fark, potansiyel gerilimdi. Akma ve akıştı. Enerji akışıydı. Olgu ve olayları başlatan yönlendirmeydi. İçimizde yalıtıma edilen sayısal frekans onca frekans içinde kendi karşılık frekansına duyarlı bir seçicilik uyarılmasıydı.

 

Fark potansiyelin dış dünyada kalan daha büyük kısmı, sayısal bir uyartımdı. Baskı ve basınçtı. Parçasını kendi eksiğine kendi boşluğuna doğru çekendi. Uyartım, dış dünya içinde yüksek potansiyelinden kopan salınımın süje içinde tuzaklanan parça etkileşimlerinden ileri geliyordular.

 

Pythagoras “evren bir sayı uyumudur” derken belki de Pythagoras’ın sezgisel olan sayısal mistisizmi; evrensel salınımın parçalı salınımlar şeklinde kesikli (yalıtımlı) sürekli bağıntı olmasından ileri geliyordu.

 

Parça ve bütünün salınım uyuşması ile birbirini çağıran, birbirini tamamlayan sayısal salınımları; süje öznesin de evreni dışta düzenleyen, evrene dıştan hareket veren bir kımıldatıcı zekâ illüzyonunu ortaya koyuyordu!

 

İçinizde ve dışınızda bulunan bu tür parçalı ve karşılıklı salınımlar, o organiğin kendi iç düzenli ihtiyacına göre yalıtıma parçalardı. Parçalar o organiğin bütünden geri beslenme yapmasına ihtiyaç duyduğu kendi temel gereksinmesidirler. Parça salınımlı sayısal frekanslar gerilimi, kişi üzerinde karşılanması gereken (indirgenmesi-boşalması gereken) gerilimler çevrimiydi.

 

Beslenme, güvende olma gibi durumlar herkeste bulunan ortak özellikti. Ortak özellikler bencilleşme ayrışması yaptığı gibi ortak özelliklerin dışta “birleştiren bir taban alan etkisi” de vardır. Kolektif alan içindeki karşılıklı uyartımlar kolektif alanın kolektif etkisi nedenle, kişilerin ortak özellikli ortaklaşması üzerinde kolektif bir modülasyona uğrarlar. Kolektif alanı öğrenmek böylesine bağıntılı bileşenlerdir.

( Kolektif Alan 21 başlıklı yazı Uraz Bayram tarafından 19.04.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu