"Hayatta en hakiki mürşid ilimdir."
"Cumhuriyet fazilettir."
"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir."
"Ulusal egemenlik,ulusun namusudur,onurudur,şerefidir."
"Bağımsızlık,uğruna ölmesini bilen toplumların hakkıdır."
"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir." 


Öğrenciliğimizden bu yana duymaya alışık olduğumuz ve her seferinde heyecan duyduğumuz, yolumuzu aydınlatan  bu gibi nice ölümsüz sözlerin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

O sadece bir komutan değil aynı zamanda bir fikir adamı,siyasetçi ve devlet adamıydı."Bağımsızlık benim karakterimdir."derken bu idealini gerçekleştirmek için yaşadı,başardı,bu duyguyu ulusuna da en kuvvetli şekilde aşıladı.

Bağımsızlığı sevdi,doğayı sevdi,gençlere güvendi ve bugün yurdumuzun dört bir köşesinde büyük çoşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egenemlik ve Çocuk Bayramı'nı yarınlarımızın teminatı olan çocuklara armağan etti.

Seversiniz sevmezsiniz Atatürk,bu ülkenin yetiştirdiği  en iyi insanlardan  birisidir şüphesiz.Adını tarihlere altın  harflerle yazdıran en yüce değeridir.Savaşmayı değil ölmeyi emredecek  kadar cesur karizmatik bir liderdir.Fikirleriyle ufkumuzu açan,kadınlara bazı hakları tanıyan adaletli cevherimizdir.

İçimi yaralayan bir konu var,o da tarih şuuru.Bizleri yıllardır sağcı solcu,alevi sünni,Türk,Kürt,Arap,Ermeni,Çerkez  gibi gruplar dahilinde düşünmeye zorladılar,o bizdense iyi bizden değilse kötü gibi bir çıkmazın içine sürüklemeye çalıştılar ve hala da çalışıyorlar.Oysa bizler bir ağacın dalları gibiyiz ama kökümüz bir,aynı toprakta yaşıyoruz aynı sudan yeşeriyoruz.

Birkaç yılda bir, müfredat değişiyor bazı bölümler çıkartılıp bazı bölümler ekleniyor buradan şunu sormak lazım,şimdiye kadar okutulan bu konuların ne sakıncası vardı? Kağıt üzerinden yapılan bu operasyonların sonu ne zaman gelecek?

Ben çok şahit oldum,kırk yıl önce,belki daha fazla,ilkokuldan mezun olmuş bir amca,şimdiki lise mezunlarından daha fazla tarih bilgisi vardı.Onlar zamanında bu kadar kitap mı vardı,hayır,üstelik kitapları yıl sonunda toplatılır diğer yıl tekrar okutulurdu eski püskü de olsa ama bilgi doluydu işte.

İsterseniz sorabilirsiniz yoldan geçen herhangi bir gence zaten ya lise mezunudur ya üniversite.
"Bugünün önemi nedir?"
"Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı."
"Kime armağan edilmiştir."
"Çocuklara."
"Ne zamandan beri  kutlanmaya başlanmıştır?
Muhtemelen kimisi gözlerini kaçıracak kimi başını kaşıyacak kimi de 'ben mezun olalı yıllar oldu',diyerek yalan söyleyecektir.

Yarınlar,dünün tecrübeleriyle şekillenir.

Unutulmamalıdır ki geçmiş,geleceğin anasıdır, anahtarıdır.

"Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur."

( Cumhuriyet Fazilet başlıklı yazı berberce tarafından 24.04.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.