Geldi Yine On Bir Ayın Sultanı Ramazan Kime Geldi?

 11 AYIN SULTANI - GÜNDEM

Geldi yine on bir ayın sultanı Ramazan mübarek olsun diyerek Ramazanla ilgili birkaç anımı anlatayım. İlk orucumu yedi yaşında başladım galiba, çocukken babam annem anneannem son anda bozmamamız için bize masallar hikâyeler anlatır bizi oruç tutmaya alıştırdı. Daha sonrasında az büyüyünce 11 ya da 12 yaşımdan itibaren tutmaya başladım. Şöyle 35 yaşıma kadar aksatmadan tuttum lakin gel gör ki mide rahatsızlığımla bağırsaklarımda sancılanmasıyla yarısını bozmak zorunda kaldım. O mübarek iftar sofrasına otururken o nurundan sanki eksik kaldım. İleriki yaşlarda elli yaşında şeker hastalığım çıktı tamamen tutamaz oldum, bir on on iki senedir tutamıyorum nurundan alamıyorum desem de Rabbim veren bu hastalığı, biliyor neden tutamadığımı desem de bende eksik olan buna mani olan hastalığımın izin vermemesi sebebiyle tutamıyorum.

Elimde üç beş Ramazan pidesi bizim Malatya da her gün bu pideden çıkar az biraz büyüğü biz buna açık ekmek deriz, büyük şehirdekilerse pide olarak bilir. Günün ayın her gününde açık ekmeğimiz vardır, Ramazanda az küçük ve şekli az değişik olunca adı Ramazan pidesi olur. Şimdi gurbetteyiz kokusuna hasret kaldık ramazanlıkta bunu gideriyoruz birde yakınızda markette her gün satılıyor şimdi 2,75 yarın Ramazanının ilk gününde aynı markette 4TL olacak acaba ne değişti aynı gram aynı pide neyse Müslümanlığa yakışmayan Müslümanlığımızla Ramazan orucu tutuyoruz!!!

 

Pahalılık bu halimiz bu kendimizi bilmezlik aklıma düşünce ne yazacağımı unuttum bu stresle bu efkârla, Mübarek Ramazan ayımız mübarek olsun vesselam.

Mehmet Aluç


( Geldi Yine On Bir Ayın Sultanı Ramazan Kime Geldi? başlıklı yazı kul mehmet tarafından 1.04.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.