1 Hayat Serüvenimiz Numaralara Odaklı...
HAYAT SERÜVENİMİZ NUMARALARA ODAKLI...

     Saygıdeğer dostlar: Selamünaleyküm. Konu başılığı sanırım dikkatinizi çekti ki sizler de söyleşime göz, kulak veriyorsunuz. Binlerce adet şiirlerimin içerisinde o kadar çok farklı konulara imza attıkça bazende açıklama gereği duyuyorum. Numara deyince insanın aklına gelen. Sen hasta değilsin numara yapma, veya oyun oynama, artistlik, tiyatro yapma gibi sözcükler bunu andırıyor. Oysa ben numarayı şiir olarak yazmaya başlayınca durum farklıdır. 
     Dünyada her şeyin numara ile açıklığa kavuşmuş olduğunu hissettim. Bir bebek doğunca numaralı bir odaya alınıyor, giyecekleri numaralı, dosyası numaralı. Yaşam sürecinde de her eşyanın numaralı olduğunu fark ediyoruz. Mezar satın alıyoruz, o bile numaralı. Zaman ayarını belirleyen tüm saatler, pazarda alışverişler için harcadığımız paralar, marketten aldığımız gıdaların, yiyeceklerin, içeceklerin son kullanma tarihleri, ağırlığı bile numaralıdır.
     Eczaneden alınan ilaçların son kullanma tarihleri, fiyat listesi numaralı. Resmi yerlerden sıra alıyoruz, bankalardan sıra alıyoruz, gözümüz ışıklı numaralara bakıyoruz. Kıyafetlerimiz, ayakkabılar, hanemiz, telefonumuz, elektrik, su, tüm faturalar numaralı. Yolculuk yapacağız biletler, otobüsler, terminaller, peronlar, duraklar numaralı. Bahçeye damlama, sulama yapacağız hacmi, markası, metresi numaralı. Tulumba çapı da numaralıdır.
     Bilgisayarımıza kaydettiğimiz her şey numaralı. Aile ferdini de tanıtırken küçükten büyüğe isminden bahsetsek bile şaka mahiyetine de olsa şu bir, o
iki, bu üç numara diyoruz. Numara konusunu açtıkça sözümüz uzamakta dır.
Numara yanına yazılan markaların da önemine değinmeyi gerek duyuyorum.
Malına güvenmeyenler marka vurmaktan, fiyatını bildirmekten, garanti süresi
vermekten kaçınır. Ülkemize kaçak yollardan sokulan yiyecekler, içecekler, giyecekler, hırdavatlar, araç gereçler markalı da olsa fatura gereklidir. 
    Faturalı, markalı olmayan cihaza garanti süresi veremezler. Bizler ucuzluğuna aldanarak alınca da, bir süre sonra arıza oluşunca, servisi olmayınca pişmanlık duyarız. Bence kaliteye, markaya önem vererek, güvenilir mağazalara uğramanız menfaatinizedir. Numara ve marka konusunu sözlerin özü olan şiirlerimle açıklık getirmeye çalışıyorum. Her alışverişte uyanık olmalıyız. Aldanarak enayi durumuna düşmemeliyiz.
    Türk milleti olarak nerede olursak olalım hakkımızı sonuna kadar arayıp, savunalım. Yurt dışında da yanlışlar yapılmaktadır. Hayat serüvenimiz numara üzerine odaklanmış. Takvim yaprakları üzerinde sayılı günlerimizi tüketerek yırtmakla meşgul oluyoruz. Bir yıla 365 gün, 12, ay, bir ayın da ortalama 30, 31 gün olduğu numaralanmış. Şubat ayının bile günü devir daimli, belirlidir.
    Ne yazık ki insan hayatını zamansız sonlandıran kurşunlar, bombalar, her türlü silahlar bile numaralıdır. Kullandığımız cep telefonlarının markalarının yanında numara ile özellikleri belirlenmiştir. Her mal ve mülk, araziler numara ile metrekaresi belirlenerek, yine numaralar üzerinden dosyalar içinde, yine numaralı raflar, dolaplar içinde korunmaktadır. Geçmiş tarihimizden bu güne ulaşan numaralandırma sistemi kıyamet kopana kadar da devam edecek.
    Ana sınıfında başlayan eğitim içinde numaraların gereksinmeleri sık sık matematik dersinde anlatılmaktadır. Yaşımızın ilerlemesiyle hafızalarımızın zayıflaması doğaldır. İşte bu düşünce ile devletin arşivleri tarihlerine göre saklı tutulmaktadır. Yeni nesiller tarihimizi öğrenmesi, yine numaralara odaklı.
Numara markalarında patenini belirlediğinden eşit olarak paylaşıyorum. Allah cümlemize sağlıklı uzun ömürler versin. Hoşça kalınız, dostça kalınız.

***** NUMARA *****

Rakamlı, desenli sayarız para,
Arazi ölçüme geliyor sıra,
Hangi kat seninse çekersin kura,
İnşaat ruhsatı YAPI numara.

Tiyatro, dizide, filmde roller,
Açılan,örtülen,çukurlar, yollar,
Topraktan,direkten döşenen teller,
Caddesi,sokağı, KAPI numara.

Terminal,tren gar ulaşım sağlar,
Birbirine bağlı, ovalar, dağlar,
Vasıta içine konulan yağlar,
Kap kaçağın sapı, ÇAPI numara.

Özelde, tüzel de bütün evraklar,
Bülten, gazeteler, dergi,kitaplar,
Algılar, vergiler, ince hesaplar,
Noterden vekalet, TAPU numara.

Abone olmadan bir şey verilmez,
Numarasız atlet, urba giyilmez,
Dahası da vardır kolay sayılmaz,
Zekinin terliği, KEPİ numara.

***** MARKA *****

Boşa gitmiyor ki sunulan reklam,
Fiyatın üstüne yapılır yüklem,
Takside dönerse faizli eklem,
Kaliteli malı marka sattırır.

Sosyete pazarı rağbeti görür,
Dürüst iş yapanın kervanı yürür,
Kampanya uygular stoklar erir,
Kaliteli malı marka sattırır.

En işlek caddeye açar mağaza,
Modayı uygular bahara, yaza,
Her çeşit bulunur oğluna, kıza,
Kaliteli malı marka sattırır.

İthalat, ihracat böyle yapılır,
Tapona çıkanlar geri atılır,
Garantili olan elde tutulur,
Kaliteli malı marka sattırır.

Alırken, verirken uyanık olun,
Türk malı olanı Zekice bulun,
Hiç fayda vermiyor övse de dilin,
Kaliteli malı marka sattırır.

Ispartalı Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Hayat Serüvenimiz Numaralara Odaklı... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 12.09.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.