Gündelik hayatımızın en basit, en zavallı, en kişiliksiz, en ucuz söylemidir “ beni yanlış anladın ” . Bu bir kaçıştır, umursamazlık,  adamsendeciliktir, kendini aklama telaşıdır, velhasıl onursuz bir yaklaşımdır kanaatimce, kanaatimce sözünün altını çizerim.

 

Dediklerini anlaşılır kılmak, kendini doğru ifade etmek, gelişi güzel konuşmamak, her sözüne sahip çıkmak senin asli mükellefiyetindir, insan olmanın zaruri bir gereğidir.

 

Küçükle küçük, büyükle büyük, köylü ile köylü, kentli ile kentli, arkadaş ile arkadaş, sevgili ile sevgili, dost ile dost, vatandaş ile vatandaş, yeni tanışla yeni tanış gibi konuşmak, kelimelerini disipline etmek, her kelimeye düzgün bir anlam atfetmek senin sorunundur, senin güzelliğindir, senin nezaketindir, senin zerafetindir ya da senin aymazlığın, senin görgüsüzlüğün, senin umursamazlığındır, senin doğrundur, senin yanlışındır.

 

Yoksa içten pazarlık, yoksa “ yerse “ mantığı, yoksa suiniyet, tane tane ve öz ise ifadeler kimse seni yanlış anlamaz. Halen ısrarlıysan yanlış anlaşıldığında sorun sadece sendedir.

 

İnsan insanı asla yanlış anlamaz, konuşur, düşünür, hisseder, ama asla yanlış anlamaz. Hal böyle ise vardır bir sebeb-i hikmeti.

 

Aynalar ; makyaj yapma, traş olma, süslenme ve püslenme fonksiyonlarının yanı sıra hep onuncu köyde yaşarlar.

 

MCU
( Beni Yanlış Anladın başlıklı yazı MCU :) tarafından 10.07.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.