Sevgiler akmalı kalbe sel gibi
Münevver elinde beyaz gül gibi
Kavgayı def etsin poyraz yel gibi
Sevgiler olmazsa dostluk yaşamaz.

Gazeteci-Şair-Yazar Münevver Düver “Anne Sevgisi- Güzel Mevlana- ve Yansıma” isimli üç güzel eserle edebiyat dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Düver Adana’da düzenlediği imza gününde eserlerini tanıtarak okuyucularıyla buluştu.

Münevver Düver kimdir? Gazeteci-Şair-Yazar Düver Adana doğumlu. 10 yıl Kültür Bakanlığına bağlı olarak çalışmış, daha sonra gazeteciliğe başlamış olup, halen Adana’da yayımlanan Zirve Gazetesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Aynı zamanda Türkay Haber Gazetesinin Sanat Editörlüğünü, Can By Mix yapımcı müzik şirketinin basın danışmanlığını yürütmektedir. Yayımlanmış 24 eseri, 180 fotoğrafı olup değişik illerde açtığı fotoğraf sergileriyle de fotoğrafçılığa olan merakını buralara taşımıştır.

Değişik illerde yapılan festivallere şiir şölenlerine, kültür sanat programlarına katılan Düver, Yozgat Sürmeli Festivali Şiir şölenine de gelerek bizleri onurlandırmıştı. Yozgatla ilgili makalelerini, haber yorumlarını, gazetemizde yayımlamıştık. Her defasında Yozgat’a ve Yozgatlı Şair-Yazarlara olan sevgisini dile getiren Münevver Düver “Yansıma” isimli eserinde Yozgat Sürmeli Festivali Şiir Şölenine genişçe yer vererek bu sevgisini ıspatlamıştır.

Bir zamanlar yanına aniden gelsem
Gözyaşlarını ellerimle silsem
Saatlerce seni seyredeceğim
O günleri keşke yeniden görsem,

ANNE SEVGİSİ

Yazar “Anne Sevgisi”nde kendi şiirlerine yer veriyor. Eserin birinci bölümünde; Vatan Sevgisi- ikinci bölümünde; Sevgidir Sevgi- üçüncü bölümünde Anne Sevgisi- dördüncü bölümünde; Seçmeler başlığı ile ilgili şiirlere yer verirken kitabın sonunda etkinliklerde çektirmiş olduğu fotoğrafları sergilemiş.

Bu bölümde Yozgat Valisi Amir Çiçek’le çektirmiş olduğu fotoğrafı da yayımlayarak özel albümü arasında yer alan resimleri okuyucularıyla paylaşmış.

Anadolu Basın Birliği, Çukurova Edebiyatçılar Derneği, Halk Ozanları ve Müzisyenler Derneği, İLİM ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Üyesi, Türkiye Yardım Sevenler Derneği ve Sosyal Yardımlaşma-Dayanışma Derneği üyesi olan Yazar, “Anne Sevgisi” şiirleriylede şiir sevenlerin karşısına çıkıyor.

Bağdat gibi diyar, ana gibi yar
Bulunmaz imiş bu güzel dünyada
Annenin yüreği çeker ahu azar
Dünyalar güzeli Fedakar anne!

GÜZEL MEVLANA

Gazeteci-Şair-Yazar Münevver Düver “Güzel Mevlana” isimli kitabında Hazreti Mevlana’nın hayatına, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Eserlerine, Mevleviliğin Tarihi seyrine, Mevlana’nın sözlerine, Mesnevi’den alınan örnek anlatımlara yer veriyor. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anlatımıyla Mevlana ve Mevlevilik ele alınıyor.

Ne güzel yaratmış Mevlam cismini
Kendi adı gibi güzel Mevlana
Türlü nakış ile vermiş ismini
Kendi adı gibi güzel Mevlana.

Münevver der, kalbi pir gibi aktı
Cahili ilmiyle eğitip baktı
Sevgi ateşini kalplere yaktı
Kendi adı gibi güzel Mevlana

MÜNEVVER DÜVER’LE YANSIMA

Yazarın gönlünden, kaleminden, duygularından yansıyanlar bu eserde toplanmış. Büyük boy 586 sayfa olarak yayımlanan bu güzel eser, binlerce ismi, yüzlerce anlatımı içeriyor.
Türkiye genelinde yapılmış olan Festivaller, Şiir Şölenleri-Kültür-Sanat-Etkinliklerinde yazılanlar, gazete ve dergilerle-internet sitelerine yansıyanlar kaleme alınmış. Kitabın büyük bir bölümü Yozgat Sürmeli Festivali Şiir Şölenine ayrılmış, Yozgat’ta ilgili haberler, yorumlar ve makaleler bulunuyor.

9. Sürmeli Festivali ve 10. Uluslararası Sürmeli Festivaline katılan yazarı Kars Aşıklar Bayramında tanıma fırsatını bulmuştuk. Burada Yozgatlı Şairlere-Yazarlara büyük ilgi duyan Münevver Düver’i arkadaşlarımla tanıştırmış ve kendisini Yozgat programına davet etmiştim. Bu davetimiz oldukça işe yaramış olmalı ki, Düver bu katılımdan sonra her vesileyle Yozgat’tan söz ederek, Yozgat’a ve Yozgatlı’ya olan özlemini dile getirmektedir.

İki şeyi deli gibi sevdim hayatta
Bir seni, bir de maviyi
Seni sevdim çünkü: Maviydi gözlerin
Maviyi sevdim çünkü: O gözler senin...

Ve “Yansıma”ya da nakşedilmiş olan Münevver Düver’in kaleminden Yozgat’a övgü dolu sözler: “Yozgat yüreği Hak için, vatan için çarpan insanların otağıdır. Vatan denince yüreği yananların, kalbi heyecanla çarpanların kentidir Yozgat. Türklüğüyle gurur duyan, bayrağı için gözünü kırpmadan can vermeye hazır Türkoğlu Türk yiğitlerin mekanıdır Yozgat, ve Yozgat benim de ikinci vatanımdır!..”

“Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni ve bu gibi etkinlikler Yozgat’ın tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır. Ayrıca şölen esnasında seyircilere sunulan Yozgat tanıtımı filmi de çok güzel hazırlanmış ve Yozgat’ı tanıtan bir filmdi. Yozgat’ın tanıtımında bu özenle hazırlanmış filmin de büyük katkısı olduğunu düşünüyorum.”
(Münevver Düver: Yansıma sayfa= 500-502)

Evet üç güzel eserle Edebiyat dünyasında ciddi çıkış yapan Adanalı Gazeteci-Şair-Yazar Münevver Düver’i bu üç güzel eserinden dolayı kutluyoruz. Başarılanının devamını diliyoruz.
(Ona ve eserlerine ulaşılabilecek internet adresi www.munevverduver.org, www.munevverduver.com.) Sevgili gönül dostu, kalemine, emeğine ve yüreğine sağlık, sana ve Adana’ya Yozgat’tan gönül dolusu selamlar...
................................................................
Ahmet SARGIN
Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı
www.ilerigazetesi.com
( Münevver Düver Den Üç Güzel Eser başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 2/23/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.