Kolektif alan içinde kişi güdülerinden oluşan çakılı bir öz vardı. Kişi özü içinde ayrışıp, uyarım enerjisi alan talep eğilim dışa gider. Dışa giden uyarılmış, güdülü eylem; uyarılmış enerjisini uğraşı, iş, üretim olarak dışta bırakır. Dışa bırakılan enerji, enerji dönüşümleri üzerinden kendi eksiğini sağlar.

Eksiğini yüklenmiş olan (sağlamış olan) talep eylemi; oyuğun isteğiyle örtüşen ve oyuğun isteğiyle tamamlanan bir geri dönüşe doğru çekilir hareketiyle geri düşen bir enerji seviyesidir. Böylece transferlerini yapan uyartım enerjisi (enjeksiyon enerjisi) geri çağırılır.

Kişinin içte beliren dışa yönelen sağlamalarını yapan duygu veya istek eylemleri doğal süreçler içinde sürtünme yoluyla birbirinden ayrılan oyuk dediğimiz proton ve elektron hareketli iyonik süreçlerdir.

Yalıtıma alan içindeki iyonik süreçler, bileşimin özü olan özne bilinci tarafından istek, duygu türü psişik modülasyonlarla yüklenirler. İyonik güdüler organizmanın ben bilinci doğrultusunda psişik modülasyonlar yüklenir.  Bu yüklemler fiziksel ve kimyasal etkili bindirişler üzerine yüklenen modülasyonlarla özne eğilimi dediğimiz bir biliş, bir ruh, bir kolektif özneli özgecilikler vs. düzeyini oluşurlar.

Sündürülen lastik ya da gerilen yayadaki gibi git olup itilen kuvvetler, merkezdeki konuma doğru çekilen hareketler fizik dilinde alan ve gerilimdir. Kimya dilinde proton elektron yük hareketidir. Kişi öznesi ve kişi sosyo toplumu içinde güdülerin, isteklerin duyguların beliren eğilim ve karşılanması olan bilin, özne düzeyidir.  

Bu üç bileşimle oluşan girişme fiziki şimik durum veya madde, kimya şimik madde, psiko-şimik, ruhsal özneli bilişti durum diye bir bilinç düzeyini ifade eder. Her bilinç düzeyi bir uyarılma bir indüksiyon hareketi ile kodlanan özne kalıbıdır. Şimik geçişen eylem aktları ile her düzey ve düzlemin köken birliğinde ayrışan bir anlam ifade dilidir.

Geri çağrılan şimik madde hareketleri üzerinde (özyineli hareketler üzerinde) de ikinci bir şimik hareketi olarak kolektif alan kuvveti vardı. Kişi özyineli ve kolektif alan özyineli geri bağlanım hareketleri, kolektif alanın kendi kendisine organize edici bindirişler bilinci oluyordu.

Kolektif organizasyonlar sonucunda (karşılığıyla ortakla sılan organizasyonlar) sonucunda ortaya konan "sonuç sağlamalar" üzerinde şimik potansiyeller indirgenir. Bu nedenle kişiler tekrar ilk durumlu yöneylem bileşimi içine dönerler.

 Bu şimik hareketli alttan üste doğru sarmal gelişmeleriyle birbirine indirgenmemekle dönüşen süreçlerdi. Şimik hareketler kolektif yapıların içinde iş üreten ortak bilinç ve eylemler organizesiydi. Şimik hareketler kolektif alan içinde ilk ayrışma ve kategorize olmanın isimleşme süreçleri olmasıyla bir totem dönemdi. Totem dönem ilk kes kolektif şimik bir inşa süreciydi.


( El Felsefesi Ve Tarihsel Yaratılış 8 başlıklı yazı Uraz Bayram tarafından 3.11.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.