1 Keşke Gammazlık , Fesatlık Olmasa ...
KEŞKE  GAMMAZLIK,  FESATLIK  OLMASA...

    Duyarlı yüreklere merhaba. Saygılar, sevgiler sunarak paylaşımlara devam
 etme gereği duyuyorum.  Yazdığım ibretlik duygularımın okuyucu hayranlara ulaşması için gerekli çabamı sürdürüyorum.  Toplum içinde her görüşte, her ayrı yeteneğe, huya sahip insanların olmaları  taktir ilahidir. Kötüler olmasaydı ,  iyileri fark edemezdik.  Cimriler olmasaydı, bonkör olanları, hayırsever insanları algılayamazdık. Zalimler olmasa, hoş görü sunanı anlayamazdık.

      Keşke  gammazlık, fesatlık olmasa başlıklı konumun içeriğini algıladıkça sanırım sizlerde taktir edersiniz. Gammazlık  yapanları uzakta aramamak lazım  Ülkemizin sırlarını bilen vatan hainleri iç ve dış düşmanlarımızla irtibata geçerek vatana, millete her türlü zararı verdiği gibi, huzurumuzu bozmaya da zemin hazırlamaktadır. Atalarımızın şehit kanlarıyla sulanan, kurtarılan kutsal topraklarımızı bölücülük sloganlarıyla gammazlık yaparak rencide ediyorlar !.

     Ülkemizin kalkınmasını fesatla nan ülkelerde zihniyeti bozuk kişilerin daha da çoğalması için el altı, gizli  maddi ve manevi desteğini esirgemiyorlar. Vatanını, sancağını, bayrağını seven, Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne inanan aklı selim vatandaşlarımız bu oyuna düşmez. Alnının terini akıtmayı, haramı, helali bilmeyenlerin, hazıra konanların, iç ve dış düşmanlardan hep  destek alanların akıbetleri nice olur. Er yada geç adalete hesap vermek zorundalar.
     
      Ülkemizde gelişen düşündürücü provokasyonları başka bir konu  içinde paylaşabilmeyi umut ediyorum. Çünkü bu olayların henüz iç yüzünü kimse tam olarak kavrayamadı. Bazı siyasi partiler eylemleri desteklediğine çoktan pişman olsa da, ardındaki kalabalığı dağıtmamak için duygusunu resmen açıklayamadı.  Suçluluk duygusunu hissedenler çamuru başkalarına atarak kendilerini aklama çabası içine girdiler. Provokasyonlar sona erdirilmelidir! .

       Gammazlık ve fesatlık genelde aile çevresi içinde de yoğunlaşmaktadır. İki kardeş miras bölüşürken birbirini çekemeyince olay daha da büyüyerek kardeş kavgası bütün aileyi birbirine düşman eder. Birbirinin açığını buldukça
 gerekli mercilere şikayet ederek gammazlık, fesatlık belirmiş olur. Dünya malı için bence değer mi? . Hoş görü, anlayış gerekliyken kötü düşünmemeli.

       Aileler, akrabalar birbirine fesatlık, gammazlık yaptığı sürece mutluluğu yakalayamazlar. Her özel durumlar, neşeler, hüzünler aile ve yakın çevreyle paylaşılıyor. Bu düşüncelerime katılanların yakınlarını uyaracağından eminim.
Akraba evlilikleri de kaçınılmaz boyutta. Çünkü sevgiyle bakışan gözler elbette yuva kurmayı hedefleyecektir. Sevenleri ayırmak insanlığa yakışmaz! .

       Osmanlı devletinin dağılmasının özü  gammazlık ve fesatlıklar olmuştur. Keşke olmasaydı diye düşünüyorum. Türk milleti olarak bir bütün olduğumuzu artık her ırk ve renk algılamalı. Hainliklerin, zalimliklerin kimseye yararlar sağlamayacağı gibi, bunu yapanların huzurlu ortamı yakalayabilmeleri hayal bile edilemez. Birbirine gammazlık, fesatlık düşünen ve yapan esnaflar da  hayırlı kazançlar sağlayamazlar. Malının bereketini, servetini kaybederler.

      Sözde aydın, duyarlı görünen bazı yazarlarımız da aslını, neslini unutarak bazı çıkarlar uğruna kalemini yanlışa yönlendirmektedir.  Gelin birlik olalım, vatanımıza, bayrağımıza, bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkalım. Ülkemize gölge düşüren yanlışlara destek vermeyelim. Bu konu da bizlere de büyük görevler düşmektedir. Ağzımızdan çıkan iyi ve kötü sözden bizler sorumlu olduğumuz gibi yazdığımız tüm eserlerden sorumluyuz. Hoşça kalınız.

*****   FESATLIK  *****

Babadan kadına, oğluna geçer,
Ayırım yapmadan kızını seçer,
Ruhunu daraltır, ağzını  açar,
İnsanın özünde vardır fesatlık.

Bakışlar anlamlı, ifade doğru,
Yandan da tanıyor kafası eğri,
Sinsi planlarla başında ağrı,
İnsanın yüzünde vardır fesatlık.

Kimi gururludur  lafı sakınmaz,
Çoğu kibirlidir fazla yakınmaz,
Mazlum olanlara zaten bakılmaz,
İnsanın sözünde vardır fesatlık.

Servet sahibidir omzunu kasar,
Salona girerken suratı asar,
Konuşmacı varsa sözünü keser,
İnsanın hazın da vardır fesatlık.

Seviyorum deyip eşi kandırır,
İhmalkar davranır, yürek yandırır,
Zeki iç yüzünü yazar indirir,
İnsanın gizinde vardır fesatlık.

*****  GAMMAZ  ÇOK  *****

Yabancı şiiri kendine çeker,
Kelime kaydırır harfleri eker,
Sazına yansıtır ağzını büker,
Ozanın da vardır gammaz olanı.

Müşteri umutlu farklı duygular,
Bazı esnaflar da yalan uygular,
Yeri düzenlerken artar kaygılar,
Pazarın da vardır gammaz olanı.

Birinin eseri biri beğenmez,
Matbua gıcıktır, basmaz güvenmez,
Bedava dağıtsan kusur aranmaz,
Yazarın da vardır gammaz olanı.

Kimi yetenekli ilham akıyor,
İnternet, sanaldan model bakıyor,
Kimi birbirinden kopya çekiyor,
Çizer inde  vardır gammaz olanı.

Organize ile yapılır turlar,
Zeki de hevesli bütçeyi zorlar,
Gözümü alıyor yanınca farlar,
Gezer inde vardır gammaz olanı.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Keşke Gammazlık , Fesatlık Olmasa ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 12.06.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.