Hüzün üzerine ,ne  çok  şiirler,romanlar  yazıldı.Herkesin  hüznü bir başka..Hüzün , gurbet,hüzün  ayrılık..hüzün vuslat.Hüzün en çok  bir  kırlma noktasında.duyurlur.

,Birşeyler eksilir  hayatımızdan.Doğduğumuz şehirden  uzaklarda  yaşamak gibi.Bir  terminalin  peronunda  başlayan yolculuk,diğer  bir  şehirde  yeni  bir  hayata  merhaba demek gibi.Gurbette  yaşamak  bizleri  hüzünlendirir.İçimizde  hep  bir  gurbet  duygusu  vardır.
Belkide  yaşadığımız şehirden  hiç  uzaklaşmamak.Uzak  şehirleri  görme  arzusu  da bizleri  hüzünlendirir.
Bu  duygular  hüzünleri yaşatır.Hüzünler  şiir  olur,roman  olur.Okunur,ve yazılır.

Hüznü en güzel anlatan  şiirler  den biride  ;Cansın  Erol'a ait.

Hüzün zaman zaman deli dalgalarla gelir
Gönlümün kıyısına vurur
Aşınan kayalar gibi ruhum
Yorgun, suskun öylece durur

Deli  dalgalar  yalnızlığımıza ortak olur..Dalgalarla  dertleşiriz.Birşeyler alır  bizleri..uzaklara  götürür.Beki  gençliğimizin anıları canlanır beleğimizde.Hüznün de  tatlı  bir  yanları  vardır.Yaşanmış günlere  özlem  gibi.En  çokta akşam  hissedilir.Akşamla  başlar  hüzünler.
Hüznün  bir adım  sonrası  melankolidir.Melankoli  bir durumda  ümidsizlik  vardır.Bu  duygu birazda  arabesktir.Bu duygu  insanı  üzer.Ümidi  yeisliğe  bırakır
Hüzün yalnızlıktır.yalnız  olunca  hüzünlenir  insan.İlk  bahar  bir  doğuş  ayı  dır.Herşey  baharla  beraber yeşillere  bürünür.Doğaya heyecan  gelir.İnsanlar da  baharla  birlikte  yeni  kararlar alır.Yeniden  doğmaktır  baharın  bir diğer adı.
Uzak  iklimlerden  gelen  konuklarımızda olur.Baharla  birlikte.Leylekler.Biz  onlara  uzak,sıcak  iklimlerden geldiği için "Hacı  leylek"de deriz.Bazen  erken  gelirler.Bir  beklenmeyen  Mart  karında  kalenin burçlarında üşürler.Onları  ısıtamadığımız  için  hüzünleniriz.Onlarla  beraber  üşürüz.

Sonbahar da  hüzünler  gazellere  dönüşür.Artık  bir  bitiş anıdır.Yorgunuz uzun bir  yaz sonu.Düşen  yapraklar.yorulan  ırmaklar  hep  hüzün verir.Göçmen  kuşların vedaları  hüzünlendirir  bizleri.

Şairler de  Hüzün  yazılarına  vurgu  yapar.
"Elde  var  hüzün.."" Hüzünler  öldü !yaşasın  hüzün".."Hüzün  ve  ben"..İnsanlar yaşadıkça,yaşasın  hüzün..

( Yaşasın! Hüzünler başlıklı yazı M.Filizman tarafından 5.02.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.