Bu defa öyle geldi içimden.. " Sarnıçtaki Damlalar" dan sızıntıları paylaşmak istedim.. Belki kimi özlü sözler.kimi aşinalıklar ve kimi de hicivsel işte !!!


***** Çoğumuzun gündemi aynı.. 1-Açılış,2-Ivır zıvır, 3- Kapanış !!! El fatiha !! 

***** Enstrümental Sevda benimki.. Ne kelam,ne söz !!! Sadece do,re,mi ... si !!! Görülmedi böylesi.. Çal gitsin !!!

***** Baştan ezberletilmiş roller !! Arkamızda her ihtimale karşı süflör !!!Gülerek oynar biçareler... Ama hiç ezbere ve süflör eşleğinde yaşanır mı sevdalar !!!

***** Nereye gitti onca doyumsuz sevgiler,kırk yıllık dostluklar ?.. Hadi " Elma !!!" çıkın ortaya !!!

***** Ah şu şeytan yok mu !!! Ne yapıp yapıp ; getirip koyuyor seni rüyalarıma .. Günahı onun boynuna :))

*****"Yalaka,şakşakçılar şirketi" müntesipleri; iltifat adına birbirlerine " Sen bir numarasın !", diğeri de " Sende on numarasın !!" diye hitaplarına şahit olunca; dayanamadım bende onlara " Ya beyler yarışmayın !! Hepiniz yüznumara sınız. Kıymetinizi bilin !!" dedim. Teşekkür ettiler .. Zekalarına gülümseyerek uzaklaştım oradan !!!

***** Yemek masasının uzak baş köşesinde baba.. Kenarlarda çocukları.. Mutfağa yakın baş köşede Anne.... Nezaket değil.. Anne servis yapsın diye :)) 

***** Kaldırın başınızı,dikin gözlerinizi gökyüzüne !!! Şu bulutların valsine bakın ve yumak gibi nasıl da sarılmışlar birbirlerine !!! Az sonra griye, belki siyaha dönüşüp dövüşecekler ve düşecekler rahmet olup toprağa !!! İnsanlık hayrına !! Ya biz ? Onca kavga ve gürültüden sonra nasıl sarılacağız birbirimize !!!! 

***** Kimine " EFENDİ !!! ", kimine " BEYEFENDİ !! " derler... Öte yandan kimine HANIM; kimine HANIM EFENDİ (Hanfendi !!) diye hitap ederler !!! Ben bu ayırımlı sıfatları bir türlü ayırt edemiyorum.. Ya sizler ??? 

***** "Bir ihtimal daha var.. O da ölmek mi dersin ? ".. Vuslatı başka başka ,ne alemler varken ; neden tek ihtimale mahkum olunsun ki !!!

***** okşasın sizi sevsin yaşamak '!!!! Çekinmeyin !!! Kötü değil ki niyeti !! 

***** Kamyon eksozlarına karışan naralarımız, kapıları kapatıp duvarlara çizdiğimiz resimlere ve statlarda küfredişlerimiz; sahilin kumsalında,kırların yeşilliklerinde çıplak ayak konuşmalarımız.. Camın arkasından ona buna sataşıp rahatlamamız !!!!! İşte bedevadan psikoterapi yöntemleri !!! 

***** Bir adam eli arkasında ve önde !!! Bir kaç adım gerisinde eşi ve iki genç kızı !!! İlerlediler bir hayli .. Aklına geldi çoluk çocuğu , döndü baktı arkasına !!!  Yoktular !!! Korktu. Şaşkındı !!! Kayıp olmuşlardı !! Bulundular bir kaç saat sonra ... Be adam !!! Komutan gibi önde gitmesen; koluna taksan, en azından aynı hizada yürüsen ne olur sanki !!! Olup bitenden haberin olurdu ya !!! Ama ayıp olur değilmi ??

***** Sadece doğuştan kazandıkları DELİKANLI sıfatına sığınan ve bununla sonuna kadar idare eden sözde erkeklere ; icraat,hal ve davranışları ile kerrelerce fark atan kadınlarımızın varlıkları bu toplum için nimettir !!!

