Sayın Site Üyeleri,

Ben yazmaktan yoruldum, elimde tüm matematiksel veriler olmasına karşın yazmayacağım. Bir nebze sanata saygınız var ise bugün sitede yayınlanan 44 adet şiire bir göz atınız, şu an başlasanız sadece 1 saatinizi alır kabaca, bu şiirlerden hece olanların hecelerini ve durak yerlerini sayınız ve hangi şiirlerin ödüllendirildiğine bir bakınız, çok çabalamanıza hacet yok zira öyle bariz ki hemen yakalarsınız, ve yine Divan Edebiyatçılarının dahi yazmakta çok zorlandığı SIFIR SANATSAL KUSURLU şiir var mı yok mu bir bakınız, bulur iseniz bir de ödüllendirilip ödüllendirilmediğine bakınız, ufak tefek üç beş hatayı geçiniz, ama noktalama işaretlerinin nerede ne şekilde kullanıldığını bilmeyen hatta bunu ısrarla her mısrasında sürdüren ve güzel Türkçemizi bu anlamda katleden şiirlerin ve veya düz yazıların ödüllendirilip ödüllendirilmediğine de bakınız ve birazcık sorumluluk sahibi olup sesinizi çıkartınız, hep ben mi yazacağım, sizler koyun musunuz ? Haksızlığa hiç cız etmez mi içiniz ? Benim şiirimin yıldız almaması değildir bunları yazmama sebep, geçende de edibahmete yazdığım ithaf şiirim yıldız almamıştı, ertesi gün " yazık ya garibim atlamışız hesabı " verdiler yıldızı bir gün sonrasına, yine yaparlar bana bir kıyak ben de sevindirik olurum, yani şahsi değildir konu. Bir bakınız ya, düne ve önceki güne de bakınız.

Daha bu konuda tek kelime etmeyeceğim, sadece Aziz Nesin'i düşünüp koyunlara hakaret edildiğine kanaat getireceğim.

Bu yazdıklarıma tepki verecek bir yönetici de var ise lütfen mesaj ya da özelden ulaşmasın bana, yorumlasın, ben de yanıtlarım.

Ödüllendirmenin elbette pek çok kriteri vardır sadece şiirin tekniğine bakılmaz ama incelediğiniz zaman göreceksiniz ki göz göre göre hakkı yenemeyecek şiirler vardır, adam şıkır şıkır yazmış, aruz da milim hatası yok, anlam bütünlüğü çok, mana köküne kadar tok fakat yıldız alamamış, diğeri durak sayamıyor ama taa nerelere gelmiş. Muhatap Saygıdeğer Yazarlar değildir hatta onların benim bakış açımla konuyla alakaları sıfırdır, değerlendirmenin nesnelliği ve adilliğidir benim yaklaşımım.

Kimse de günah keçisi değildir, zaten ben zımnen dahi bahis etmediğim halde bir arkadaşımız ilginç bir şekilde kendi kendine günah keçiliğine soyunmuş ve şahsına da vur abalıya olmuştur. Oysa kendisi bildiğim kadarıyla son günlerde zaten değerlendirmelerde yer almamaktadır, ben kendisinde hiç bir zaman bir hata gündeme getirmemiş idim zaten ama kendi kendine fatura kesti, sanırım çok kimsenin de işine geldi bu, kurban hazır diye, ama bunu yapan ben değilim.

Amacım kimseye saygısızlık değildir, ama susamıyorum. Zaten sıklık derecesi arttıkça benim de kanıksamam o oranda artacaktır. Bir iki daha yazarım sonra eski tas eski hamam, alan memnun yazan memnun, bana ne ola ki ...

Saygılarımla
çağatay


( Duyarlılık başlıklı yazı MCU :) tarafından 23.08.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu