Ne Güzelde Gülümseyerek Bakmıştınız.

 Bir Bakış Ve Aşkın Yollarına Düşüş...

Bu mektubu dün sizi gördüğüm, karşılıklı bakıştığımız o otobüs durağının karşısındaki kitapçının önünde oturmuş yazıyorum. O gün telaşla ikimizde aynı kitabı almak için elimizi uzatmış, sonrasında karşılıklı bakışmıştık. İkimizde, Sabahattin Ali’nin ”Kürk Mantolu Madonna” kitabını ararken, aynı anda bulmuş el atmıştık. Ne güzelde gülümseyerek bakmıştınız. Kitaptan bir tane kalmıştı. Ben size buyurun siz alın, sende hayır buyur sen al demiş en sonunda, senin almanı ısrarla sana kabul ettirmiş, okuyunca bana getirip beni okumamı söylemiş ve çekip gitmiştiniz.

 

Sizi iki gündür bekliyorum gelmediniz, merak içinde kaldım. Kitapçıya sizi tarif ederek sordum, birkaç günlüğüne şehir dışına gittiğinizi söyledi, rahat bir nefes aldım. Sizin gelecek olmanız buluşmamız bana bir nefes oldu, birkaç gündür kendimde değilim sanki havalarda uçuyorum. Adresini kitapçıdan aldım, posta kutuna attım, alır okursan seni kitapçıda beklediğimi unutma,selamlarımla.

Mehmet Aluç


( Ne Güzelde Gülümseyerek Bakmıştınız. başlıklı yazı kul mehmet tarafından 3.03.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.