***** Adı Han'dı.. Gelen yattı,giden yattı !!! Şimdi nesli  han oldu !!

***** Sende olan ; bütün dünya malına nasıl bedel oluyor ki ??

***** Bırakın bu yollarda birlikte ıslanmayı; romantiklik olsun diye !!! Şemsiye kullansanız ya !!!

**** Bir başkanlık seçiminde 2 oy alan kişi; o gün bu gündür kendisi dışındaki tek oyun sahibini arıyor hala.. Kime sorsa " ben verdim " diyorlarmış :))))

*****.. Yarıya kadar inmiş yüreğimin bayrağı.. Matem var, matem !! Haydi anısına 1 dakikalık saygı duruşuna buyrun !!! (
*
**** 3-5 delikanlı en işlek cadde kaldırımında yolu kesmişler nerdeyse !!! Geçmek müşkül .. Yaklaştım yanlarına ve " Dağ başını duman almış arkadaşlar !!" diye seslendim!!! Önderleri " Yürüyelim Arkadaşlar !!" demez mi !! Sevindim çok.. İşte bir marşın unutulmazlığı ve yaşatılışı !!

***** Kim demiş size dostu yok diye !!!! Öylesine sadık dostlarım var ki benim !!! Hepsi birbiri ile adaş :: Adları HÜZÜN ; soyadları HÜZÜN !!! Her tarafım Hüzün oğlu hüzün işte !!!

***** "Akşam oldu hüzünlendim ben yine.. Gözlerinin rengi geldi aklıma !!".. Şükret haline be kardeşim.. Ya benim gibi beş vakit hüzünlensen ve hiç gitmezse o gözler ; ne yapardın ?

***** Sizler hiç lafla,sözle,sloganla ,sazla,cazla yürüyen gemi gördünüz mü ??? Ya ya şa şa !!! Şak şak !! Şakaşak !!! Eee eee ninni de bebeğim ninniiii !!

***** Argoda bir laf vardır.." Akıllı ol !! Yoksa aklını alırım " ve ya " Akıllı ol. Seni mermi manyağı yaparım !!! "..... Ya adam da zaten akıl yok.. Üstüne üstlük doğuştan manyak !!! Ne olacak şimdi ?? 

***** Kapımı çalsa da ölüm ; açmam kapıyı demiştim ya bir kere !!! Şartlandım mı ne !!! Ne zaman zil çalsa duymamazlıktan geliyorum !!!! Ne yapayım söz verdim bir kere !!! 

***** " Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır !!".. İyi.. Ne güzel işte !! Peki neden başarılı kadınların arkasında erkek nadir bulunur ?? Hatta bırakıp kaçarlar !!!

***** Bir taraftan :"Çocukluk çağından çıkmış genç erkek" e; diğer taraftan :"Sözünün eri, dürüst, namuslu (kimse)" anlamını ihtiva eden DELİKANLI kelimesini neden kadınlarımızdan esirgiyoruz ki ?? O kadar çok DELİKANLI KADIN; DELİKANLI KIZ VARKEN !!!!! 

*****Onca yolları döşedim parke gibi sevgilerle... Her bir aralıkta saygı ile aydınlatan sokak lambaları diktim usanmadan !!! Gönüller huzur bulsun; yollar aydınlık olsun diye !!!! Kim söktü parkeleri; kimler kırdı lambaları ???
 
***** Vay anasını be !!! Geçti gitti bir yıl daha; devirdiğim onca yıllardan sonra !!! Alışkanlık yaptı ; onlarca yılı eskitip yeni yılları karşılamak bende !! Hadi devam be dostlar,hep birlikte yeni yıllara adım atmak alışkanlığına !!!! 

***** Ben suçluyum !!!! Piyasadaki yüzsüz,terbiyesiz,saygısız fert sayısının artmasının sebebiyim !!! Çünkü; hep affettim !!! Kulaklarını çekseydim belki adam olurlardı !!!

***** Bay ve Bayan hüzün ; geldiler göz pistime !!! Ve başladılar gözbebeğimde valse ; çigan eşliğinde !!! Her topuk izinde gel de ağlama bu gece doyasıya !!

***** Ya sen ne arsız,laftan anlamaz ,tutkal gibi bir şeysin be hüzün !!!! Ya çek git be !!! Uzak dur gönlümden !!! Yeter daha !!! 

**** Şimdilerde sevgiler kurutulmuş üzüm gibi saklanıyor sanki tavan aralarında.. Umutlar hala kundaklarında..!!! Uyusunda büyüsün ninni !!

***** Ya sen neden hep benimle dostsun be hüzün !!!!

( Sarnıçtaki Damlalar başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 7.02.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.