Yeni bir yıla daha girdik. Maya takvimi, 2012 kehanetleri, yaptıklarımız,
yapamadıklarımızla, arkamızda bıraktığımız koca bir yıl daha...


Şimdi yeni bir yıla hazırlanmalıyız. Nasıl olsa mayacılar yaya kaldı. Ve
kıyamet kopmadı. Artık kendimizi, zihnimizi, bedenimizi, ruhumuzu,
evimizi, işimizi yeni bir yıl için hazırlamak. Arınmak, temizlenmek,
yeni bir sayfa açmak gerek.


Bu yeni sayfa hediyeler almak, evimizi ve kendimizi süslemekle geçiştirilemeyecek; İç hesaplaşmalarımızla, kendi gerçeğimizle yüzleşmekle ve değerlendirilmekle anlamlandırılabilecek bir dönem olmalı ki üzerine yeni bir şeyler koyabilelim.

 

Ne zaman yeni bir yıla girsek önce sağlık, sonra huzur ve azıcıkta paradır umulan.

Oysa bunların hepsine sahibizdir de, hazır pakette sunulmuş halini isteriz.

Sağlığımız daima bizimdir sahip çıktığımız müddetçe! Huzuru sağlamak mümkündür isteyince! Paramız olacaktır elbet çalışınca! Yaşamak zevklidir, yaşamasını bilince!


İnsanoğluyuz işte! Bir türlü kendimizi anlayamadığımız için; neyi istiyoruz, nasıl istiyoruz tam bilmiyoruz.

Aslında biz istemedikçe yıllar bir şey getirmeyecek, bir şey değiştirmeyecek.
 
Göreceğiz ki, kendiliğinden olan bir şeyler yok. Sonra  ömür sermayesinden yeni bir parça daha tükettiğimizin farkına bile varmadan, yeni bir yılı bekleyeceğiz iyi dilekler de bulunacağız gelen yıldan.
 
Nedense yeni bir yıl geldiğinde hep iyi şeyler olacakmış gibi bir his vardır içimizde, oysa hiç düşünmeyiz o yıl içinde belki bir veya bir kaç yakınımızı kaybedebileceğimizi, ya da yeni ayrılıklar yaşanabileceğini. Temenni ve dilek hep güzel ilkleri yaşamak, yeni başlangıçlar yapmaktan yanadır.
 
Bir de madalyonun öbür yüzünden bakacak olursak: Yeni bir yılı karşılarken pazarlama anlayışının getirisiyle vitrinler süslenir, yeni yıla ait sıradan sözlerle donatılır.. Renk renk ışıklar, çeşitli süs eşyaları, cazip olan vitrinleri daha da çekici hale getirir.. Sanki yeni yıl ürünlere gelecek sadece! İzlerken hayran olmamak, hayallere dalmamak, istem dışı alış veriş 
yapmamak içten bile değil. Her özel günde olduğu gibi yine sermayenin kazandığının farkında bile olmadan...


Kelebeğin ömrü kısacık ve biz her yeni yılda omzumuzda kelebek kanatları taşırız. O kanatlar bizi yeni umutlara uçursun diye, ama altı üstü bir uçumluk ömür işte...


Yeni bir yıl, yeni bir bayram, yani yeni bir güzellik nefes aldığımız sürecedir aslında. Ben bu yıl yeni yıla kalp ameliyatı olacak yakınım için umut besleyerek hastanede girdim.


Benimle birlikte kardeşlerim yeğenlerim, diğer akrabalarım için de aynı şey geçerli onun ameliyatından sonra tekrar nefes aldığımızı gördüğümüzde olacak bizim için yeni yıl, yeni bayram...


Ve biliyorum ki, o gece yeryüzünde bizim gibi bir nefes için dua eden binlerce insan vardı. Binlerce umutlar beslendi, kanayan yüreklerde.


Yeni yıllarınız, bayramlarınız sağlıkla, sıhhatle, nefesle olsun. Esen kalın, sevgilerimle...
 
                                                                      Mehmet Fikret ÜNALAN

Hastamıza kan bağışında bulunulması için duyuru yapan değerli site yönetimimize, sevgili Adem beye ve kan bağışında bulunan sitemiz yazarlarından değerli öğretmen Mustafa ÇETİN'e çok teşekkürler...
( Yeni Bir Yıl başlıklı yazı MehmetFikret tarafından 1/2/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu