Sen beni
Güneşte parıldayan kum taneleri gibi görsen de
Ben sert bir kayadan başka bir şey değilim aslında.
Ben kendim uçurumum.
Bu yüzden düşüşüm hiç bitmez.
Ve yine bu yüzden
Hep bir ıslık tizliğinde rüzgar eser sesimde.
Hafifliğini küçümseme sesimin.
Menziline girdiğinde üşürsün.
İçin titrer.
Sonra ellerin ve ruhunda nöbet tutar geceleri.
Ben senin sevdiğim insan olamadım diye
Hayıflanacak kadar da yumuşaklık kalmadı ellerimde.
Neye dokunsam buz kesiyor.
Çözülmesi imkansız bir halde üstelik.
Ve üstelik artık yaşamadan daha,
Geleceğim bile buz kesiyor.

27 temmuz 2010


Bu yüzden mutsuzluk sözleri besteliyorum sana. Yollarda bir başıma yürürken en çok , mırıldanıyorum seni kafiyesiz. Sonra keyifsiz oturup bir duvara etrafımı izliyorum. Bir bir ayırıyorum benden yana olanları ve olmayanları. İç savaşımın askerleri seçiyorum sonra onları. Ortalık kızışsında sıvışayım diye aralarından. Oysa sen…

Bir kıymık gibi batmış durursun kalbimde. Ne kanar, ne yanar. Kendi kendime içlendikçe batar durursun. Sonra o kalp delindiği yerden su alır güvertesine. Gelir senin kıyılarına oturur önce. Sonra yavaş yavaş batar , suların durulur. Bir dolunay çıksa sakil bir iskelet kalır sahilinde. Çıplak ve aciz. Bir gün ölüp gittiğimde bilmesen de , ellerini ruhumdan çekme!

Mutsuzluk sözleri asıyorum yel değirmenlerine. Dönerek sarhoş olurlarsa belki susmayı da öğrenirler diye. “Biz kimiz?” diye soracaksın bir gün bana. “ Birbirimizin nesiyiz ve neresindeyiz hayatlarımızın” diye. “Karşılıklı sabit duran,aynı mesafede soluyan iki yel değirmeninden başka , nesiyiz birbirimizin?”

Goethe nin genç werther in acılarında dediği gibi “ birbirimizin hiçbir şeyi olmamalıyken her şeyi olduk” demenin küstah zevkine varıyorum. Ve acımasız tavrımın fermanına “bitsin” yazıyorum bugün. Çok geç olmadan…

28 temmuz 2010
( Mutsuzluk Sözleri Besteliyorum Sana başlıklı yazı ÇİLER GÖKSEL tarafından 18.02.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu