HAYAL KIRIKLIĞI  HÜSRANA  SÜRÜKLÜYOR...

       Merhaba gönül dostlarım. Her insanın zaman çerçevesinde yaşadığı hayal kırıklığı mutlaka vardır. Hayat serüveninin büyük bir bölümü kurmuş olduğumuz veya kurabileceğimiz hayallere odaklıdır. Ümitlerimiz sonuçsuz kalıp gerçekleşmeyince elbette hayal kırıklığı yaşayarak hüsrana sürükleniriz.
Hüsranın  yarattığı acı kederleri hazmedebilmek elbette zorlaşmaktadır.

    Aslında hayal kurarken de çok düşünerek hareket etmek gerekiyor. Çünkü 
gerçekleşmesi mümkün olmayan hayallerin peşine düşmek bence yanlıştır. Aslında hayırlı bir iş için istihareye yatılması gerektiğini bazı paylaşımlarda bahsetmiştim. Her hanede hayalden medet umanlar mutlaka vardır. Küçükler büyüklerden medet umarken, büyüklerinde küçüklerden beklentileri oluyor.

    Küçüklerin büyüklerden beklentileri günlük eğlencelerine ihtiyaç olacak araç ve gereçlerdir. Okula gidip öğrenim gören talebelerin beklentileri gözle görülecek düzeyde bellidir. Öğrencilik hayatına ışık tutacak kılık, kıyafet dahil tüm araç ve gereçler, kırtasiye malzemeleri, kitaplar yer almaktadır. Gurbete gidenler için barınak, gıda ihtiyacı, ulaşım, harçlık ta söz konusudur.

     Öğrenci velileri çocuklarının istikbalinin sağlanması için maddi imkanları çerçevesinde elinden gelen her türlü tedbiri alır.  Bunlar gerçekleşmediği sürece öğrenci adayları hüsrana sürüklenebilir. Okuma azmi olan öğrenciler kurduğu hayallerin yıkılmasına pek tahammül edemezler. Öğrenci arkadaşları
zaman zaman modaya uyarak kılık kıyafetlerine özen gösterdikçe maddi imkanı zayıf olanlar hayal kırıklıkları yaşadıkça elbette eziklik hissederler.

      Onda var da bende neden yok duyguları aile ferdini de hüsrana itebilir. Ataların evlatlarına karşı yaptığı fedakarlıklar elbette onların geleceği içindir. Ama bazı ataların kaygıları da boşa değildir. Çocuğum okusun diyerek hayal kurar, onu her türlü ihtiyaçtan mahrum etmediği halde evladının tembel oluşu yakınlarını da kat kat üzebilir.  Emsallerinin öğretmen oluşu, makam, mertebe sahibi oluşu örnek olarak evlada yansıtılsa dahi çocuğu çizgisinden şaşmaz.

     Çünkü evladıyla geçmişte samimi olamadığı için yaptığı yanlış davranışları fark edememiştir.  Her camiada iktidar, muhalefet, siyaset atışması mutlaka vardır. Atışmaların  çatışmaya dönüşmesi elbette hayallerin hüsranla iç içe oluşumunun kanıtıdır.  Beynimizde yaşattığımız, sevgiyle kuşat tığımız, duygu ve hisleri boşaltığımız nice hayaller vardır. Bunları hüsrana dönüştürmemeli! .
Yaşanan her acı olay ailesine zarar verdiği gibi çevresini de etkileyebiliyor.

       Gençlerimizin hayalleri bambaşka. Yaşadığı  aşk hayatı kimilerinin yuva temelini oluşturuyor, kimilerinin hüzün tabakasını oluşturuyor. Oğlunun veya kızının talip olduğu gence saygı duymak yerine.. Oğlum alacağın kız bumu hiç gözün tutmadı, kızı içinde söylemi budan farklı olacak değil. Aileme gelecek damat  bizim adet ve geleneklerimize uyum sağlamalı düşüncesine kapılırlar.
 
        Olgunluk çağda ki kurulan hayallerin büyük bir bölümü iş, aş düzeni, yapı ve tapu üzerinedir. Bunların gerçekleşmesi tamamen maddi yete bağlıdır. Ben zenginin diyerek kapris yapanlar, fitre zekatını ödemeyenler mazlumların ahını aldıkça sonuçta serveti katlamayı planlarken elinde ki avucunda ki tüm sermayeyi kaybedip hüsrana sürüklene bilirler. Allah her şeyin helalini nasip etsin. Ne sandın ki şiirimle, kanmam şiirim gençliğin cilvesini özetleyebiliyor.
Allah kurduğunuz hayırlı hayalleri gerçekleştirsin. Selamlar size hoşça kalınız.

*****  NE SANDIN Kİ?  *****

Gençlik hevesinle gecen renklendi,
Duygu alemine sevda eklendi,
Kalbine, gönlüne aşkı yüklendi,
Rüyada muradın atta mı sandın? .

Arada bir senin kulak çınlıyor,
Hafızaya alıp beynin dinliyor,
Hal ve hareketten gören anlıyor,
Sevdiğin telefon, hatta mı sandın? .

Nihayet söz kesip nişan yapıldı,
Bedeli ödendi, tarih atıldı,
Düğüne tanıdık dostlar katıldı,
Tutulan daire katta mı sandın? .

Çok geniş hayaller tutmayabilir,
Eşin görevlidir, gitmeyebilir,
Masrafa bütçeniz  yetmeyebilir,
Balayı planı yatta mı sandın? .

İnternet ortamı yaygınlaşıyor,
Sanatkar değerli, saygınlaşıyor,
Telif ödenmiyor, durgunlaşıyor,
Zekinin  şiirler  bant damı sandın? .

*****   KANMAM   *****

Vefasız birine gönlümü vermem,
Dikeni zehirli, gülünü dermem,
Çağrı bıraksa da aramam, sormam,
Boşuna uğraşma kandıramazsın.

Güzellik sende de, onda da mevcut,
Zamanla yıpranır gelişen vücut,
Kırmızı çizgiden veremem geçit,
Erotik giysen de saldıramaz sın.

Cilve, nazlarına artık alıştım,
Kurtulmak istedim biraz çalıştım,
Yürekten sevenle yeni buluştum,
Harama dilimi sürdüremezsin,

Kaçamak yapmama razı olursun,
Üzerime düşme bela bulursun,
Aşık oldum deme, hava alırsın,
Sevdiğimden beni döndüremezsin.

Artık oyalanma var git yoluna,
Arsızlık yapıp da girme koluma,
Özlem duymuyorum şeker, balına,
Zekiye buseyi konduramaz sın.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Hayal Kırıklığı Hüsrana Sürüklüyor ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 31.08.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.