Bir Soru Ve Tanımlama

 

Fikrin İnce Gülünü Soldurtan Düşünceler Nelerdir

(İnsanların yabancılaşması ve içe-içine içsel yolculuğu)

 

Tanımlama

 

Net bilgiler bakımında net olmak her zaman yarar sağlar, burada bir fikir düşünce fırtınası içinde kelimelerle yolculuk etmek için yazmaktayım. Bir hikâye roman gibi yazamasam da yazmaya gayret ediyorum az veya çok her neyse konu bu değil zaten. Her zaman olasılıklar yolunu takip doğru olan bilgiye ulaşmaya çalışırım. İnsan nasıl yabancılaşır ya yabancıların içinde kendini yabancı hisseder, ya da insanlığından vazgeçerek sadece kendini düşünür yabancılaşır dan öte vahşileşir diyelim. Ehil etmek pek zordur, içe dönüşle kalbinde hissettikleriyle(kalbinde hisleri de yok etmiştir kalbin var olup olmadığa meçhuldür) baş başa kalması da asla mümkün olmaz. Kendi içinde kendine doğru dönüş için dönüş yolu bırakmışsa geriye dönüş için içsel bir yolculuğa çıkar. Bu konuda Yıldız Gülüm kardeşim bir numaradır ona hayranlık duyarım her eserini okuduğumda, okumanızı tavsiye ederim.

 

Ayırt Edebilme

Ayırt edebilmek; Ayırt etme imkânı veya olasılığı bulunmak. Kısacası fark etmek farkı görebilmek olanı gerçeği bularak yerine koyma diyeyim ben.

İnsanın kendi içinde kendisine etrafına yabancı olması kaçması yaklaşma ihtimallerini sıfırlayarak izolasyon etmiş çevirmiş bir hayatın içine girerek tüm girişleri kapatarak, yabancı olduğunu kaldığını neye bakarak fark edebilecek ve ayrım ederek ayrışım ayırt yapabilecektir? Onu kendine ve dünyaya kapatan bazı fikir ve düşünceler fikrin gülü olan kokan çiçeğinin ince gülünü nasıl ve hangi ortamda sulayarak hava alarak yetiştirebilecek acaba? Gül bahçede yetişir bir bahçe varsa? Her yönüyle kapalı bir alanda bu nasıl mümkün olacaktır?

Sorunu Net Anlaşılır Hale Getirmek

 

Fikrin ince gülü gül olma özelliğiyle bir bahçede yetişiyorsa o güzlü görenler gülün güzelliğine rengine kokusuna hayran kalacaktır bu her güle baktığımızda kokladığımızda aynıdır fakat fikrin ince gülü daha bir başkadır. İnsanı gönüllerin içinde gezdirtirken kokusuyla o gönlü kaplar ve hoş geldin sefalar getirdin gelişinle kokunla gülüşünle diyerek karşılanır. Umarım buraya kadar yanlış bir profil çizmedim? Çizdimse siler yeniden yazarım sorun değil. Soruna parmak basmak üstünde durmak ona ağırlık vermez onu işte bu yanlış diyerek göstermek rencide etmez, müdahale etmek ne zaman yanlış olmuştur ki? Kalp krizi geçirene masaj ne zaman yanlış olmuştur doktorum müdahalesiyle? Müdahale araya girme karışma olayın seyrini doğru yolda gitmesi için kaptanlık yapmak olarak ta ifade edebilirim, bu benim fikrim ve görüşüm yanlışsa düzeltirim anında.

 

Farkındaysanız uzatarak beynimizi, fikrimizi azıcık kendi fırtınası içinde canlı tutarak beynimizi azıcık yolda devamla gitmesini aktif faal aksiyonuyla olmasını sağlamaya çalışıyorum. İsteyen olursa farklı teşhisler koyabilir beklerim selamlarımla.

Mehmet Aluç


( Bir Soru Ve Tanımlama... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 20.07.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.