HAKİKATİ BİLMEYENE İBRETLER VAR...

        Duygulu yüreğin sesine kulak verme zamanı diyerek selamlar iletiyorum.
Saygıdeğer dostlar. Teknolojinin hızla yayılıp, arttığı dönemde dünyamızda hakikatten habersiz gaflete  yaşayan insanlar var. Allah'ın varlığına birliğine haşa inanmayıp nefsinin emrinde, şeytanın vesveseli yolunda olanlar var. Allah cümlemizi imandan, kurandan ayırmasın. Peygamber efendimizin şefaatinden mahrum bırakmasın. Cümlemizi açlıkla terbiye etmesin diyorum.

        Tüm canlılara biçilen ömür devri alemim dönüşüyle tamamlanmaktadır. Dünyanın dönüşü, gece ay ve yıldızların parlayışı, sabah güneşin doğuşu, akşam batışı, bulutların gökyüzünü kuşatıp yağmurların, karların, doluların yağışı, rüzgarların  esmesi, şimşeklerin çakması, yıldırım düşmesi, afetlerin olması, gök kuşağının rengarenk oluşması, mevsimlerin  yaşanması vs. buna nice verilmesi gereken ibretler var. Sırasıyla saymaya zamanımızda yetmez.

       Toprakla buluşup özleşen her tohum zamanla yeşererek bizlerin ve canlı hayvanların gıda ihtiyaçlarını giderirken, Yaradanın kainattaki yarattıklarından istifade ederken  ona olan minnettarlık borcumuzu ne ölçüde sunabiliyoruz ki! . Her insan kendi kendine düşünmelidir. Bizim dışımızda yaratılan tüm canlı mahlukların gereğinden fazla zikrettiklerini, şükrettiklerini hoca efendilerin açıklamalarından işitmekteyiz. Duyarsız kalmak Allah kullarına yakışmıyor ki! .

       Bir yıl içerisinde ki  mübarek gecelerin ayların, özel ve güzel günlerin, bayramların hazzını duymadıkça kendimizde bir eksikliğin olduğunu bilelim. Çünkü her insanın inancıyla yaşayabilmesi için Allah bizlere akıl ve fikir vermiş. Kainattaki tüm varlığı yeterince kavramamış olabiliriz ama en azından insanlık adına  öğrenilmesi gerekenleri öğrenelim, uygulanması gerekenleri de uygulayalım. Benim yaşım henüz genç zamanla yaparım demek yanlıştır.

       Çünkü hiç bir canlı ne zaman doğup, ne zaman öleceğini bilemez. Bu da Yaradanın bir sırrı olsa gerek. Örneğin bu sırrı insanlar çözmüş olsaydı kısa olan ömrünün içine uhrevi alemdeki cehennem azabından kurtulup, Cennetin meyvelerinden istifade edebilmek için neler yapmazdı ki! . Dünyamızı bize sevdirmeye çalışan nefsimizi ve kör şeytanı tuşa getirmeye hazırlanırdık.

       Ben biliyorum deyip dini sohbetlerden kaçarak beynimizi hakikatlerden de uzaklaştırmış oluyoruz.  Bizlerin aydınlanması yolunda hizmete sunulan müesseselerin kapısından içeri bakmıyoruz. Hakkımızda hayırlı olan eserleri okumuyoruz. Namaz vakitlerinde ibadetle meşgul olmamız gerekirken eğlence merkezlerini tercih ediyoruz. Kahvehanelerde bizi oyalamaktadır.

     Vücudumuzun her organı Yaradan öylesine güzel yaratmış ki... bunların her birinin birbirlerini tamamladığını hissetsek bile kötü amellerde kullanarak günahlarımızın artırmaktayız. Hakikat'ta ki  olanlardan haberdar oluşumuz bizi  Yaradana daha çok yaklaştırır. Peygamber efendimize vahyi olarak Cebrail melek vasıtasıyla indirilen kitabımız kuran da aranan tüm bilgiler mevcuttur.

        Başta bahsettiğim gibi teknoloji vasıtasıyla da bilmediklerimizi öğreniriz.
Konu hakkında daha çok ibretlik açıklama yapardım ama sözü uzattıkça da okuyucuların sıkılacağını hissederek sözleri şiirlerimle bağlamayı düşünerek paylaşma gereği duyuyorum.  İnşallah bizlere sunulan süre içerisinde Allah'a layık kul, Resule layık ümmet, vatana layık insan, ataya layık evlat, evlada layık ata oluruz. Cümlenize sağlıklı , mutlu uzun ömür diliyorum. Hoşça kalınız.
        
*****   İBRETLİK   ******

Dünyanın tarihi, yılı bilinmez,
Allah'ın varlığı, Nuru silinmez,
Güneş yuvarlaktır, iki bölünmez,
Devri alem bize ibretler sunar.

Ay bile gençleşip, ihtiyarlıyor,
Gece kararıyor, yıldız parlıyor,
Uzaya erişmek beyni zorluyor,
Devri alem bize ibretler sunar.

Dağlardan denize ırmaklar akar,
İçinden her çeşit canlılar çıkar,
Bazı sular soğuk, kaplıca yakar,
Devri alem bize ibretler sunar.

Her ülkede farklı  şive, lisanlar,
Her ırktan, her renkten mevcut insanlar,
Hizmete sunulmuş bazı hayvanlar,
Devri alem bize ibretler sunar.

Şeytana uyanın nefsi de azar,
Ölüm yok diyene şahittir mezar,
Zeki  bildiğini  şiirle  yazar,
Devri alem bize ibretler sunar.

*****  BİLMEZSEN  *****

Tarihi araştır, evladı eğit,
Bu vatan uğruna şehittir yiğit,
Atalar bizlere vermişti öğüt,
Yarını düşünme dünü bilmezsen.

Türkçe, matematik lisanın başı,
Her varlığın vardır elbette yaşı,
Emekliyim deme alma maaşı,
Haftayı ve ayı,  günü bilmezsen.

Çaba sarf etmeyen sanatkar olmaz,
İlham oluşmadan sayfalar dolmaz,
Boşa karalama hiç kimse almaz,
Ben şairim deme  konu bilmezsen.

Niçin yaratıldın önce bir düşün,
Hayıra yönelik olmalı işin,
Nereden geliyor ekmeğin, aşın? ,
Müslüman değilsin Onu bilmezsen.

Hakikat'ı öğren toparlan sence,
Örnek olmalısın çocuğa, gence,
Zeki olamazsın cahilsin bence,
Huzuru mahşeri, sonu bilmezsen.

Ispartalı  Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Hakikati Bilmeyene İbretler Var... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 2.08.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.