Madem Okumuyorsun ....






Madem okumuyorsun, burda ne arıyorsun

Hep kendine yontmakla sen neye yarıyorsun

Tek yorum yapmamakla nereye varıyorsun

Aklından zorun mu var, paylaşma şiirini

 

Bu kişiler can sıkar, onları yok sayınız

Alakadar olmayın, zaman sizin  payınız

Asosyal olmadıkça ayılar da dayınız

Tevazu sana duvar,  paylaşma şiirini

 

Ne tebriği kullanır, ne beğeniye tıklar

Dönüşümsüz tiplerdir sosyaldeki atıklar

Teşekkür bile etmez, saygınlığı batıklar

Uymaz sana bu kulvar, paylaşma şiirini

 

Böyle satirik yazmak hiç hoşuma gitmiyor

Lakin hep susunca da, aykırılık bitmiyor

Değiştiremesem de, mesuliyet yitmiyor

Git populizme yalvar, paylaşma şiirini

 

MCU


Pek çok haklı olabilecek muhtelif sebeplerle sadece okuyup, paylaşıp, yazamayan ve benim de şahsen tanıdığım az sayıdaki kıymetli arkadaşımı tenzih ederim.



Son dönemlerde çok dikkatimi çekiyor; pırıl pırıl yaşlı genç yeni üyelerimiz çok güzel yorumlar yazıyorlar, en azından sayfalara uğruyorlar. Dönüp onların şiirlerine de bakıyorum genelde ya bir iki yorum ya da yok. Yazanlar da başta site yöneticilerimiz olmak üzere belli isimler. Ayıptır kardeşim yaa vallahi ayıp, üstelik biz eskiler ev sahibiyiz. İlla yorum yapacağız diye bir şey yok " merhaba" bari diyelim, lütfen ya .... Yıllardır sayfalarımıza uğramayanlara yukarıda yazdım zaten, artık onlarla uğraşmaya değmez zaten.


Sadece sanat icra etmek için yazmıyoruz ki, salt şairliği düşünen kişi yazar kitabını geçer gider. Neden burada paylaşıyoruz? İnsanlara dokunabilmek için, onlar da bize dokunabilsin diye, yazdıklarımızın etkisini, bizimle benzer düşünenleri, farklı düşünenleri görmek, anlamaya çalışmak farklılıklarımızdan bütünler oluşturabilmek için yazıyoruz. Yani ben böyle düşünüyorum. Yorum konularında ısrarla yazmaya devam edeceğim.


Velev ki günü çok sıkıntılı geçen bir arkadaşımız yazmış ve paylaşmış şiirini; iki çift tatlı bir sözün, accık da şiirin temasına göz kırparaktan kime ne zararı olur ki ... içimiz sevgi dolu, teveccüh dolu, paylaşalım gitsin yahu , az biraz da abartalım, nolucak yaniiii.: )))))) emek emek yazmış cancağızım ... yok efendim yanlış yönlenebilirmiş, iyilik yapcaz derken kötülük yapmış olurmuşuz, şiir şiir gibi olmalıymış... ne var yani üçü beşi de şiir gibi olmayıversin... illa yol gösterecek isek - haddimizce - bunu da tatlı tatlı incitmeden yapalım...


Bu vesileyle selam ve saygılar : )

çağatay

( Madem Okumuyorsun .... başlıklı yazı MCU :) tarafından 27.12.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.