Bu günler bir başka derin hesap var
Revaçta dahası yazsam mı bunu
Acep kime hizmet sahi ne arar
Bulanık edayla salmış ruhunu

Mecnunca dolaşır kim bilir nerde
Belki de telkin var kayıp gün boyu
Şükür ki faş olup ifşa ederde
Gırtlağı şerh düşer saran tutkuyu

Saçı ve gözleri ateş karası
Reformu tasmalı ismi Rabia
Örtüyü tepmekte cümle arası
Hep bildik dümenin resmi Rabia

Geceye dökülmüş kurgulu usu
Bir şeyler saçıyor savruk haliyle
Cam fanus delinir yoktur uykusu
Ruhunu tırmalar kendi eliyle

Mihraptan kayıyor kızıllık vurmuş
Sözleri formalı girdaba döndü
Gayyayı unutup dipsiz oturmuş
Romayı fethetmiş kral göründü

Kartel arkasına her bir tarafta
Sözleri fırıldak yok saymış mizan
Belli ki irtica biricik yafta
Gördüm ki keyifle kaynıyor kazan

Bu yerli kazanlar cehennem gibi
İbrahim’e inat sanki şiarı
İnşallah uyanır yurdun sahibi
Kadını erkeği genç ihtiyarı

20.10.09 Bursa

Ömer Ekinci Micingirt

Şiirin Hikayesi

--------------------------



Daha önce aile baskısı mağduru olarak televizyonlarda boy gösteren Kazan bu defa başörtülü ama reformcu bir izlenim verdi.

28 Şubat sürecinde Türkiye onun benzerlerini çok izledi. O günün medya figürlerinin görevi, bir başörtüsü ile dindar görünüp, gayrı meşru ilişkilerini dine mal ederek gerçek muhafazakarları kötülemekti. Şimdi o da din alimi gibi ahkam kesiyor. İnançlı kesimin temsilciliğine soyunmaktan da çekinmiyor. Adı Rabia Kazan. İlk önce Papa suikasti tetikçisi Mehmet Ali Ağca'nın nişanlısı olarak duyurdu adını. O zaman başörtülüydu. Milliyetçi'ydi. Ağca'dan ayrıldıktan sonra İtalyan Kominist Partisinden bir avukatla evlendi.Ekranlarda, ailesinin zoruyla başörtüsü taktığını iddia ediyordu Rabia Kazan. Oysa düğün görüntüleri ailesinin bu konuda kızlarını serbest bıraktığını gösterdi. Dahası ailesini baskıcılıkla suçlayan Rabia Kazan'ı kuzeni ve kardeşinin kostümleri yalanlıyordu.Evlendikten sonra ise farklı bir imajla ortaya çıktı. Bu defa da başörtüsünü çıkarmasıyla konu oldu gazetelere, televizyonlara. En son Star Televizyonu Ana Haber Bülteni'nde görünmüştü Rabia Kazan. Avrupa görmüş aydınlanmıştı. Milleti başörtüsü konusunda aydınlatmayı görev bilmişti.
Kazan'ın son televizyon şovunda ise seviye iyice düştü. Bir geceyarısı programına konuk olan Kazan, sunucuyla bel altı sohbetlere girdi.

Bu programda aslında Rabia Kazan'ın fikirlerinin çok sık değiştiğini gördü izleyenler. Zira daha önce Kur'an'da başörtüsü yok, alın ben de açıyorum diyen Kazan bu defa, başörtüsünü sindirmiş göründü. Hatta başka bir bayana da başörtüsü taktı.
Bu defa Kazan "Başörtülüyüm ama reformcuyum" kimliğiyle gelmişti programa. Açıkça hem dindar olabilir hem de bunları yapabilirim" diyordu seyirciye.
Fadime Şahin'i, unutmayan Türkiye, şimdi bu yeni figürün tuhaflıklarını seyrediyor. Onun hedefi tahrik ya da kafa karıştırmak da olsa, muhtemel ki insanımız söylediklerine ve yaptıklarına sadece gülüp geçiyor. Hikaye alıntı.


( Kazan başlıklı yazı ÖE.Micingirt tarafından 1.11.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.