AYRILIK  YOK...  HASRET  BIRAKMA
  
      Merhaba gönül dostları.  Ayrılık kelimesinin şaka olarak bile söylenmesi inanın tüylerimi diken diken yapıyor. Hele birde sevdiklerimin hasret bırakışı daha da acı geliyor. İşte bu düşünceme bir çok gönül dostumun katılacağını umarak içeriğini özetlemek istedim. Ayrıca bu konulara bağlantılı şiirlerimi de 
 takdirinize sunuyorum. Allah hiç kimseyi sevdiklerinden ayırmasın. Bazı evli çiftlerin kavga esnasında boş ol demeleri bile nikahını zedeleyebiliyor.

      Ayrılıklar bazen söz kesilip nişan takıldığından itibaren de gerçekleşiyor. Yıldızı barışmayan, elektrik almayan gençlerin yakınlaşıp evlenmeleri ileride huzursuzlukları da beraberinde getiriyor. En çok veda ve elveda kelimeleri bu dönemlerde kullanılınca gençlerin birbirine olan güvenleri de sarsılmaktadır. Hasretlik olayların yaşanması da bağlantının kurulmamasından kaynaklanıyor.

       Genelde gençlerin birbirini sevdikleri halde ayrılık düşünmelerinin en büyük sebebinin altında uyumsuzluk, diyalog kopukluğu ve aşırı kıskançlık yatmaktadır. Gençler genelde çocukluk arkadaşlarıyla ve  eğitim süreci içinde ki okul ve sınıf arkadaşlarıyla  samimiyeti sürdürürken bakarsın bir an da sıcaklık duyarak bununla evlenirsem mutlu olurum düşüncesine kapılırlar.

       Çocukluk sevgisi, gençlik aşkı derken  duygularda kükremeye başlar kimi benim gibi iltifatlı sözlerle ilhamları şiire yönelik yazarak paylaşmayı umut eder.  Sizin aranıza girenler de, kıskançlık yaratanlar da yabancı değil ve bizzat  neşenizi, hüzünlerinizi paylaştığınız sırdaşlardır. Onların arasında da sizin sevdiğinize talip olanlar vardır ama ilkine bunu beyan edemeyenler olur.

       Daha sonra bu birlik beraberliğinizi hazmedemeyenler  sizleri ayırabilme yollarını ararlar. Aslında birbirine inanan, güvenen, seven nişanlı veya evli çiftler her türlü engeli aşabilmek için şeffaf olmalıdır. Başkalarına koz  veya taviz verirse bunun bedelini ayrılıkla, boşanmakla ödemiş olur. Söz kesilip, nişan yapılıp, nikah defterine imzayı attığı andan itibaren sorun yaratılmamalı.

       Hasretlik konusunu da umumi olarak içeriğine değinelim.  Her çiftin elbette yakınları vardır. Anneleri, babaları ziyaret etmek inancın gereğidir. Bu ziyareti uzatarak geri dönüş yapmamak hasretliğini de ortaya koymuş olur. Bir beyin eşi ben anneme gidiyorum derse eşi de sınırlı ölçüde izin verirse bence o güven duygusunu sarsmamalı. Bir daha ki izin isteği reddedilebilir. 

       Bence her tür ziyaretlerin birlikte yapılması en uygunudur. Çocuklarına ve torunlarına hasret kalan nice büyüklerimiz var. Oğluna sarılmak, kızıyla, torunuyla kucaklaşmak onlarında hakkı. Özel ve güzel günlerde, bayramlarda, düğünlerde gözleri yollarda kalıyor.  Atalarınızı ziyaret ettikçe dualarını almış olursunuz.. İznini almadan ayrılıp gurbete giderseniz, bir ömür aramayıp hal hatır sormayıp hasret bırakırsanız, sizin yavrularınız da zamanla değişebilir.

      Hediyeleşme konusunu daha önceki paylaşımların içindedir.  Lafın yeri gelmişken  hasretliklerin mutlu sona ermesi için hatırlatma gereği duyuyorum.  Saygı, sevgi, hoşgörülü davranışlara yazılarımda sıkça yer vermemin sebebi birlik, beraberliğin mayası olduğundan dolayıdır. Bu üç kardeşin bulunmadığı yerde aşka rastlamak mümkün olamaz. Mutluluk ağacının çiçeği sol durulmamalı. Allah'a emanet olun seven, bekleyenleri hasret bırakmayın. Hoşça kalınız, dostça kalınız, sağlıklı, mutlu kalınız.
 
 *****  AYRILIK  YOK  *****

Aşkını her türlü eşine anlat,
Gurbete gitsen de kulağı çınlat,
Sevgi iltifatı arayıp dinlet,
Sevenler ayrılık düşünmemeli.

Arada tartışma yaşanabilir,
Nefreti çok olan boşanabilir,
Barışan sevdayı kuşanabilir,
Sevenler ayrılık düşünmemeli.

Yan yana, kol kola girsin yakışsın,
Sevecen gözlerle sık sık bakışsın,
Bazen gırgırına tatlı çekişin,
Sevenler ayrılık düşünmemeli.

Yuvayı kurmak zor, dağıtmak kolay,
Düşmanın artarsa çıkıyor olay,
Aileler buluşsun, çekiniz halay,
Sevenler ayrılık düşünmemeli.

Çocuklar hanenin solmaz çiçeği,
Zekice anlattım size gerçeği,
Hüsrana bürüme tüm geleceği,
Sevenler ayrılık düşünmemeli.

***** HASRET  BIRAKMA  *****

Kulağım duymazsa hüznünü saçar,
İltifatlı sözler  zarını açar,
Unutursan eğer huzurum kaçar,
İncecik sesine hasret bırakma.

Özlemle kavuşsam buzları erir,
Aşkın deryasına kolunda yürür,
Güler yüz sundukça karşılık görür,
Sıcak nefesine hasret bırakma.

Gürültülü sesten dışarı kaçtık,
Nice yokuşları birlikte aştık,
Manzara güzeldi sınırı taştık,
Sevda tepesine hasret bırakma.

Her kadının vardır yiğidi, eri,
Sevdanla kuşattın gökleri, yeri,
Altın, bilezik siz alınmaz karı,
Gerdan, küpesine hasret bırakma.

Bence de geçerli Zekinin sözü,
İyilik doludur yüreği, özü,
Görücü gelerek mutlu bizi,
Nişan sepetine hasret bırakma.

Ispartalı Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Ayrılık Yok ... Hasret Bırakma başlıklı yazı Ispartalı tarafından 6/13/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.