Yıllardır  bu sıcak aile ortamında kalpler kırılmasın, adabımızca ve edebimizce gerçek bir edebiyat ortamı oluşturalım gayesiyle uğraştayım. Defaten fazlasıyla zamanımı aldığı içinde kapatmayı düşünmedim değil. Fakat kendime verdiğim sözler ve edebiyata olan sevdam her zaman bana engel oldu.

 

Fakat burada anlamadığımın veya anlatamadığım bir husus sürekli önüme gelip duruyor. Kalem kavgaları ve bunun sitemizde bıraktığı kırgınlıklar.

 

Öncelikle hepimiz özgür bir birey ve insanız. Burada birkaç genç kalem hariç hepimiz yaşımızı başımızı da almış insanlarız. O yüzden söylem dilinin veya hitabetin nerelere gideceğini hesap edebilecek çağdayız.

 

Hani bizim Yunus’umuz ne demişti;

 

Keleci bilen kişinin yüzünü ağ ede bir söz
Sözü pişirip diyenin işini sağ ede bir söz

Söz ola kese savaşı söz ola bitire başı
Söz ola ağılı aşı bal ile yağ ede bir söz

Kelecilerin pişirgil yaramazını şeşirgil
Sözün us ile düşürgil dimegil çağ ede bir söz

Gel ahî ey şehriyâri sözümüzü dinle bâri
Hezâr gevher ü dinârı kara taprağ ede bir söz

Kişi bile söz demini demeye sözün kemini
Bu cihân cehennemini sekiz uçmağ ede bir söz

Yürü yürü yolun ile gâfil olma bilin ile
Key sakın ki dilin ile cânına dağ ede bir söz

Yûnus imdi söz yatından söyle sözü gayetinden
Key sakın o şeh katından seni ırağ ede bir söz

Yunus Emre

 

Hele ki bir Ramazan Ayı, hele ki sitede site kuralları var, onlardan birinde Şöyle demişiz;

 

9-) Herhangi bir site yöneticisi ve seçki kurulu  açık  aleni olarak teşhir edilecek şekilde eleştirilemez, hiç bir şekilde haklarında hakarete varan sözler söylenemez, yapmış olduğu yorumlar ve uyarılar silinemez, tahrik edici  bir şekilde seçimleri eleştirilemez, site ile ilgili yapmış olduğu ikaz ve uyarılar yerine getirilmelidir. Editör ve seçki kurulu hakkında yapılacak şikâyetler yönetime bildirilir.

 

Aslında buna da hiç gerek yoktur. Bazen şiirlerde ödüllendirme kriterlerine uymayan şiirleri de motive edelim düşüncesi ile seçeriz fakat bununda olumsuz yönlerini gördük.

 

Ez cümle biz katışalım, kaynaşalım, edebiyle bir edebiyat ortamında edebiyat konuşalım derdiyle gayretteyiz. Bu siteye katkı yapan tüm kalemdaşlarımında bu duyguda olmasını temenni ederim. Çünkü meşhur atasözümüzün dediği gibi “Bölüşürsek TOK oluruz, Bölünürsek YOK oluruz.”

 

Bu site de editörlük vasfı, tamamen şahsi zamanından feragat edilerek gönüllü yapılan bir görevdir. Gerek Sami Hocam,  gerekse Mehmet Fikret Ünalan büyük bir özveri ile olabildiğinde adil olarak seçimleri yapma gayretindelerdir. Ben de dâhil onlarda bu sitede yazar ve şair aynı zamanda. Kendi adıma her iki editörüme de söylediğim benim şiirlerimi güne seçmeyin hususudur. Aynı şeyi kendileri de yapmakta. Diğer bir deyişle sitemizin üyelerini daha çok öncelemekteyiz.

 

Sitemizin işlerliğini sağlamak, editörlerimin haklarını korumak site yöneticisi olarak benim görevim. Sizlerden istediğim ise bu güzel aile ortamına zarar verecek her türlü sözden, yorumdan, şiirden veya yazıdan uzak durmanız, güzeli yazmanız ve çokça paylaşmanızdır.

 

Her zaman dediğim gibi  BU SİTE YAZILARIYLA, YORUMLARIYLA KATKI YAPAN HERKESİN SİTESİ. Sitemize, yazar ve  şairlerimize sahip çıkalım…

Sevgi ve saygılarımla.

 

Adem Efiloğlu

Yönetici

( Edebiyat Evime Önemli başlıklı yazı AdemEFİLOĞLU tarafından 17.04.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.