Kolektif alanın üretim gücü sistemin öznelerinin ve sistemin kendisi için tükettiğinden fazlasını üretir olmakla kolektif sistem birikimlidir. Kolektif birikimli depo enerji nedenle kolektif bir yapı çevrimli ve sürdürülebilir olmaktadır. Buna sistemim “sürdürülebilirlik enerjisi” diyoruz.

 

Demek ki kişi davranışı kolektif depo enerjiden karşıladığı maliyetle enerjiyi yokuş yukarı yapmaktadır. Bir alan iniş ve çıkış yönüyle polarmalıdır. Yani bir alan en az iki kutuplu ve farklı gerilimlerledir. İniş aşağı olan yön düşük potansiyelli bir gerilim kutbu iken, tırmanma eğimi, yükselen gerilim kutbudur.

 

Kolektif alanın çevresi gibi düşük gerilimle, kolektif alanın çekim merkezi gibi yüksek gerilimlidir. İki polarma (kutup) alanı arasındaki akış, "kolektif direnç ve öznel direnç ile kontrol edilir. İki kutup arası polarma gerilimi taşıyıcı dalgadır. Kolektif sistemin bu taşıyıcı dalga üzerine modülasyon alanı olması sistemin öznel kontrol edilirliğidir.

 

"Kolektif direnç: kolektif akışın hangi yönden hangi yöne doğru olacağına izin verir. Enerjinin akış yapıp yapamayacağına karar verir. Kolektif direnç; hangi zamanda ne sırayla enerji akışı olacağına karar verir. Akış yapan enerjinin kesikli sürekli olmasına karar verir. İşte bunlar modülasyon yüklü bilgidirler.

 

Kolektif yapının kolektif ve özgecil modülasyonlarla işler olma mantığı kişiler tarafında öğrenilir. Kolektif ortamdaki yansımalar yapıcı yansıma kadar, kolektif yapıcılığı bozacak olan mülk sahibi olma gibi yıkıcı yancımalar da olmaktadır. Yıkıcı yansımalar kişinin sahip oluculuk bencil iştahını kabartır.

 

Kolektif alanın işleyişini öğrenmiş bir bencil iştah ya da bencil hoşlanmasının peşine takılan kişiler, kolektif sistemin inşasını yeniden düzenleyebilirler.  

 

Hatta kolektif sistem içinde sistemden kopmakla başka bir yerde “kolektif tabanlı ama kimi kişilerin mülk sahipliği ile kimi kişilerin mülkten yoksunluğunu imleyen” öznel imgelerden hareketle kolektif birikimler üzerine köleci bir sistemi tekrar inşa edilebilirler.

 

İlk başlangıçta yerde biter gibi bir tutumla kolektif sistemi inşa etme gibi bir bilgi bir birikim bir bilinç yoktu. Böyle bir tekrar inşaca olma durumunda “kişi benciliği olan mülkün sahibi inandırması” kendini sisteme kolektif modülasyon gibi gösterir. Kolektif modülasyonu ele geçirip sistemi kendisine göre enfekte edebilir.

 

Bu durum tıpkı bir virüsün kendi genetik kalıbını, ele geçirdiği vücutlar içinde kendisini ürettirmesi gibidir. Ele geçirilmiş vücutlar viral modülasyonun komutlarını vücut kendisine üretiyormuş gibi anlar. Viral komutları inşa eder.  Oysa vücudun üreten kalıbı viral komutları inşa için kurulmamıştı.

 

Kolektif alan enfeksiyonu da tıpkı kolektif alana üretiyormuş gibi komutlarla süreci köleci sistemin kâr, kazanç, ticaret, rızk, rızkını taştan çıkarma gibi aldatmalarıyla mülk sahibine göre ürettirir.

 

Mülk sahibine göre üretip paylaştıran viral enfeksiyon, hep özel mülkiyetçi bencilliğe hizmet eder. Bu durumda köleci üretimin polarma gerilimi, akan enerjinin iki kutuplu ve kesikli sürekli olması göre davranacaktır.

 

Mülk sahibi yüksek gerilimdi. Mülksüz lük en az durumla mülk sahibi olucu bir akışı sağlayan alçak gerilimdi. Köleci sistem içindeki yansımalar, bir akış olması için alçak gerilimi devam ettirici yönde olmak zorundadır.  

 

Köleci sistem içinde efendinin iki kutuplu gerilimi devam ettirici tutumları nedenle veya köleci sistemde yoksulluğu en az enerji durum içinde tutacak olmanın sahipliği için efendinin bağış yapıcı cömertliği vardır.

 

Mülk sahibi efendinin sadakası, zekâtı vardır. İyiliği, kötülüğü, merhameti, şefkati vs. vardır. Tüm bunlar köleci sistemi ayakta tutucu ve köleci sistemi sürdürücü günü birlik olan köleci payandalardır. Viral olmuş kolektif alan içindeki mülkün sahibi anlayışlı sistem; kötülük, merhamet gibi kendi ahlaki yansımalarını verecektir.

 

Mülkün sahibi söylemi kolektif modülasyon yerine geçen iradedir.  "El anlayışlı aldatmadır". El, mülkün sahibi söylemiyle kolektif gücü ele geçiren virüstür. El mana anlayışı takdiri sahte bir modülasyondur.

( Kolektif Alan 10 başlıklı yazı Uraz Bayram tarafından 9.04.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.