1 Bismillahirrahmanirrahim

Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla…

Besmelesiz başlanan işten hayır gelmez. Her şeyin başı besmeledir. Niyetin Salih olması için gereken ihlaslı cümledir. Yolda yürürken, eve girerken, bir işe başlarken mutlaka besmele ile başlanmalıdır.

 

 Hayatın gayesi imanlı bir kul olmamızdan geçer. İman olmadan insan faydasızdır. İlim ile yapılan sohbetler imanı besler. İman beslendikçe kalpler çalışır. Kalpler çalıştıkça tıpkı Allah’ın ayeti kerimesinde buyurduğu gibi ‘’ Kalpler yalnızca Allah’ı anmakla huzur bulur.’’RAD SURESİ/28 İşte Allah’ı her işin başında anarsak o iş bize hayır olur.

 

Rahman ismiyle herkese rızık veren rabbim Rahim ismiyle yalnızca özel kullarına rızık vermektedir. Öyle ki Müslüman olarak dünyaya gelen bizlere rabbim Rahim ismiyle rızık vermektedir. Bu şerefe nail olmak Allah’ın emir buyurduklarına uymak, uyduğuna iman etmekten geçer.

 

Kul yanarsa dünya ile pişmez ahireti huzur ile… Bize gereken sınırsız bir hayat için sınırlı bir yaşamı tercih etmemektir. Bu da imandan geçer.

 

Kılınan her namazda, okunan her dua da her Salih işte mutlak rabbin adı ile başlanmalıdır. Yoksa yeşermez kalplerdeki iman tohumu.

 

Bizlere dünyada ve ahirette iyilikler, güzellikler ve mutluluklar veren rabbim. İki cihanda da huzur vermek için bizden ona uymamızı bekliyor. Uyma gafile kafir olursun. Uy hak söze işte o zaman kurtulursun.

 

Selam ve dua ile…

ELHAMDULİLLAH…

 

 

 

( Bismillahirrahmanirrahim başlıklı yazı Mecaz Adam tarafından 15.03.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.