1 Yeni Yıla Girerken



İnsanlar ancak, tarihini ve ananesini bilerek yaşamalı geleceğinde… Eğer tarih, “Uğrunda ölen varsa vatandır! şiirine muhatap bir Müslüman ülkesiyse, dirilişe her zaman hazırdır. Tarihini bilmeyen, bu şuura sahip değildir. Tarihi imajlar, eğer bir ülkede yaşayan çocuklara sevdirilmemişse, geçmişin şuursuzluğu ile, halkına ihanet içinde olacaktır, hiç tereddüt etmeden. Bu yüzden, tarihimizi öğrenelim, ananevilerimiz tekrar öğrenip yaşayalım. Bizim olmayan, bizi başkalaştıran her şeyi yakıp külünü savurmak gerekiyor bu yüzden. İşte yeni yıl geliyor, sayılı günler kaldı. biz bu yeni yıla girerken, nasıl bir plan içindeyiz… Bunu anlamak için maalesef kahin olmaya gerek yok, işte televizyon reklamları, işte piyango çığırtkanları, marketlere satılan çam ağaçları… 


Biz yalanı seviyoruz, yeni yıla girerken Müslümanız diyen dilimizle, yaşadığımız Hıristiyan geleneklerini vurdumduymaz kurguluyoruz bal gibi... Hani ayette der ya, "sizin dininiz size bizim dinimiz bize!”Kafirun suresi, son ayet). Onlar kendi dinini yaşıyor saygı duyarım ama ya biz?  Süslenen çam ağaçları, alınan piyango biletleri ve sevdiklerimize yılbaşı adına aldığımız hediyeler, kar yağsın diye dua dilekleri, hindilerle süslenen sofralar ve daha niceleri... Siz yalan söylemeyin, çünkü Müslüman Mekke'nin fethini kutlar, Hıristiyanlar gibi hayal aleminde yaşamaz... Bir Müslüman çocuğu, "Bugün Noel Baba gelecek mi, bana hediye getirecek mi?” diye asla sormaz.


Bu kadar Müslümana kıyım yapılırken, şehit haberleri her ana yayılırken, yıkılanan binalar arasında, toz bulutu altın ezan okunup, namaz kılınırken, siz yılbaşı diye bir şeyi kutlamaya nereden haklı görüyorsunuz. Sıradan bir gün olan bu yılın son günü, ellerimiz semaya açıp, “Ya Rab, bizi kafir karşısından aşağılama, bizi rahmetinle sar, bize gelecekte kaldıramayacağımız yük verme, biz sıcak evlerde, sıcak sıcak yemek yerken, toz toprak, soğukta,  bomba tehditiyle, bir tabak yemeğe hasret kardeşlerimize yardım et… “ dua edelim. 


Şair ne demiş, “Hakkıdır Hakka tapan milletimi istiklal!” … Evet, Biz Bir olan, eşi benzeri olmayan, doğmamış, doğrulmamış Allah'a tapıyoruz. Öyleyse, onun Kelamı olan yüce kitabımız olan Kur’anı okuyup, sünnetiyle yaşamımızı dekore edelim. Biz ancak, onu yaşar ve uygularsak, Osmanlı gibi, atalarımız gibi bu dünyaya hükümdar olur, Allah’ın halifesi olur… sadece onun rahmetini yaşar ve yaşatırız. Kimseye zulmetmez, kimseyi acıyla baş başa bırakırız, savaşlar açıp, insanları boş yere öldürmeyiz… Yeni yıl geldiğinde, sıradan bir gibi görür, yaşamımıza kaldığı yerden devam ederiz.


Allah bu vatan uğranda ölüp, şehit olan tüm vatan evlalarına rahmetinden gani gani versin, inşaallah. Gazilerimize de en kısa sürede afiyet ve sağlık nasip etsin. Yeni yıl, müjdeli ve mutlu haberlerle dolu bir yıl olur Allah’ın izniyle, Amin!


Saffet KURAMAZ

( Yeni Yıla Girerken başlıklı yazı safdeha tarafından 30.12.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.