1 Sevgilimsin Türkiye
Sevgilimsin Türkiye

Ölen yolcudur
Unutansa temelli ölür, dolu dolu gönlümde fikrimde aklimdasin…!
Bir tohumdan binlerce ekin dogar
Bir avuc sevgiden binlerce mutluluk
Uzak daglarin ardinda, gidilmez yollarin bilinmezinde, gün aydinlanir
Toprak isinir
Gülümser günes, ask görünür
Bir cocuklugun annesine duydugu kadar saf temiz karsiliksiz ve tarifsiz
Kollarina sarilip kundagindan sevgili kucaklarina gelmeye
En güzel rüya ise hayat
Sen ise sevgilim
Sevgilim
Sevgilimsin Türkiye
 
Seyfi Karaca………Ocak / 22

 

Siirin özgür Aciklamasi ve Sairin özgün YORUMU`na gelince : ( madem ki anlamayan vaaar, anlayip da kendine markalasmis aptallik numarasi arayan vaaar )

1)    Kimsenin emanet idarelik ödünc yahut mühürleyen akli fikri duygu düsüncesi zoru dayatmasi tasviri tarifesi baglami buyrugu beklentisi güdümüyle  yasamam ben.

2)    Yasamadigim kisilikte övgüsü yergisi neye mal olursa olsun  yabancilasmayi kendime, hakka, dogruya, özgürlüge, özgüvene , hayata ve insanligima ihanetin zülü ziyani ve daniskasi sayar bilirim.

3)    Ömrüm boyunca titizlikle ve üstüne titreyerek yasadigim ve yasattigim kisiligim, hic bir KUL KUYRUKCULUGUNA diyetlenmis takaslanmis evir cevir yahut fitne firildak türevi sadakalik mal ve malzemesinden degildir.

4)    Sözün agirligi diger listelerde ve siradakilerden önce tüm ar namus sevgi saygi cogulu kisiyi kendisiyle sinayip ölcerek toplumuna ve dünyaya aklin vicdanin tüm yollarinin bir olduguna dair cikarimlarla kutsal ve yüceliktedir.

5)    Sorgulamadan evvel kendimdeki hayati okuyan bildiren duyan gözleyen varligima bakar yüzlesirim.

6)    Hayatta elestirilmeyecek hic bir kisi, alan, konu, ilgi, merak, dokunus, etki, tepki yoktur bana göre. Elestiri hakkiysa kisinin didikleyip tenkit ettiginin yerine ne kadar kendisiyle yüzlesebileceginin aklini inancini dürüstlügünü cesaretini sevgisini saygisini tutarliligini kararliligini hosgörüsünü samimiyetini empatisini paylasimini düsüncesini duygusunu katilimini deneyimini bilgisini becerisini ve nice gibi gibilerini koyup dengeledigiyle etkin yetkinligini kazanir.

7)    Kutuplastirici kücümseyici asagilayici kibir ihtiras hirs yaris önyargi pesin hüküm tavir tutum ve gösterisleriyle hem hayatin hem de insanligin karakteri ve kalitesi bozulur.

8)    Bunun yanisirasinda insan degerliliginin sonsuz sinirsiz asikari olmama ragmen kimin nerde nasil konumu durumu mertebesi seviyesi ne olursa olsun ortak yasam degerleri baglaminda kimsenin imtiyazina iltimasli müsamahaya hic bir kosulda ne tahammülpm vardir ne ilgim alakam yahut yakinligim.

9)    Bu bakimdan da kim oldugumu bilen degerde tüm mütevaziliklerden ayri gayri hassasiyetimle, her makaraya sarili renkten sesten ahkam kesenleri yan cebimden cikartacak kadar kayip yahut getirisi neye mal olursa olsun üzer miyim  küstürür müyüm demeden net durusun ve acik sözlülügün sahibiyim.

10) Pekaka -Fethul Metal türevli tüm yagma yikim sülüklerinin pusuda bekleyip, sonu gelmez cikar ortakciligin  her secimler sirasina kedi menfaatini güden oy avciligina tüm ülke günü gelecegini RÜSVET vererek siyasi gündemler oyalayip calkaladigi  BOP sarmali yedegine kütükledikleri na eksen Mehepe Akepe danisikli dögüslerine Cehepe teknik direktörlügünde Altili Masa kurulumuna tüm toplumu ve devleti bosa cikaran ihaleden tüm hayati kutuplastirip ayristirarak en basta kimlikleri ve inanclari kurduklari tezgaha kullanisli istismarin malzemesi sayan….

11) Tikanmis yozlasmis cürümüsllüge her sekil yagmanin talanin medyanin mafyanin yikim borsasiyla sevgili  ülkemizi kendilerine mahsus arsa yahut sirketmis gibi cöktügünü taniklik ettikce üzüm üzüm üzüldügüm..

12) Cumhuriyet cocugu ve TÜRKOGLU TÜRKÜM ben..bana ne senin ülkücü sag sol  musun veya degil vesikandan.

13) Ilkelerinde DEVRIMCiLIK özetini akil fikir vicdan bilgi beceri hak hukukun üstünlügüne dayali sorgulayan ve yüzlesebilen sesareti;  ve MILLIYETCILIK özetinde köklerinden büyüyerek gelen sevgi saygi dil kültür tarih toprak sicil ve kaydinin her bir TÜRK `te oldugu ve olmasi gerektigi  kadar yani;

14) Laiklige, Halkciliga, Devletcilige,Cumhuriyetcilige inanmis aklin fikrin kalbin ve yurttasligin onur itibar sahibiyim.

15) Yazarken, yordugum duygu düsünce merak ilgi bilgi yergi itiraz övgü gibi sinirsiz ve tükenmezlerle ölcüp tartarak her degeri yerli yerinde bol bol ve hic erteye sonraya birakmadan yazar paylasirim.Okurken de kimin ne bicim sekil tarzi zerre kadar umur ve önceligim olmayarak  yine aynisidir yorumum ve yaklasimim.

16) Bir sosyal cagri yankisidir, her heveslisini icine ayrimsiz alabilense eger söz yazi sanat EDEBIYAT. Bu bakimdan da yazip paylastiklarima olasi cat pat tek tük yorum yapan olmzssa, hic bir hecesine kendimi cevaplamayi zül ve yük görürüm. Cünkü yazdigimdan anlamamissa daha ötesi CILK istir. Yorumlayan da ilgili veya ilgisiz anlayabildigi kadar kendini katmistir.

17) Böylece bir defa fakat tüm anlamayana veya anlayip da salak numarasina yatanlara boool bol ve her daimlik SIIR ACIKLAMASI yaptim yordum.

18) Gezip tozdukca dünyayi beni insanligi, böyle böyle son nefese kadar hic kimseye ve hic bir sarta bagnazligi sinirlamasi kisitlamasi önyargisi pesin hükmü olmaksizin, hic bitmeyen tutkuyla  yazip paylasmayi umuyor ve diliyorum. 

SEYFI KARACA

( Sevgilimsin Türkiye başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 11.01.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.