Sarıkaya Şairler-Yazarlar Derneği’nin şiir etkinliğine katıldık. Dernek başkanı Kelami Akdemir kardeşimizi yalnız bırakmamak ve ilimize gelen şair ve yazarları gereğince ağırlamak üzere Sarıkaya’da bizlerin de bulunması gerekiyordu.

30’un üzerinde şair, yazar ve yorumcunun katıldığı bu güzel etkinlik Sarıkaya ilçemizin tanıtımına da şüphesiz ki, büyük bir katkı sağlayacaktır. O açıdan bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. İl ve ilçe yöneticilerinin de ciddiye almasını istiyoruz.

Sarıkaya Şairler-Yazarlar Derneği olarak başta başkan Kelami Akdemir olmak üzere yönetim kurulundan Osman Aksoy ve Kâşif Kani Ertürk kardeşimi canı gönülden kutluyorum. Programa emeklerini, yüreklerini ve alın terlerini katmışlardı. Tatlı, hoş, samimi çabalarını-gayretlerini gördük, oldukça da mutlu olduk.  Sağ olsunlar, Var olsunlar.

Sarıkaya Şiir Şölenine değişik illerden gelen şairler: Secaattin Öztürk, Hayrettin İvgin, Rafet Çakır, Hilmi Can, Ayşe Paslanmaz, Yılmaz Gül, Fatma Çetin Kabadayı, Şerife Badısaba, Hayrünnisa Şenel, Yavuz Kayacık, Ahmet Tığlı, Yeter Bektaş, Songül Özgün, Mücella Pekdemir, Mehmet Metin Baş, Arif Baran, Ünal Kar, Coşkun Mutlu, Murat Erdoğan, Bilal Yılmaz, Baran Çetin, Durak Turan Düz, Emel Rabia Gündoğdu, Osman Yüksel, Ahmet Şahinoğlu, Ahmet Divriklioğlu ve diğer konuklara ilimize hoş geldiniz diyor, katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Sarıkaya şiir etkinliği sazla-sözün birleştiği, şiir dostlarının bir araya geldiği güzel bir program oldu. Otantik ortamlarda yöresel yemeklerin sunulduğu, şiir şöleninde okunan güzel şiirler Sarıkayalılara hoşça vakit geçirdi. Birlik ve beraberlik içinde, Milli ve manevi duyguların dile getirilmesine vesile oldu. 


ŞÖLEN BAHANE TANITIM ŞAHANE

Şüphesiz ki öz kültürümüzün yaşatılması adına bu tür programlar güzel etkinliklerdir. Şiir şölenleri bir ilin ve ilçeni tanıtımını yapan en etkin programlardır. En ucuz, en uygun, en anlamlı programlar.

Gördük ki; Kelami Akdemir kardeşimiz  ekonomik harcamalarla güzel bir etkinlik düzenlemiş. Şairler hem şiirlerini okudular, hem de kültür-sanat faaliyetleri icra edildi. Ayrıca ilçenin tarihi turistik yerleri gezilerek Sarıkaya ilçemizin tanıtımı yapıldı. Bundan daha etkin, bundan daha güzel bir program olur mu?

İl ve İlçe Yöneticilerimizin, siyasilerimizin bu programları ciddiye alarak sahip çıkmalarını istiyoruz. 

Sarıkaya Şiir etkinliğini, Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği adına Osman abiyle birlikte  takip ettik. Sağ olsunlar bize Manisa-Soma’dan gelen Yılmaz Gül ile Mehmet Metin Baş ve Kayseri’den katılan Fadime Çetin Kabadayı da eşlik ettiler. 

Elbette etkinlikte Yozgat’a ve Yozgatlılara değer veren, sahip çıkan dostlarımız vardı. Onları da yürekten kutluyor, saygılarımızı sunuyoruz. Birçok etkinlikte yanımızda olan bu kıymetli arkadaşlarımız Yozgat’ın adı duyuldu mu, hemen koşup geliyorlar ve hiçbir fedakârlıktan çekinmiyorlar. Biz onlara şükran borçluyuz. (Katılımcıların İsimlerini zikretmeye çalıştık, unuttuklarımız olduysa onlardan da özür dileriz) Gerçekten de programda bizleri yalnız bırakmıyorlar, sahip çıkıyorlar, gönüllerine yüreklerine sağlık.

Üç gün boyunca devam eden etkinliğin kısa bir bölümüne katılabildim. Yeğenlerimin  düğünü nedeniyle Yozgat’a dönmek zorunda kaldım. Kelami kardeşimden ve konuklardan özür dileyerek Sarıkaya’da ayrıldım.

Sarıkayalı yöneticilerden kimler ilgi gösterdi, kimler katıldı bilmiyorum ama; bu kültür-sanat faaliyetlerine bir ilin veya ilçenin yöneticileri katılmıyorsa çok büyük bir eksiklik olur. Elazığ-Hazar Şiir Akşamları’nda bunun önemini  iyi kavramıştık. Yöneticiler kültür ve sanat faaliyetlerine ilgi göstermiyorlarsa,  bu onların il ve ilçelerine olan ilgisizliğinden kaynaklanıyor demektir. Yazık der, üzülürüz. 

Evet teşekkürler Kelami Bey, teşekkürler Osman Aksoy, Teşekkürler Kaşif Kani Ertürk hocam, programa emeklerini, yüreklerini katan görevli dostlarımız, emeklerinize, yüreklerinize sağlık, sizi kutluyor, şükranlarımızı arz ediyoruz.

( Yozgat Sarıkaya Şiir Şöleni başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 20.09.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.