Yozgat'ta kültür sanat edebiyat adına ciddi bir birliktelik kuruldu. Yozgat kültürünün tanıtımı ve gelişimi adına sevindirici çalışmalardır bunlar. Umut ediyorum ki, kültür ve edebiyat emin ellere kavuşacak ve zengin bir birliktelik doğuracaktır. Çabamız ve gayretimiz bu yöndedir.

Gençlik Merkez Müdürü Ali Sapmaz, 'Şairlerle Gençleri Buluşturmak istiyoruz" diye bir teklif sundu bizlere. Biz de neden olmasın dedik.

      Son dönemde Sorgun Yazarlar Şairler ve Ozanlar Derneği, Yerköy Halk Aşıkları Derneği, Sarıkaya Şairler Yazarlar Derneği ve Yozgat Şairler Yazarlar Derneği olarak birlikte çalışıyoruz.

     Bu manada 'Gençlerle buluşmayı planlarken şiiri- edebiyatı sevdirmek ve Aşıklık-Ozanlık geleneğini gençlere tanıtmayı da düşündük. Bu bir anlamda kuşakların buluşması olacaktı...

     Gençlik Merkezinin ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün teklifi doğrultusunda bizde şair-ozan arkadaşlarımızı buyur ettik. Davetimizle, Yozgat, Sorgun ve Yerköy'den gelen arkadaşlarımız gençlerle buluşup şiir ve edebiyat dostluğunda birleştiler.

     Gördük ki, "Gençlik Merkezi" bir okul gibi çalışıyor. Kültür, sanat, edebiyat ne isterseniz var. Saz, bağlama, gitar, keman, ney türünde bir çok müzik aleti ile çalışmalar devam ediyor. Müzik hocaları müziğin her dalında çalışma yaptırıyorlar.

     Ayrıca spor ve genel yetenek dallarında da kurslar açılmış, gençler spora-sanata yönlendiriliyor. Gençleri kahve köşelerinden kurtaran sokakta boş gezmekten alıkoyan bu tür çalışmalar bizi de sevindirdi doğrusu. Gençlik Merkezini sıradan bir devlet kurumu olarak düşünürken, bir okul, bir fabrika gibi çalışan kurumla karşılaşmıştık.

     Gençlerle Yozgatlı Şairleri-Ozanları buluşturmak, şiir ve edebiyatın güzelliğini onlarla paylaşmayı düşünmüştük. Şüphesiz ki bu bir başlangıç olmuştur, İnşallah daha güzel programlarla bu amacımız gerçekleşecektir.

Gençlerle-Şairlerin buluşmasına Gençlik Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, Dernekler İl Müdürü Hakkı Yurtlu'da katılarak bu sevince ortak oldular.

     Şair ve Yazar olarak Araştırmacı Yazar Sorgun Yazarlar-Şairler Derneği Başkanı Durali Doğan, Araştırmacı-Yazar Hakkı Yurtlu, Yerköy Halk Aşıkları Derneği Başkanı Aşık Kadir Öğren, Yerköylü Ozan Neşet İçöz, Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneğinden ben, Şair-yazar Ekrem Gürer, Yusuf Koç, Şiir Yorumcusu Yasemin Doğru, İleri gazetesi Haber Müdürü Tarık Yılmaz ve arkadaşları Sorgun Derneğimizden Şair Hacı Yiğid, Mehmet Ali İlbaş, Mustafa Köksal ve Şair Edip Ali Yazgan katıldılar. Saz ve sözüyle genç arkadaşımız Samed Özdemir de bize eşlik eden dostlarımız arasındaydı.

       Gençlik Merkezine devam eden çocuklarımız, halk oyunları, keman gösterisi, folklor ekibi,bağlama türünde örnekler sundular. Coşku dolu alkışlarla salondan destek alırken onların gözlerinde geleceğin pırıltılarını gözlemledik. Gençlik Merkezinin dopdolu çalışmalara ev sahipliği yaptığını görmek bizi mutlu etti. Güzel sanatların, sporun, müziğin her dalında faaliyet gösteriliyor olması bizi sevindirdi.

      Genlik Spor il Müdürlüğümüzü ve Gençlik Merkezimizi kutluyor,  çalışmalarında başarılar diliyoruz. Bize ev sahipliği yapmalarından dolayı da çok mutlu olduk teşekkür ediyoruz. Çiğ köfteye emeklerini ve alın terlerini katan değerli hocalarımıza da çok teşekkür ediyoruz.

     Amacımız ve umudumuz gençlerle birlikte olmak ve gençlere sahip çıkmaktır. Şiir - edebiyat sevdirilmesi gereken önemli bir kültür dalı olup mutlaka gençlerimiz şiirle-edebiyatla yüzleştirilmelidir.

Spora evet, müziğe, sanata evet, ama şiir ve edebiyatı asla mahrum edemeyiz.

       Çünkü kültürümüzü gelecek nesillere aktaracak olan onlardır. Gençlerle-Şairlerin buluşması bir ilk adına sevindiriciydi. umarız, daha güzel etkinliklerle bu tür buluşmalar amacına ulaşmış olur.

                                           Ahmet SARGIN

                  Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı

( Şairler Yozgat Gençlik Merkezindeydi başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 18.03.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.